Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Inverto Black Ultra Quad

Започната от Pirat, Май 22, 2026, 12:29:42 PM

« назад - напред »

Pirat

Някой правил ли е сравнение между Inverto Black Ultra Quad u Twin/single?
dbox2 master

Pirat

Мда знам че много от вас не ги интересува това но винаги слабите транспондери са ми били интересни...и така поръчах по една бройка от inverto Ultra PLL single,twin и quad...single се оказва тотален победител предимно в горния банд на честоти около12149,12226 като на хоризонтала разликата е от 1.5db спрямо twin и quad в долния банд на честотите на Thor разликата е малка в полза на single...не съм пробвал само ниските честоти от долния банд...там според някой колеги много добре се представял GM 202 на 28.2E
Бай Минтил е изтъпанил някакъв Megasat с 75dB усилване...ако някой го е поръчал да каже как е:D
Inverto Black Ultra PLL е супер за транспондери с нисък битрейт SCPC заключва честотата перфектно както и не се влияе от температурата!
dbox2 master

Sharp987

Защо не пробваш този:
Best Germany HG 404 LNB Quad
Мисля, че е много по-добър от Инвертото.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Pirat

Цитат на: Sharp987;610937Защо не пробваш този:
Best Germany HG 404 LNB Quad
Мисля, че е много по-добър от Инвертото.
При quad разделянето на сигнала внася по висок шум и не вярвам на тези търговски надписи 0.1NF
Ако погледнеш тестовете на инваком ще видиш че 0.3 е само на някоя честота иначе 0.5 и повече!
dbox2 master

Sharp987

Цитат на: Pirat;610941При quad разделянето на сигнала внася по висок шум и не вярвам на тези търговски надписи 0.1NF
 Ако погледнеш тестовете на инваком ще видиш че 0.3 е само на някоя честота иначе 0.5 и повече!
Аз не ти казвам да вярваш, а да пробваш. Имам и трите вида конвертори Инверто, Инваком и Бест и съм ги тествал. Инвертото е най-лошо, Инавакома е много по-добър, а Бест е една идея по-добре от Инваком. Тука да уточня, че това е общо казано, защото при някой честоти Инвертото може да се представи най-добре. Това важи и за другите. Относно четворните конвертори, не знам защо но са по-добри от двойните и единичните. А това как вземат сигнала, едва ли е с ортомод както е било преди 30 години.
Бест който съм предложил е хай гейн, т.е. с по голямо усилване за по дълъг кабел, това не значи, че е с по-нисък шум. Това за шума 0.1NF едва ли е вярно, но само ако имаш всички конвертори може да ги сравниш и то за примерно честота която те интересува.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Pirat

Цитат на: Sharp987;610944Аз не ти казвам да вярваш, а да пробваш. Имам и трите вида конвертори Инверто, Инваком и Бест и съм ги тествал. Инвертото е най-лошо, Инавакома е много по-добър, а Бест е една идея по-добре от Инваком. Тука да уточня, че това е общо казано, защото при някой честоти Инвертото може да се представи най-добре. Това важи и за другите. Относно четворните конвертори, не знам защо но са по-добри от двойните и единичните. А това как вземат сигнала, едва ли е с ортомод както е било преди 30 години.
Бест който съм предложил е хай гейн, т.е. с по голямо усилване за по дълъг кабел, това не значи, че е с по-нисък шум. Това за шума 0.1NF едва ли е вярно, но само ако имаш всички конвертори може да ги сравниш и то за примерно честота която те интересува.

Специално от Инваком и то от quad фланец съм тествал 7-8 бройки и да ти кажа бялото инверто 0.3 е с по добри резултати с изключение на ниските честоти в долния банд по специално на 28.2Е  където инваком quad  се представя по добре заради по добрата изолация между поляризациите!
dbox2 master

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания