Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Зарядно за батерии АА?

Започната от ogibo, Февруари 08, 2024, 09:21:10 AM

« назад - напред »

ogibo

Ползвам зарядно за батерии АА и ААА Sanyo. Както предполагам знаете, зарежда само двойка батерии или четворка. Не можеш да заредиш една батерия. Понеже в къщи съм оборудвал всички часовници с презареждаеми батерии, а те са с по една батерия, изниква проблем със зареждането. Някой пробвал ли е да излъже зарядното че се зареждат две вместо една батерия?

Момчил Минков

Цитат на: ogibo;595342Ползвам зарядно за батерии АА и ААА Sanyo. Както предполагам знаете, зарежда само двойка батерии или четворка. Не можеш да заредиш една батерия. Понеже в къщи съм оборудвал всички часовници с презареждаеми батерии, а те са с по една батерия, изниква проблем със зареждането. Някой пробвал ли е да излъже зарядното че се зареждат две вместо една батерия?

има такива зарядни - ползвам подобно, от Швейцария ми го донесоха, но видях и в БГ същото за 39 лв. но в магазин Мания (на щанда нови стоки от чужбина)
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

ogibo

Намерих такива зарядни, но въпросът е да излекувам наличното. Благодаря все пак.;;650;;650

Хоризонт

Цитат на: ogibo;595342Ползвам зарядно за батерии АА и ААА Sanyo. Както предполагам знаете, зарежда само двойка батерии или четворка. Не можеш да заредиш една батерия. Понеже в къщи съм оборудвал всички часовници с презареждаеми батерии, а те са с по една батерия, изниква проблем със зареждането. Някой пробвал ли е да излъже зарядното че се зареждат две вместо една батерия?

И как ти вървят часовниците като тия презарежсащи се държат 1.2 -1.3 v и имат висок саморазряд. Предполагам ги зареждаш всеки месец?
;;513

ogibo

Не помня кога съм ги зареждал последно и само единият закъснява малко. :s101

Кайен

Преди годи имах няколко никел-кадмиеви батерии, произведени в Самоков.
Зарядното беше за 4 батерии и имаше 3 шунта, които се слагат на мястото на батериите, ако се зареждат по-малко.
В самото зарядно имаше един кондензатор и един диод.
В "по-съвременните" има и ценер, за да не ви тресе, ако пипнете докато е включено в мрежата.

dolby

Цитат на: Хоризонт;595350И как ти вървят часовниците като тия презарежсащи се държат 1.2 -1.3 v и имат висок саморазряд. Предполагам ги зареждаш всеки месец?

И аз това се чудя, струва ли си разправията, алкална батерия кара минимум една година в часовника.  Отгоре на всичко волтажа е по нисък при акумулаторните. Но пък различни хора различни идеали

vasilstf

А аз се чудя струва ли си разправията, да окъсяваш зарядното и да го "лъжеш" колко батерии зарежда. За 40 лева да рискуваш да направиш пожар вкъщи. Пак добре, че са никелови батерии, щото ако бяха литиеви не ми се мисли. Да веме да ти пламне "излъганото" зарядно точно когато не си вкъщи.

ПП: В предния пост се споменават алкални батерии. В голяма хранителна верига, пакет от десет излиза по-евтино от две за левче.

ogibo

manqka

Ето го мойто зарядно за батерии.

Може да зарежда, само със една батерия.
От три до шест часа, зареждам батериите, и са като нови.
Имам и акумулаторни батерии , 1.2V - 2500ma/h  , тях ги ползвам за мишката на настолния компютър.

авантикс

И аз имам зарядно,мойто е за 2 батерии,обаче не знам дали може само по 1 да зарежда,но е практично защото става,и за 2АА и за 3ААА батерии.

kristov

С тия зарядни само унищожавате батериите. Самият факт, че не може да зарежда само една батерия трябва ди го вори че нещо не е както трябва да е.  Купете си нещо такова (Liitokala Lii-S4 PD4 500)  зарежда (18650 26650 21700 26700 18350 AA AAA)   ако влизат в гнездото и (А) трябва да зарежда
В алито цена за зарядно за две батерии е около 30лв.

yavor1

Цитат на: kristov;595394С тия зарядни само унищожавате батериите. Самият факт, че не може да зарежда само една батерия трябва ди го вори че нещо не е както трябва да е.  Купете си нещо такова (Liitokala Lii-S4 PD4 500)  зарежда (18650 26650 21700 26700 18350 AA AAA)   ако влизат в гнездото и (А) трябва да зарежда
В алито цена за зарядно за две батерии е около 30лв.
Според мен е по-добре да си закупи:
BMS- 1s - 3.7V 3А макс. разряден ток - 3 лв.

kristov

Цитат на: yavor1;595399Според мен е по-добре да си закупи:
BMS- 1s - 3.7V 3А макс. разряден ток - 3 лв.
Той иска да зарежда АА  и ААА  батерии, BMS за 3,7V няма да му свърши работа.

yavor1

Цитат на: kristov;595401Той иска да зарежда АА  и ААА  батерии, BMS за 3,7V няма да му свърши работа.
На твоя пост отговорих, защото ти предлагаш зарядно Liitokala Lii-S4 PD4 500 което е за Li-ion батерии, а размерът не е определящ за напрежението...

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания