Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Starlink намали месечната интернет такса наполовина.

Започната от дрим, Август 26, 2022, 12:48:34 PM

« назад - напред »

111111

Цитат на: CITRON;602990Пусни един Ping , да видиме какво е забавянето...

PATHPING да е по интересно ;)
че нета е през вайвайком трасе
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

angelvarna

Цитат на: CITRON;602990Пусни един Ping , да видиме какво е забавянето...

Това върши ли работа?

Цитат на: 111111И тез ще свалят цените...ще свали цените да направи услугата шир потреба...[/img]
Услугата като цяло се използва доста. Цел не му е българския пазар, тъй като тука ползвателите й едва ли имаме 1000 човека, което е абсолютно нищо.
Старлинк се предлага за райони без почти никакъв обхват и други алтернативи. На места, където човек иска-не иска ще плаща.
Аз имам алтернативи, но те се ограничават до доста по-ниски скорости, които биха ми свършили някаква работа, но за аварийни ситуации.
Затова и ползвам комбинацията - Старлинк за основен нет, мобилен за резерва. Обмислям дали да не взема някой UPS (от тези от 6000лв нагоре) за да може когато няма ток Старлинка и домашната мрежа да функционират нормално.

taewu

азиатец и половина

angelvarna

Хубави, като за мераклии. :)
95лв на месец и не помня вече колко беше за техника, която може да се наеме или закупи. Но мисля, че около 1000лв. би трябвало да стигнат. Ня помня вече, тъй като поръчвах през лятото на 2023г. - чиния с рутер, байпас (за да ползвам собствения си рутер тъй като този от комплекта не става), стойка за чинията.
Като цените за България са по-ниски, защото офертата за САЩ е  120долара месечно.

taewu

видях в олх има няколко оферти продават  обурудването
азиатец и половина

angelvarna

Онзи ден получавам съобщение от Старлинк, че Парамаунт Пикчърс са засекли, че съм свалил торент с епизод от техен сериал (1923 се казва сериала). Това било нарушение на правилата, които са срещу свалянето на пиратско съдържание и ме предупредиха, че ако продължавам така ще ми спрат услугата.
Тъпото в случая е, че си плащам СкайШоутайм абонамент, където въпросните си стриймват сериала. Но тъй като съм в България, епизодите от сериала вървят с месец закъснение заради превода (субтитрите). Затова реших да ги гледам на английски, а нали си плащам така или иначе - има ли значение откъде точно си ги пускам? Е, явно има.

Видях някъде из редит хора, на които са им спрели услугата и ги съветваха да си купят нова чиния за да започнат на чисто. Това нещо не е ок. Тази техника не би следвало да се заключва с конкретен акаунт, но кой знае. Всъщност, някой от вас знае ли точно как стоят нещата.

Хубаво ни е с тези скорости от по 300мбпс сваляне и 60 качване (особено сина като сваля игри за Плейстейшъна които са от 100 до 200ГБ всяка. Но пък същевременно в района пуснаха WiFi нет на 90мбпс (които пък ползват за бекъп линия отново услуги на Старлинк) на 4 пъти по-ниска цена.
От Старлинка засега единствено не ми харесва, че някои сайтове ми блокират достъп, докато други при всяко влизане ми искат въвеждане на каптча. Иначе пък при бури и спирания на тока грижи с интернета няма.

oldgraf

Една виртуалка на нашия континент с повечко месечен трафик, като прокси за трансмишъна или там каквото използвате за торенти :19:

vasilstf

Цитат на: angelvarna;604878Онзи ден получавам съобщение от Старлинк, че Парамаунт Пикчърс са засекли, че съм свалил торент с епизод от техен сериал (1923 се казва сериала). Това било нарушение на правилата, които са срещу свалянето на пиратско съдържание и ме предупредиха, че ако продължавам така ще ми спрат услугата.
Тъпото в случая е, че си плащам СкайШоутайм абонамент, където въпросните си стриймват сериала. Но тъй като съм в България, епизодите от сериала вървят с месец закъснение заради превода (субтитрите). Затова реших да ги гледам на английски, а нали си плащам така или иначе - има ли значение откъде точно си ги пускам? Е, явно има.

Видях някъде из редит хора, на които са им спрели услугата и ги съветваха да си купят нова чиния за да започнат на чисто. Това нещо не е ок. Тази техника не би следвало да се заключва с конкретен акаунт, но кой знае. Всъщност, някой от вас знае ли точно как стоят нещата.

Хубаво ни е с тези скорости от по 300мбпс сваляне и 60 качване (особено сина като сваля игри за Плейстейшъна които са от 100 до 200ГБ всяка. Но пък същевременно в района пуснаха WiFi нет на 90мбпс (които пък ползват за бекъп линия отново услуги на Старлинк) на 4 пъти по-ниска цена.
От Старлинка засега единствено не ми харесва, че някои сайтове ми блокират достъп, докато други при всяко влизане ми искат въвеждане на каптча. Иначе пък при бури и спирания на тока грижи с интернета няма.

Да, масова практика е при всички доставчици. Работил съм в интернет доставчик в миналото и почти всяка седмица получавахме подобни писма за авторски права. А това, че си плащаш за скайшоутайм, дисни, нетфликс или каквото и да е там стрийминг услуга не ти дава право да теглиш торенти. В общите условия е описано какво си купил и как можеш да го ползваш, но не си ги чел. Никой не ги чете. ;) А това дали купуваш филм на цифров носител, стрийминг платформа, дали ще го прожектираш пред хора, разпространяваш цифрово са различен тип авторски права и съответно таксата е различна.
Освен това, парамаунт изпращайки писмо на старлинк с искане да те санкционират няма как да знаят ти какви права имаш върху съответното заглавие. И тук вече върви се доказвай, може и едни дела да се подхванат...

дрим

Цитат на: angelvarna;602994Услугата като цяло се използва доста. Цел не му е българския пазар, тъй като тука ползвателите й едва ли имаме 1000 човека, което е абсолютно нищо.
Старлинк се предлага за райони без почти никакъв обхват и други алтернативи. На места, където човек иска-не иска ще плаща.
Аз имам алтернативи, но те се ограничават до доста по-ниски скорости, които биха ми свършили някаква работа, но за аварийни ситуации.
Затова и ползвам комбинацията - Старлинк за основен нет, мобилен за резерва. Обмислям дали да не взема някой UPS (от тези от 6000лв нагоре) за да може когато няма ток Старлинка и домашната мрежа да функционират нормално.

Мой съвет е, ако ще даваш 6к за ups, по добре да ги инвестираш във фотоволтаична система. За по-малко от тези пари ще получиш и ups, и независимост. Последно като гледах, имаше комплекти за 3kW за тези пари.
Относно старлинка,  латенцията е толкова, но грам не пречи на реална комуникация, кеф ти тимс (видео, презентация), секви експлорери и т.н. А скоростта и стабилността, са просто несравними камо ли за селски райони без или с оскъден обхват :)
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

аспух

Някой пробвал ли е плана Roam 10GB за 10 долара или еквивалента в пари за България? Няколко статии имаше в нета.

AGT

Офертата мисля , че е само за Щатите и за бивши клиенти на услугата .
Всеки ден се ражда по един будала ...... важното е да го намериш ! :)

demmlik

Цитат на: дрим;604905Мой съвет е, ако ще даваш 6к за ups, по добре да ги инвестираш във фотоволтаична система. За по-малко от тези пари ще получиш и ups, и независимост. Последно като гледах, имаше комплекти за 3kW за тези пари.
Относно старлинка,  латенцията е толкова, но грам не пречи на реална комуникация, кеф ти тимс (видео, презентация), секви експлорери и т.н. А скоростта и стабилността, са просто несравними камо ли за селски райони без или с оскъден обхват :)
.фотоволтаична, три фазна 22 кв .нее лесно /
[SIGPIC][/SIGPIC]Japan
Gilan/Deylem
ZaZA Bazar uK

Глаголица

Цитат на: angelvarna;604878а нали си плащам така или иначе - има ли значение откъде точно си ги пускам? Е, явно има.
ама ти наистина ли, така честно и искрено, си учуден, че нарушавайки правилата (или законите) можеш да бъдеш санкциониран за това нещо? по каква неземна логика очакваш, че като плащаш за съдържание това прави пиратското такова по-малко пиратско? :lol15:
нали се сещаш, че Парамаунт печели от твоя абонамент, а не от пиратската платформа, където им е качено съдържанието, как да са ок с това, че теглиш от платформа, която печели от нихното съдържание, а не обратното?! ;;basi

angelvarna

Цитат на: Глаголица;604948ама ти наистина ли, така честно и искрено, си учуден, че нарушавайки правилата (или законите) можеш да бъдеш санкциониран за това нещо? по каква неземна логика очакваш, че като плащаш за съдържание това прави пиратското такова по-малко пиратско? :lol15:
нали се сещаш, че Парамаунт печели от твоя абонамент, а не от пиратската платформа, където им е качено съдържанието, как да са ок с това, че теглиш от платформа, която печели от нихното съдържание, а не обратното?! ;;basi

Не съм учуден, а не очаквах такова съобщение, тъй като не свалям системно торенти, да не кажа...че е рядкост, тъй като предимно съдържание взимам под наем през iTunes и останалото гледам през стрийминг платформи.
Парамаунт ползват платформата SkyShowtime за стриймване на техни филми и сериали. Въпросния сериал го имам в плейлистата си там и също гледани епизоди. Абонамента ми в платформата е активен (оставен на автоматично подновяване от години). Решавам да сваля три (точно три) епизода преди да са ги пуснали за България и хоп - искане за санкция.
Да, нямам право да свалям съдържанието през торент, но пък имам през приложението.
Целта на поста ми не бе в това като цяло - разбрах, че им е проблем, няма да тегля торенти и толкова, ще чакам като ги преведат и пуснат по официалния ред. Целта ми бе да научат хора, които обмислят да си пуснат услугата и да теглят торенти, че може същата да им бъде спряна и чинията им да остане за украса.

spaice

Интернет услугата ти няма нищо общо в случая. Всички по-големи доставчици получават подобни искания. И проблема не е че си ги свалил, а че след това ги сиийдваш. Колкото повече ги сиййдваш, толкова е по-голяма вероятноста някой от роботите да зесече ИП-то ти.
Та, след като робота е засякъл ИП, отправя се искане към доставчика. Предявителя си няма представа ти кой си и дали имаш или нямаш платен абонамент и към коя платформа. Незаконно е ТИ да предоставяш тяхното защитено с авторски права съдържание.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания