Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

MAX800SE Flash Image (R01: NO CA FOUND)

Започната от КСГ, Ноември 12, 2024, 01:04:01 PM

« назад - напред »

КСГ

Здравейте, имах желание да префлашна горепосоченият приемник и ... стигна се до това (R01: NO CA FOUND), изчетох всичко, изтеглих "Dream Optiflasher Pro", но след това не зная как да свържа приемника с компютъра, и какво "IP" e получил приемника, бихте ли съдействали,

Благодаря Ви предварително!!!!

Префлашна ли го ще го дам на колегата който търси Е2 до 70лв. за 50лв

швепса

Това чудо с ферари сим ли е. Какъв ssl има. По принцип първо се качва ssl за твоя приемник и тогава се инсталира верния имидж. Ипто трябва да ти го изпише на приемника на екранчето но трябва да го гледаш постоянно че има крака и бяга бързо. Но и да го изпуснеш нямаш ли рутер и там да видиш какво ип е взело недоносчето. Инсталираш това FerrariFiller_1_3_3_7FSE това е преработен дримъп и качваш с него през лан.
Малко по-сложно е с кабел инсталацията защото ти трябва miniusb кабел. Инсталираш и съответния драйвер за кабела на компютъра за да ти го разпознае приемника като com. Ползва се друга програма не тази която си дал и се маха тикчето на usenetwork.
Пробвай първия вариант. Ако не успееш и ти се инвестира в кабел пак ще питаш, че да не се хабя напразно.

Кайен

Цитат на: швепса;602425...но трябва да го гледаш постоянно че има крака и бяга бързо...
Има мушмули.
Натискаш и задържаш копчето отпред и след това включваш захранването(продължаваш да натискаш копчето).
Ще ти изпише ИП-то на екранчето.

moreg

Най вероятно си качил грешен имидж. С каква сим карта е приемника? С Ферари ли е?
При качване на грешен имидж оправията е само с кабелче. Usb към mini usb. И ползваш Japhar flasher.
DM 920 UHD, DM 500 HD

Момчил Минков

имам дрийм 800 се, явно е клон, нямам спомен да съм слагал кабел - миниюсб, винаги само по ЛАН, с натиснато копче отзад, се зарежда флашъра...
Първо ССЛ-а го качих с такъв флашер и после имиджа
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

швепса

Охххх най- после в ръцете на специалистите попадна в този форум, за което благодаря, че няма да ми се налага да пиша.

bonbonko1

има програми които оправят  ,бута;;650;;650;;650

КСГ

Цитат на: moreg;602428Най вероятно си качил грешен имидж. С каква сим карта е приемника? С Ферари ли е?
При качване на грешен имидж оправията е само с кабелче. Usb към mini usb. И ползваш Japhar flasher.
Ferarri

moreg

Задължително Japhar flasher и кабелче. Ако не ти е ясно пиши на лични ще ти кажа какво да направиш.
DM 920 UHD, DM 500 HD

gandipg

Интересна тема в тоя форум но уви без точното обяснение.
Е..си форума ще чакам на лични;)

Кайен

Цитат на: gandipg;602454Е..си форума...

КСГ

Цитат на: Кайен;602455

Не сте прочел заглавието на темата, за да стигна до там, това което сте качил съм направил, проблема идва от грешния файл който съм качил

Кайен

Цитат на: КСГ;602459Не сте прочел...
Хайде пак аз виновен. А Вие сте флашнал без да четете.;)
Пишете в Гугъл dm800se images, в отговорите ще видите сайт с имиджи за всички сим карти, сваляте по един и ги редувате докато не уцелите за вашия бокс.

КСГ

Цитат на: Кайен;602460Хайде пак аз виновен. А Вие сте флашнал без да четете.;)
Пишете в Гугъл dm800se images, в отговорите ще видите сайт с имиджи за всички сим карти, сваляте по един и ги редувате докато не уцелите за вашия бокс.
Не Ви познавам за да Ви обвинявам, дори съм благодарен, че сте намерил времев да ми помогнете.
Казвам, че по този начин качих грешния имидж и сега ми пише "(R01: NO CA FOUND)", дори да държа копчето отпред нищо не се променя

angeljorj

Цитат на: КСГ;602463Не Ви познавам за да Ви обвинявам, дори съм благодарен, че сте намерил времев да ми помогнете.
Казвам, че по този начин качих грешния имидж и сега ми пише "(R01: NO CA FOUND)", дори да държа копчето отпред нищо не се променя

На Dreambox 800 se при същия проблем оправянето става както ти е споменал колегата в по горните постове .Намерете си мини усб кабел след това инсталиране на драйвери за приемника в device manager трябва да ти излезне Сом порт а флашването с Japhar Flasher .Един вид е същото префлашване като на 800 с разликата че 800 има RS232  а при 800SE мини усб кабела играе тази роля
USB to UART Bridge Virtual COM Port (VCP) driver потърси в нета  инсталирай после виж на кои Сом порт е и задай в Japhar Flasher така ще стигнеш до флаш и остава да си намериш имидж за твоята Сим.Пиша го за Dreambox 800 Se твоя е Max но мисля че са идентични .
Dreambox 800 PVR

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания