Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

IPTV Smarters pro - Tizen

Започната от user12321, Декември 16, 2022, 11:32:02 AM

« назад - напред »

user12321

Цитат на: dolby;581582Явно говорим за различни аппове. Поправи си заглавието щото то реферира към този IPTV smarters а ти говориш за смартстб .

Да, не си прочел всички мнения. По начало питах за IPTV Smarters, но след това установих че с моя платен доставчик няма да работи. Благодаря на модератора, от по-горните мнения за подробната информация! ;;650

И сега ме интересува Smart STB, тъй като с него съществува възможност да гледам.  Работи с виртуален MAC адрес и е тип stalker.

Не виждам възможност за edit на заглавието на темата.

user12321

В крайна сметка никой ли няма опит със Smart STB в tizen, да каже как работи в trial режим и дали може да се ползва така за дългосрочно? И въобще как се държи това приложение в smart tv с tizen?

Неслучайно питам, тъй като за да тествам сам, първо трябва да занимавам доставчика ми (а и аз да се занимавам) с пренастройка на услугата от вариант M3U към stalker , т.е. смяна на MAC адреси и прочее и това на 2-те ми устройства ... и ако не остана доволен от SMART STB , пак същата играчка, за да мина към първоначалният вариант.

n.botov

Не знам кой то е доставчика макар май да се досещам та ще дам моите 2 стотинки по темата.
Смарт СТБ на 4 устройства.
LG - без проблеми
FireTV - без проблеми
Самсунг - без проблеми
Apple TV - никакъв шанс. Използва само вътрешния плеар и не тръгва нито един стрийм. Доставчика ми е супер точен ама си държи на маговете и си търся сам решения,за да не използвам допълнителни приемници. Първия български доставчик който направи апликация за Apple TV директно ме печели с 2 абонамента дългосрочно.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Чък Норис

Защо не изхвърлиш това недоразумение епъл тв в коша?

Работилница

Цитат на: n.botov;581732Самсунг - без проблеми

Работа там нещо, без да има интеграция със смарт дистанционното. Нещо като рендето на А1 Explore за Тизен.

user12321

Цитат на: Работилница;581738Работа там нещо, без да има интеграция със смарт дистанционното. Нещо като рендето на А1 Explore за Тизен.

Току-що активирах Smart STB с някакъв Trial пакет и съответно си заредих портала. Наистина не всички функции на smart дистанционното работят (samsung QLED) и това, което най се надявах да е оправено не е - зареждане (буфериране) между каналите поне 5-7 сек.

А пък за EPG, ме връща към ефирната тв и там ми показвам EPG-to. Недодялана работа, но това е положението. Общо взето излиза че с OTT Player с M3U e по-гъвкавo, но пък там други бъгове.

Лека вечер на всички и считам темата за приключена.

Работилница

Цитат на: user12321;581755Току-що активирах Smart STB с някакъв Trial пакет и съответно си заредих портала. Наистина не всички функции на smart дистанционното работят (samsung QLED) и това, което най се надявах да е оправено не е - зареждане (буфериране) между каналите поне 5-7 сек.

След много тестване, най-съм доволен от приложението siptv за Тизен. Пълна интеграция със смарт дистанционното. Зарежда по-бързо с оптика. При еднакви скорости по лан на Нет1 (Tplink ax1800) и през оптика от А1 (Huawei), разликата е драстична. Дали заради рутер, дали заради оптика.
Успех!;;650

n.botov

Цитат на: Чък Норис;581735Защо не изхвърлиш това недоразумение епъл тв в коша?

Това тъй наречено недоразумение от вас работи без никакъв проблем. Просто работи, без нужда от ръчкане руут да бараме файлове    и тн. На мен ми трябва безпроблемно устройство да си гледам телевизия и стрийминг платформите. Който иска да си експериментира си взима андроидски бокс. Аа и друго на 4-тия телевизор съм с Fire Stick и работи безупречно, ама и той е яко оплют в този форум от специалистите.

user12321

Цитат на: Работилница;581760След много тестване, най-съм доволен от приложението siptv за Тизен. Пълна интеграция със смарт дистанционното. Зарежда по-бързо с оптика. При еднакви скорости по лан на Нет1 (Tplink ax1800) и през оптика от А1 (Huawei), разликата е драстична. Дали заради рутер, дали заради оптика.
Успех!;;650

Ще го тествам. Относно зареждането на каналите, наистина може от интернета ми да е, предвид че не е FTTH и с най-ниския пакет, нещо от сорта на 70 mbps Бг.

Работилница

Цитат на: user12321;581768Ще го тествам. Относно зареждането на каналите, наистина може от интернета ми да е, предвид че не е FTTH и с най-ниския пакет, нещо от сорта на 70 mbps Бг.

Не от 70mbps. Ползвам същата. През оптиката пали от раз. Докато през лан 4К HDR   каналите тръгват по-бавно и спират - насича. Не че толкова ги гледам.

n.botov

Един въпрос. Как свързвате телевизора с оптичен интернет?

Работилница

Цитат на: n.botov;581770Един въпрос. Как свързвате телевизора с оптичен интернет?

Оптиката идва до модел Хувей, после безжично 5ghz. Нека има по-малко кабели.;)

katopatisia

Цитат на: n.botov;581770Един въпрос. Как свързвате телевизора с оптичен интернет?

С жичен кабел от рутера до тв-то. :)

Чък Норис

Цитат на: n.botov;581766Това тъй наречено недоразумение от вас работи без никакъв проблем. Просто работи, без нужда от ръчкане руут да бараме файлове    и тн.
Просто работи, ама няма апове с които да работи или го ползваш само за 2-3 тъпи приложения, които така или иначе ги имаш на телевизора :lol15:
Цитат на: n.botov;581766На мен ми трябва безпроблемно устройство да си гледам телевизия и  стрийминг платформите. Който иска да си експериментира си взима  андроидски бокс. Аа и друго на 4-тия телевизор съм с Fire Stick и работи  безупречно, ама и той е яко оплют в този форум от специалистите.
Тея специалисти не са виждали Firestick 4k/Max, няма по-добро устройство с цена 30-35 евра.

user12321

Таа относно превклюването и зареждането м/у каналите - колко бързо ви зареждат? Само към гледащи през приложение, било то в Tizen или Android. Аз съм зареждал стриймове от форума и са се превключвали много по-бързо (буферира 0-100% за няма и 1 сек.), а тези от платената ТВ се превключват еднакво бавно и по двата начина - M3U/Stalker , около 6-7сек. буфериране, без значение hd/sd.

Опитвам се да разбера от къде идва това, защото според доставчика ми проблемът е при мен.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания