Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Дефектни HDD 2x3TB 1x4TB,могат ли да се оправят ?

Започната от Eмилиян, Април 22, 2022, 02:04:52 PM

« назад - напред »

vasilstf

Цитат на: hector21;574186Аз бях казал, че имам предвид въртящи се хард дискове. Те съдържат мини дивиди дискове, но не знам колко слоя, това не е важно. Аматьор съм, но съм гледал и други като мен да извършват процеса, без стерилни условия, само по-чисто помещение. Естествено ако се ползва донор трябва да съвпадне модел, ревизия и фирмуер. Ако има добри специалисти, които да му помогнат, подскажете му.
Въртящите харддискове нямат нищо общо със колкото и да е слоя дивиди. Друго се върти в тях, друго се записва, принципа на работа е коренно различен.

Като си аматьор, отвори и чети, не пиши глупости. Относно добрите специалисти - няколко мнения по-назад писах.

Rafaello

Малко не по темата (за което се извинявам). Много внимавайте, когато си заключвате хард диска от биоса. Ако забравите паролата отключване няма, дори и да сте готови да жертвате информацията пак няма никакъв начин да го форматирате без ключа. От вчера се боря с един такъв заключен диск и чак днес успях след няколко тотуриала и използването на TTL адаптор към серийния му интерфейса да го върна във фабричен вид.
4,8W, 0,8W, 4E, 9Е, 13Е, 16Е, 19,2Е, 23,5Е, 28E, 39Е, 42Е, 45Е

kristov

Ако нещата намиращи се на диска наистина са ценни.
Това е човека: Самуил Каракашев (samo)  който ти трябва. това са даните Не знам дали са актуални  от преди около 10г. са "samo@mail.bg, тел.0888 981 448"  Ако все още се занимава с това ще ти свърши работа но не е евтина услуга. Ако на дисковете има филми, музика не се занимавай по добре си ги изтегли на ново.

vasilstf

Цитат на: Eмилиян;574169Благодаря на отзовалите се!
Като гледам май няма да се занимавам,разгледах и някой сайтове и по youtube мноого сложно ми се виждат всичките тея машинации.
1х4ТБ диска е с дефектни сектори.
2х3ТБ не може да се инициализира и ми дава че диска е 0.00кб

и трите диска са на WD, от сървъри.
Дефектните сектори - ясно. Пътник е.
На другите два опита ли да ги форматираш под линукс? Щом са от сървър, значи са били в раид, което ги прави нечетими за някои ОС, но това не значи, че не става нищо от тях.
Може да са им променени партишън таблиците и затова така да ги виждаш. Не знам читави програми за уиндоус които биха свършили работа, но под линукс всяка дистрибуция си го има като вградена функция. Оправя се (или се омазва ако е наред) за секунди, само трябва малко повече четене.

Crank

Цитат на: kristov;574242Ако нещата намиращи се на диска наистина са ценни.
Това е човека: Самуил Каракашев (samo)  който ти трябва. това са даните Не знам дали са актуални  от преди около 10г. са "samo@mail.bg, тел.0888 981 448"  Ако все още се занимава с това ще ти свърши работа но не е евтина услуга. Ако на дисковете има филми, музика не се занимавай по добре си ги изтегли на ново.

Мерси за инфото!
Няма нищо ценно.

Crank

Цитат на: vasilstf;574243Дефектните сектори - ясно. Пътник е.
На другите два опита ли да ги форматираш под линукс? Щом са от сървър, значи са били в раид, което ги прави нечетими за някои ОС, но това не значи, че не става нищо от тях.
Може да са им променени партишън таблиците и затова така да ги виждаш. Не знам читави програми за уиндоус които биха свършили работа, но под линукс всяка дистрибуция си го има като вградена функция. Оправя се (или се омазва ако е наред) за секунди, само трябва малко повече четене.

Мисля че и с GParted под Linux Mint се пробвах да ги форматирам и нищо не стана преди време,еи сега пак се пробвам!

p.s

Вече не ги намира въобще.

Криси89

Навремето в силните години дадох на мостаджиите в София един Фаербол. Извадиха информация хората около 2/3 от обема му. Повече не успяхал А той си беше бърз и хубав диск.
Изхода от кризата е да ми помогнете, за да ви помогна и на Вас!:;815

vasilstf

Цитат на: Crank;574248Мисля че и с GParted под Linux Mint се пробвах да ги форматирам и нищо не стана преди време,еи сега пак се пробвам!

p.s

Вече не ги намира въобще.
Опитай да пресъздадеш партишън таблиците преди да форматираш.

bobiengland

Цитат на: uniqad;574164Да използвам темата... Кой сервиз в Пловдив е доказано успявал да възстанови данни от хардуерно повредени хард дискове? Дайте препоръки от личен опит, иначе всеки твърди, че може, но след диагностиката развява белия байрак... Почти съм сигурен, че проблема е в магнитната глава и е нужен донор...

За Пловдив не знам, но в София съм ползвал услугите на тази фирма ( https://itemav.com), преди около 5 години. Възстановиха ми почти всичко от диска. Беше външен диск и детето скочи върху него докато работеше и го бутна на земята.

Crank

Цитат на: vasilstf;574262Опитай да пресъздадеш партишън таблиците преди да форматираш.

Нищо не става.
Някак си са си заминали!

111111

Всичко си има живот на експлоатация.

itemav.com цените не коментираме,
за едни високи за други ниски зависи какво съхраняваш.
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания