Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Избор на антена

Започната от rot7, Ноември 19, 2022, 11:56:56 AM

« назад - напред »

rot7

Здр! може ли малко помощ в избора на антена.Единствено ще се гледа 13 хотбърд. В момента съм със стара  парабола 140см,искам да я заменя с офсет 100см без мотор,и да запазя всичко което излиза до момента.
Спрял съм се на алуминиеви - Gibertini  OP100 и Emme  Esse[Вече много скъпа}

Въпроса ми е,как е окачването на гибертини,били издържало силни ветрове,бури,
че ми изглежда малко афив с тези ламаринки,спрямо сегашното окачване на параболата.

sando80

Цитат на: rot7;580379Здр! може ли малко помощ в избора на антена.Единствено ще се гледа 13 хотбърд. В момента съм със стара  парабола 140см,искам да я заменя с офсет 100см без мотор,и да запазя всичко което излиза до момента.

че ми изглежда малко афив с тези ламаринки,спрямо сегашното окачване на параболата.

Ако не ти се дават пари , една 80 см от Базар или ОЛХ накаква операторска ще ти свърши работа. Може и от някой  онлайн магазин ,не са скъпи и всичко ще ти излезе .

rot7

Може и нова,на 90 и 100см Gibertini,Emme и Inverto издържат ли окачванията.

katopatisia

Ако само искаш да гледаш Хотбърд-а, според мен може да се оправиш и с по-малка офсетка от метър. Аз бих се насочил към инверто алуминиева 80 см или аналогична емме ессе (тук имаш и опция от три различни цвята). Заложи и на "хубав" конвертор задължително. ;;650

rot7

Ок! Благодаря, и конвертор кой хубав примерно.

katopatisia

Цитат на: rot7;580430Ок! Благодаря, и конвертор кой хубав примерно.

Аз за себе си бих купил "Inverto Black Ultra" или "Inverto Black Ultra PLL" ако говорим за конвертор за един приемник. ;;650

CITRON

Цитат на: rot7;580379Здр! може ли малко помощ в избора на антена.Единствено ще се гледа 13 хотбърд. В момента съм със стара  парабола 140см,искам да я заменя с офсет 100см без мотор,и да запазя всичко което излиза до момента.

По-добро от параболата 140 няма  да намериш. Боядисай я..  Аналогичен оф-сет  е с размери над  160см...декоративен ефект е намалянане на развера
C:> GOTO NEXT LEVEL

katopatisia

Цитат на: CITRON;580434По-добро от параболата 140 няма  да намериш. Боядисай я..  Аналогичен оф-сет  е с размери над  160см...декоративен ефект е намалянане на развера
Аналогичният офсет какво значение има, като човекът е стационарка на Хотбърд? :hammer:

Хоризонт

https://promoutili.com/max-antena-tv-bg2/?gad_source=5&gclid=EAIaIQobChMIls-h1NSriQMVW5j9Bx0OQy6DEAEYASAAEgJN3vD_BwE

ТВ АНТЕНА с вграден декодер и 5 хиляди канала завинаги безплатно :s101
;;513

Цец0

Само 5 хиляди ли?
Не е оферта ;;516;;516;;516;;516;;516

P.S. Как е възможно да пускаш в този форум подобни малоумия? ;;basi

Хоризонт

Цитат на: Цец0;602177Само 5 хиляди ли?
Не е оферта ;;516;;516;;516;;516;;516

P.S. Как е възможно да пускаш в този форум подобни малоумия? ;;basi
:)
 Тая оферта се върти в момента във форума на setcombg. Влезнах да прочета там за климатиците понеже мисля да купувам още един климатик и тая реклама направо ти грабва очите .
;;513

ТКЗС

Цитат на: Хоризонт;602178:)
 Тая оферта се върти в момента във форума на setcombg. Влезнах да прочета там за климатиците понеже мисля да купувам още един климатик и тая реклама направо ти грабва очите .
Тази година вече втори мой познат ме пита на какъв принцип работели подобни антени , на които бил видял такива реклами . По-интересното е , че подобни реклами и клипове които ме убеждават , че ако запоя две жици към 2 от пиновете на сим карта , или към полюсите на батерия и ще гледам пак толкова канали си седят с месеци и никак не е трудно за неразбиращ човек да се подведе .

Sharp987

За тази реклама и мен ме питаха преди няколко месеца един приятел, който негов роднина щял да си вземе, разбира се, че му казах, че това е измама, но не ми повярва. Тогава му казах да си я вземе и като хване 5000 канала после и аз ще си я купя. :)
[SIGPIC][/SIGPIC]

yavor1

Цитат на: CITRON;580434По-добро от параболата 140 няма  да намериш. Боядисай я..  Аналогичен оф-сет  е с размери над  160см...декоративен ефект е намалянане на развера
Сигурен ли си, или това са твои "умозаключения"?!?

Предполагам визираш сляпото петно в центъра на правофокусната, което намалява активната площ, съответно и усилването :worry:
Точно обратното е, но ти си знаеш,че грешиш в твърдинието си!

P.S.  И двата вида антени са част от парабола, това като уточнение и тема за размисъл.
Мисли който може, а някои само се потят :):):)

Калито

Цитат на: Хоризонт;602175https://promoutili.com/max-antena-tv-bg2/?gad_source=5&gclid=EAIaIQobChMIls-h1NSriQMVW5j9Bx0OQy6DEAEYASAAEgJN3vD_BwE

ТВ АНТЕНА с вграден декодер и 5 хиляди канала завинаги безплатно :s101
Поръчай,96лв завинаги в шахтата
Triax110-23.5E,19E,16E,13E,9E Triax110-36E,39Е,42Е Triax110-52Е,46Е 90см-4.8Е,1.9Е,0.8W,80см-80Е
GIGABLUE ULTRA UE 4K,EDISION OS MIO+ 4K,OCTAGON SF8008 4K, ZGEMMA H7S 4K,SUNGATE TITAN 4K,SENATOR HULK 8K,TIGER ONE BILLION V2 ALEXANDER 8K,(SPIDER T21 PROMAX 8K NASHARE2)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания