Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

MTV спира

Започната от AChechev, Октомври 12, 2025, 06:08:18 AM

« назад - напред »

ogibo

Цитат на: м.панайотов.82;610752Не става ясно за какво говорите ,кое не съществува? :s101
Точка 1. Има си начени без реклами и плащане.

Калито

Едно и също по тубата,друга бира си е да имаш стотици музикални канали.
Triax110-23.5E,19E,16E,13E,9E Triax110-36E,39Е,42Е Triax110-52Е,46Е 90см-4.8Е,1.9Е,0.8W,80см-80Е
GIGABLUE ULTRA UE 4K,EDISION OS MIO+ 4K,OCTAGON SF8008 4K, ZGEMMA H7S 4K,SUNGATE TITAN 4K,SENATOR HULK 8K,TIGER ONE BILLION V2 ALEXANDER 8K,(SPIDER T21 PROMAX 8K NASHARE2)

Tzviatko

Цитат на: Чък Норис;610749Да плащаш $2 за нещо което можеш да си го пуснеш от youtube в 4k, като сам да си подбираш плейлистите :lol15:
Съгласен съм с вас. От youtube мога да си пусна която песен искам с официално видео, ако има, когато искам във всеки един момент и въпреки, че е с реклами и се изчаква, когато е безплатно. Но съм и съгласен с другите потребители, че е хубаво също да имам и десетки или стотици музикални тв канали. Така, че смятам, че всички са прави. Който както му харесва в крайна сметка. You tube или музикални тв канали. Но аз в никакъв случай не мога да пренебрегна you tube, а също не мога да пренебрегна и музикалните тв канали. Аз съм и за youtube и за музикалните тв канали. Но най-голямо лично забавление аз си правя с youtube. Нещо като душевен оргазъм ;;602.

Veskop

Vantage - създава се нова музикална телевизионна група, заместител на MTV каналите

Въпреки че популярните музикални канали MTV прекратиха съществуването си в края на 2025 г., празнината, създадена след затварянето им, не можа да бъде запълнена в достатъчна степен. Поради това беше създадена нова музикална група от станции, наречена Vantage. Една от тези програми вече се тества на спътника Eutelsat Hot Bird на позиция 13°E.

В края на 2025 г. видеоклип станциите под емблематичната марка MTV престанаха да съществуват в Чехия, Словакия и много други страни . Една от причините за закриването им беше намаляващият интерес към музикалната телевизия. Оказва се обаче, че търсенето на музикална телевизия все още съществува. Това се доказва и от създаването на нова музикална телевизионна група под марката Vantage.

През ноември 2025 г., малко преди планираното затваряне на каналите на MTV, новооснованата пражка компания Music Box Television представи проекта на жанровите музикални телевизионни станции Music Box , които бяха близки по своята насоченост до програмите на MTV, излъчвани през последните седмици от дейността си.

На чешкия и словашкия пазар, както и в други страни, бяха стартирани каналите Music Box Classic , Music Box Dance , Music Box Hits и по-късно, след получаване на лиценз, Music Box Sexy . На други пазари (извън чешкия и словашкия пазар) се излъчват и десетилетните станции Music Box 80s, Music Box 90s и Music Box 00s. Станциите постепенно се разшириха към други пазари и се излъчват дори извън Европа. В момента Music Boxes се предлагат в 20 страни.

Идват Vantage канали
Но Music Boxes вероятно няма да са единствените, които ще искат да заемат все още вакантните позиции на пазара след музикалните станции на MTV. Естонската компания Lulzy Broadcasting OÜ представи своите станции за видеоклипове под марката ,,Vantage". В момента станциите вече излъчват Vantage Music (микс от актуални и по-стари хитове), Vantage Dance (денс музика) и Vantage Rock (рок сцена). Станцията Vantage Classic скоро ще бъде добавена към трите канала на Vantage , които ще бъдат посветени изключително на по-стари, изпитани във времето клипове. Стартирането е планирано за 1 юни 2026 г.

Vantage Music, една от програмите на групата станции Vantage, може да се приема (временно?) безплатно ( FTA ) от капацитета на швейцарския оператор Kabelio по сателитната система Eutelsat Hot Bird на позиция 13°E, където се излъчва в HD ready резолюция (1280x720p) със звук в AC3 (192 kbit/s).

Технически параметри :

сателит: Eutelsat Hot Bird 13F (13°E)
честота: 11.862 GHz
поляризация: хоризонтална
SR: 27500
FEC: 3/4
стандарт: DVB-S2
модулация: 8PSK
CA система: няма, неактивна PanAccess

Vantage Music излъчва поток от клипове, прекъсвани от реклама. Въпросът е как ще се финансира дейността на станцията - дали от такси за разпространение от платени мрежови оператори или от реклама, или евентуално комбинация от тези методи.

И трите станции на Vantage могат да се гледат под формата на стрийминг на живо през интернет, директно от официалния уебсайт на оператора - vantagetv.eu. Така дори зрители извън обхвата на сателитния сигнал от позиция 13°E могат да се запознаят със съдържанието на тези станции, които се разпространяват в интернет с резолюция 1920x1080.

Операторът на клип станциите на Vantage заявява, че притежава паневропейски лицензи за излъчване. Това означава, че може да разпространява програми в цяла Европа чрез различни платформи за разпространение. Следователно станциите могат да се появят в офертата на чешки или словашки телевизионни платформи. Разбира се, ако двете страни се споразумеят за търговските условия на разпространение.

Създаването на нови канали на Vantage е добра новина както за телевизионните зрители, така и за телевизионните оператори, които могат да избират най-добрите станции за своите клиенти в своите пакети.

parabola.cz
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

Mediadigital

най ми е интересно как може да теъгнеш да правиш тв музикални канали с промо клипове  ? от пакета на Promo Only и другия пакет MixMash  ама естонски дивотии  . :lol15::lol15::lol15: ако си бяха уредили правата щяха да им ги дадат от EMI,WWV,Universal

Veskop

Ти що не си купуваш онова кафе, дето го сере цибетка и струва няколко хилки килото, а си купуваш Нова Бразилия за два кинта?
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

Mediadigital

Цитат на: Veskop;610930Ти що не си купуваш онова кафе, дето го сере цибетка и струва няколко хилки килото, а си купуваш Нова Бразилия за два кинта?

много кисело това от цибетката  ... ама виж  чисто Колумбийско  винаги имам   Нова бразилия не е кафе .. както и тия канали .. MusicBox е единствената алтернатива  която що годе през NVIDEA  та ползва AL upscale  ей ся от 01.07.2026 закриват и MCM TOP, POP, MCM

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания