Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Проблем с "Картина в картината" на Vu+ uno 4kse

Започната от Вазов, Септември 10, 2025, 05:10:38 AM

« назад - напред »

Вазов

Здравейте,
от поне две години ползвам Vu+ uno 4kse, като това ми е първият линукс приемник и от време на време го "ръчкам".

Понеже се научих да си го възстановявам от  всяка грешка, която съм му направил не се притеснявах да тествам различните фунции, имиджи, плъгини и т.н.
Е сега стигнах до проблем, който и след преинсталиране не изчезва.
Ползвам често функцията "Картина в картината", но сега вместо да показва двата канала един до друг или в зависимост от размера, който съм задал единият да е на цял екран, а другия на по-малък, сега вторият екран ми го прожектира на малкото екранче на приемника, което разбираемо е неизползваемо.
Ползвам OpenPli 9.0, с по-новият OpenPli 9.1 не ми сработваха част от плъгините, който ползвам и затова стоя на старата версия.
Опитах да сложа на чисто OpenPli 9.0 и отново дава по този начин.
Сякаш съм включил хардуерен бутон, с който вторият екран е само на малкият на приемника.
Къде трябва да пипна в менюто за да разделя екрана и там да ми показва двата канала, а не единият да е на екрана на приемника?
Благодаря предварително на отзовалите се!

Мартинския

Аз съм с опенатв, ама предполагам е същото: след като си активирал пип със зеления бутон е "настройка на пип" и излиза хелп меню, където можеш да увеличаваш и намаляваш това малкото прозорче, да го местиш, да делиш екрана на 1:1 по хоризонтал и вертикал и т.н, а с жълтия е смяна на активния канал. Предполагам там ще имаш и настройка къде да се показва втория канал - на основния дисплей или на малкия.
София: emme esse 100 cm, SkySat H-H на OCTAGON SF8008, Blizoo, A1 Xplore TV Smart, EDISION OS MiniPlus, XMART-6K-T95Z
Северозападa: emme esse 80 см, SkySat H-H на Vu+ Solo SE V2, A1 80 cm + SRT ANT 45 на EDISION Piccollino S2, А1 Net Box

ДимитърЦЦ

@Вазов

Пробвай с продължително натискане на "TV" бутона на дистанционното.

Би трябвало да го върне в нормално положение.

ДимитърЦЦ

Цитат на: Мартинския;607780Аз съм с опенатв, ама предполагам е същото: след като си активирал пип със зеления бутон е "настройка на пип" и излиза хелп меню, където можеш да увеличаваш и намаляваш това малкото прозорче, да го местиш, да делиш екрана на 1:1 по хоризонтал и вертикал и т.н, а с жълтия е смяна на активния канал.

Не е това проблема на колегата. PiP му излиза на LCD-то. Принципно това се оправя с продължително натискане на TV бутона на дистанционното.
Но трябва да провери дали ще стане при него.
При опенпли няма същите настройки като при АТВ....

Вазов

Благодаря Ви.
Довечера ще проверя и ще пиша, дали се е получило.

Вазов

Получи се ;;675;;675;;675.
С продължително натискане на бутона TV на дистанционното.
Първо опитах, като бях пуснал PiP два канала и го натисках, но нямаше ефект.
След това просто пуснах един канал да работи и го задържах.
Когато почнах да натискам TV бутона на дистанционното, Power бутона на приемника  започна да премигва и някъде след около 50 секунди спря да премигва, съответно аз спрях да го натискам.
 Пробвах PiP и вече беше нормално, екрана се раздели на две равни части (така го бях настроил преди) и позволява нормално гледане.
Благодаря!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания