Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Ресивър

Започната от ники2, Април 12, 2023, 07:33:09 AM

« назад - напред »

dzumba

Това дето разясняваш ,съм го играл преди 30 години!И въпросът е, ти да си лабораторията и лабораторията да прави равнис по теб!
А ако ти намериш нещо до 100000лв, да свирне като тия седалки за тоалетна ,аз ще ти дам 100000лв,въпросът  е,ти какво ще заложиш!Не се заяждам!Ясен си ми!

mistor

А аз преди 40 . Добре , наслаждавай се на твоето . Не го налагай на всички останали , като най-вярното , правилно и единствено решение . Уважавай мнението и на останалите . Аз не те принуждавам нито да си промениш мнението , нито да си купиш нещо от което не се нуждаеш .
Мое мнение - съвременните колони от среден и висок клас звучат много по-добре от всякакви други . Същото се отнася и за усилвателите . Този Arcam който много ти харесва е базиран на почти същите чипове като Marantz , разликата обаче е в принадените шумове , както и в много други дребни технологични детайли .
А това което искаш да постигнеш не струва нито 100 000 , нито 10 000 . Стъпва някъде на 300-400 . Мраморни колони на "фреквенция" с говорителите на ботевградския завод в периода 1983-1990 . Намират се не много лесно , но излизат постоянно .
По-същата логика е да си направиш сам усилвател . Даже ги продавах е едни пликчетата насипно - ТНТМ .

dzumba

Безмислено е!Във съвсем друг свят си!
Съвременните колони били свирели от всички  други,а аз ти казвам,че няма колони ,купешки ,да свирят ,както трябва!Какво има да мериме!?Пък аз съм бил налагал мнение!Слушай си мраморните саркофази,дето ама хич,няма как да свирнат!

mistor

Така е . В реалния свят съм . Моля те , за две неща недей да спориш с мен . СВЧ и акустика - имаме светлинни години разлика . Уважавам ти мненията винаги , ако си забелязал . Не искам никого да обиждам или да доказвам каквото и да е за себе си . Морето присъствие тук е да бъда полезен , ако знам нещо по темата . Който иска ми приема съветите , а който не иска да сипва . Не ми пречи

dzumba

Цитат на: mistor;588389Моля те , за две неща недей да спориш с мен . СВЧ и акустика - имаме светлинни години разлика
Да добавя,сбъркал си посоката!Аз нямам проблем със спора!Но си толкова далеч,с тия глупости дето приказваш,че не виждам материя,за която може да беседваме!И затова ще изпълня молбата ти!

astor

Само да вметна.... ми ботевградски говорители няма.
Или и ти бъркаш като куриерите Ботевград с Благоевград.
btw
В нашия форум за бг аудио diy има такива майстори като Рутчо да кажем които ще скрият шапката на повечето съвременни колони с много по малки разходи.
още едно btw сериозно ли ми хвалиш Cerwin Vega за качествена музика ??

dzumba

С доста неща се е объркал!
Като спомена Ручо ,ето и  неговите 5стотинки!
https://rutcho.com/speaker_drivers/philips_9710m_01/philips_9710m_01.html

mistor

Ами патентовайте си откритията , изкарвайте пари и получавате един голям поклон от целия свят . До тогава всеки си има предпочитания и когато не влиза в излишен спор , няма проблем да ги сподели . Дано ви се получи .
Защо постоянно се търси някакво доказване или чесане на его ? Ок, вие сте хората които сте наясно с тази материя , правите си вашите домашни творби . Ако някой толкова беше велик , щеше да сподели честотните характеристики на творението си , ако има как да го измери разбира се .
GAMMA HiFi LA-1231 е баса за който говорих в мраморните колони . Ако много държите ще ви снимам и всичките говорители - бас , средните и високите .
И , ако позволи царя може ли да попитам с какво посочения Arcam е по-добър от Marantz NR1200 ? Уточнявам , 23-та година на 21-ви век се слушат много повече източници в сравнение с преди 10-15 години . Та , трябва ли да се притеснявам , че интернет радиото или нещо друго дигитално , трябва да го вкарам в усилвателя през някакво допълнително устройство със съмнително качество ? Само за музика говоря .
@dzumba не разбрах тази сниманата от теб колона колко говорителя има и какви , поне от снимката се вижда само един . Наистина ли е само един и какъв е точно този супер широколентов говорител ? Ако не е проблем можеш да споделиш с поклониците на царството

dzumba

Питаш с какво е по добър Аркама?Ами чуй единия ,после другия и ако не намериш разлика,значи наистина си от друг свят!Маранца,както и другите усилватели от тази класа,нямат истински директ или ако го пише,то не значи ,че е вярно.Съгласих се с теб за тунинга на усилвателите!Но ти обясних,че е по важен тунинга  на озвучителните тела!А ти ми приказваш ,че всякакви колони съвременни,свирели добре,а аз ти казвам ,че не съществуват купешки колони ,тествани в лаборатории,при това ХайЕнд,които да свирят както трябва!
Ти му препоръчваш 3 пъти по скъп усилвател,може ако има дървени купешки колони,да му свирне добре,като избичи корекциите!Може и наистина да е за него.
Ако искаш ,поне си почитател на мерките и характеристиките,мога да ти спретна две колони с еднакви филтри,но с различни елементи,на мерене са конец като близнаци,но на саунд ти иде сцепиш едната!Явно това дето си учил ,не си го практикувал,а това дето аз съм практикувал ,без лаборатория,ме е научило на други знания! Умръзнало ти било да се занимаваш,значи не си се занимавал както трябва  или не ти се ловка!Тая лудост е до живот!

mistor

Какво ще чуем аз или ти заедно или поотделно е субективно .
Какво има в Аркама и какво в Маранца(сигурен съм, че не си го виждал) ти не знаеш ! Къде е тази разлика в цената 3 пъти ? 680лв(втора или незнайно коя ръка) и 400 паунда за нов (и транспорт да сложиш пак не ти идва цената) .
Не ми се занимава вече , казах го и е факт . Толкова години се занимавах , че сега вече само чета , без да се правя на факир .
Не ми предлагай колони , които никога няма да сложа в нас . И пак ти повтарям питането за онова нещо от снимката ти - колко говорителя има и с какви характеристики са ? Другото са празни приказки

dzumba

Няма да сложиш,защото най вероятно не разбираш и никога не си слушал!
Ти сериозно ли ме питаш ,дали са с един говорител?Това ми прилича на бетонна тиква,без да те обиждам,оценявам акустичните ти призвания!

mistor

Хайде от сега нататък , всеки който има нужда съвет за акустика да се обръща директно към царя . Видял , не видял , чул , недочул и ... всичко му е ясно . Аз като поданик трябва чинно да съглася с мнението на царя .
Негово Величество е супер компетентен по темата и даже като види нещо на картинка му е ясно как се чува . И след 10 години , да даде господ живот и здраве , може пък да ни насочи към нещо което сега отхвърля . За някой технологиите са трудно смилаеми

dzumba

Цитат на: mistor;588412За някой технологиите са трудно смилаеми
Те това се опитвам да ти вдена,в твоят случай е до живот,дай боже още много! Тук технологии не играят!Това което е създадено 60те години,все още е ненадминато!

astor

Не че нещо ама mistor не виждаш  ли честотните измервания наистина ? Ручо ги е сложил навсякъде.
Точно това е най хубавото от един говорител всичко за излиза от един център тогава всичко е най най...
Чувал ли си за TL или Хорна ?
пак btw
наистина ли ми хвалиш Cerwin Vega за качествена музика те питах ?

mistor

Цитат на: astor;588426Не че нещо ама mistor не виждаш  ли честотните измервания наистина ? Ручо ги е сложил навсякъде.
Точно това е най хубавото от един говорител всичко за излиза от един център тогава всичко е най най...
Чувал ли си за TL или Хорна ?
пак btw
наистина ли ми хвалиш Cerwin Vega за качествена музика те питах ?

Много отдавна съм ги видял и знам какво прави .

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания