Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Проблем с настройката на антена.

Започната от Чичати, Ноември 01, 2022, 11:27:41 AM

« назад - напред »

dzumba

Маняче,достатъчно глупости написа сливенския галфон!
Кротни се !Искаш да го задминеш! И офсета и параболата трябва да бъдат насочени към едно и също място,намери правилния израз!Спътника е на едно и също място и за двете антени!

manqka

Цитат на: dzumba;579797Маняче,достатъчно глупости написа сливенския галфон!
Кротни се !Искаш да го задминеш! И офсета и параболата трябва да бъдат насочени към едно и също място,намери правилния израз!Спътника е на едно и също място и за двете антени!

Кой е тоя сливенския галфон бре?
Аз не съм от там. :)
Може да не съм се изказал правилно , но офсетната антена гледа по надоло  , от параболата...
Знам че трябва да е насочена на едно и също място , защото спътника е един и същ. Който иска да хване.
Абе да се ориентира по офсета която му е настроена на 14W , да завърти натам и параболата , и после донастройване и ще го хване спътника и със параболата.
Не виждам нищо сложно...
Със малка антена ще го хваща , а със голямата няма да може. Просто не е настроена правилно.
А и ти вземи обясни на човека , защо всички гледате сейра на тези който не разбират.
И аз като не разбирах , всички ми гледаха сейра.
Казвам свързано със енигмата.
Ама това е друга тема... Така че , наздраве от мен. ;;650 ;)

Чичати

След като дойде за помощ колега от форума(за което съм му много благодарен), се оказа че пръчките с държача на конвертора не са за тази чиния и конвертора идва почти два пъти по напред.

Калоян 7

Цитат на: Чичати;579852След като дойде за помощ колега от форума(за което съм му много благодарен), се оказа че пръчките с държача на конвертора не са за тази чиния и конвертора идва почти два пъти по напред.
Вече си решал явно проблема.
Ама аз да кажа за други хора, че имах същия проблем със този спътник. Два дни въртях и няма хващане на сигнал. После отидох с приемника при човек с мотор и той хвана позицията на спътника и сканира с моя приемник, при това със сляпо сканиране. После закачих приемника на моята офсетка и веднага хванах сигнала. Явно настройките на транспондерите не винаги отговарят на написаното по таблиците в нета. Освен това  спътника се оказа по-ниско от очакваното като ъгъл към хоризонта. Явно за различните големини антени има малка разлика.
приемник EDISION PROGRESSIV NANO C+
  антена EDISION 80 см (13Е, 19Е, 39Е, 5Е, 14W)

Вас

Цитат на: Калоян 7;579911.........................
 Освен това  спътника се оказа по-ниско от очакваното като ъгъл към хоризонта. Явно за различните големини антени има малка разлика.

Как спътника се оказва по-ниско, а човекът с мотора го хваща?:)
Просто скалите на различните антени не винаги са точни....да не говорим, че вече на много антени изобщо няма скала с градуси и караш на сляпо.
triax 110 + h-h motor/ inverto black ultra twin/ edision primo ip S2 265/hevc

katopatisia

Цитат на: Вас;579914....да не говорим, че вече на много антени изобщо няма скала с градуси и караш на сляпо.

Скалите на антените са едно на ръка, но не знам кой може да използва скалите за градуси на конверторите. Аз почти винаги нагласям "скю-то" на око и после по-фино с някой уред. :c040:

manqka

Цитат на: Чичати;579852След като дойде за помощ колега от форума(за което съм му много благодарен), се оказа че пръчките с държача на конвертора не са за тази чиния и конвертора идва почти два пъти по напред.

Ти нали за параболата говореше?

Ако става дума за параболата , ако са ти дълги пръчките и конвертора ти идва по - на високо от антената. Можеш да им направиш резба със шпилка , и да ги свалиш по - надолу, от самата антена където ги стягаш на антената.
И така ще снежиш разтоянието на конвертора от антената.
А за държача на антената , нищо не знаем , понеже не си ни показал на снимки да видим за какво иде реч...

manqka

Цитат на: Калоян 7;579911Освен това  спътника се оказа по-ниско от очакваното като ъгъл към хоризонта. Явно за различните големини антени има малка разлика.

Не ти е настроена точно антената , особено ако си със ЕЛ МОТОР по дъгата.
Няма как да е със по нисък ъгъл спътника.
Тук доста колеги показаха реални транспондери работещи на този спътник 14W , можеше от тях да вземеш и да търсиш спътника. По лесно щеше да ти е.
Но важното е че вече си решил проблема. ;)

Чичати

Цитат на: manqka;579918Ти нали за параболата говореше?

Ако става дума за параболата , ако са ти дълги пръчките и конвертора ти идва по - на високо от антената. Можеш да им направиш резба със шпилка , и да ги свалиш по - надолу, от самата антена където ги стягаш на антената.
И така ще снежиш разтоянието на конвертора от антената.
А за държача на антената , нищо не знаем , понеже не си ни показал на снимки да видим за какво иде реч...

Да, точно пръчките са дълги. За щастие съм стругар любител и скъсяване с резба не е проблем, единствено времето е кът и в момента други задачи са с по висок приоритет.

manqka

Цитат на: Чичати;579958Да, точно пръчките са дълги. За щастие съм стругар любител и скъсяване с резба не е проблем, единствено времето е кът и в момента други задачи са с по висок приоритет.

Е , значи си ти човека. ;)
Ще ги резбоваш най напред със Метчика , ще направиш по дълга резба от долната страна на пръчките , и ще снежиш по надолу конвертора към Сателита , и ще тестваш със уреда преди да затегнеш гайките отгоре и отдоло на сателита. И после ако стърчат много пръчките отдоло , ще ги резнеш със шлайфа , и чиста работа.
Когато имаш време , ще си го настройш сателита. ;) ;;650

Виктор

С "Метчика", малко трудно ще стане, но ти можеш да опиташ! :s101;;650

Атас

Цитат на: Чичати;579756Еми то ясно, че няма нищо вечно, но като изчезнат ще го мисля.
Споко приятелю, нищо няма да изчезне, напротив: "мачът" тепърва започва и ще става все по-интересно.
Аз съм един от първите, който си завъртя антената от 13°E на 14°W. Хващам доста канали в стандарта Multistream T2-MI. Не ми излизат регионалните Донбаски канали, но те не са ми интересни, важни са ми общофедералните московски канали, а те се гледат чудесно.

P.S. След две години пак ще въртим чиниите. Наредено е на новия директор на Роскосмос Юрий Борисов (стария Рогозин се оказа тъп) за две години да построи и да качи на орбита свръхмощен спътник с огромно количество транспондери.
 Ще го позиционират зад някоя от Астрите на 16°, 19° или 23°Е, за да може европейците без да въртят чинии, да гледат предаванията от Москва. Ще се излъчва на абсолютно всички европейски езици плюс естествено на български и руски.
 Ще се отразява московската гледна точка, която за сега се заглушава от западните така наречени"демокрации".

http://dtv-bg.com/showthread.php?t=47675

manqka

Цитат на: Виктор;579979С "Метчика", малко трудно ще стане, но ти можеш да опиташ! :s101;;650

Метчика е за вътрешна резба.
Плашката е за външна резба.
Объркал съм се със думата.:s101
Нали ме разбрахте. ;;650

katopatisia

Цитат на: Атас;579984.... Наредено е на новия директор на Роскосмос Юрий Борисов (стария Рогозин се оказа тъп) за две години да построи и да качи на орбита свръхмощен спътник с огромно количество транспондери.
 Ще го позиционират зад някоя от Астрите на 16°, 19° или 23°Е, за да може европейците без да въртят чинии, да гледат предаванията от Москва. Ще се излъчва на абсолютно всички европейски езици плюс естествено на български и руски.
 Ще се отразява московската гледна точка, която за сега се заглушава от западните така наречени"демокрации".

Човек, те "безаналоговите" не успяха да спасят дори един единствен канал RT ("Russia today"), който представяше "тяхната гледна точка", ти вярваш в нови спътници над/зад/под Астрата и други такива приказки от 1001-нощ...;;basi

Калито

Московците ще ги гледате вече само по екзотични спътници:)
Triax110-23.5E,19E,16E,13E,9E Triax110-36E,39Е,42Е Triax110-52Е,46Е 90см-4.8Е,1.9Е,0.8W,80см-80Е
GIGABLUE ULTRA UE 4K,EDISION OS MIO+ 4K,OCTAGON SF8008 4K, ZGEMMA H7S 4K,SUNGATE TITAN 4K,SENATOR HULK 8K,TIGER ONE BILLION V2 ALEXANDER 8K,(SPIDER T21 PROMAX 8K NASHARE2)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания