Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Концепция за стриймване

Започната от Велиньо, Януари 22, 2022, 09:55:18 AM

« назад - напред »

Велиньо

Здравейте,

От известно време ми се върти в главата нещо, което бих искал да осъществя за лични цели. Става въпрос за приемник, който си е вързан към стар телевизор и взима сигнал през кабелната телевизия. Та, съществува ли устройство, което да взима този сигнал от приемника и да го стриймва на някакъв адрес във вътрешната или още по-добре във външната интернет мрежа без да минава през телевизора или някакъв външен компютър-сървър? Имам кепчър, който съм ползвал за прехвърляне на видео касети към компютър, той е с чинчове към USB, но вероятно с него няма да стане дори стриймване към компютър. Въобще какви са вариантите за осъществяване на подобно нещо, занимавал ли се е някой да го прави?

Благодаря предварително за отделеното време!;;650

дрим

Всеки един линукс базиран приемник го може.
Вече според нуждите избираш модел със съответния тип и брой тунери.
Варианти от ХХлв до ХХХХлв

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

Велиньо

Добре, аз приемник имам, линукс-базиран е, но как да изкарам от него сигнала към рутера?

дрим

Странно, с линукс приемник толкова години и такъв въпрос :s101
Няма значение, предлагам до прочетеш следните теми:

цък1

цък 2

цък 3

цък 4

Но каквото и да отваряш като портове отвън, не използвай портовете по подразбиране, защото ще те охакат за нула време ;)
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!

sando80

Трябва да си отвориш порт на рутера ,от приемника  от OpenWebif може да  се направи листа или ако си направиш букет примерно "кабел" с каналите които ти трябват .Теглиш си даденият букет и го качваш примерно на флашка  . На Андроид устройство може да се гледа с  dream Player директно от приемника .Задължително трябва да има парола на приемника. Ако имаш познания би трябвало да стане .

дексър

А ако може и аз да попитам нещо.

Какъв приемник/ци бихте ме посъветвали да взема, за да вкарам каналите от DVB-C към министра сървъра ми.
Става въпрос за 70-80 отворени канали, рапзоложени на 10 цифрови честоти.

Leoni

Цитат на: дрим;571175Всеки един линукс базиран приемник го може.
Вече според нуждите избираш модел със съответния тип и брой тунери.
Варианти от ХХлв до ХХХХлв

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Били препоръчал 4 модела.
1 да е топ все едно за себе си го взимаш
2 и 3 средно качество
4 като за социал пред офиса на Шолц.
;;650

дрим

"...на вкус и цвет товарищей нет"

Затова не препоръчвам и не агитирам,
На някои им харесват приемниците с hisilicon зашото са бюджетни и евтини решения, аз лично не мога да ги понасям заради насичането при превключване.
Други предпочитат да купуват най-скъпото изхождайки от това, че ще е най-качествено и там имам своя теория, която съм споделял в съответните теми
Трети, просто сменят постоянно приемниците си! Kъде от краста, къде от гъзария, къде от неразбиране или просто някой ги е посъветвал :)

Каквото и да кажа, то ще е субективно, защото ще важи за конкретния хардуерен сетъп, конфигурация, начин на работа и най-вече пречупено през моята призма.

Leoni

Цитат на: дрим;571288"...на вкус и цвет товарищей нет"

Затова не препоръчвам и не агитирам,
На някои им харесват приемниците с hisilicon зашото са бюджетни и евтини решения, аз лично не мога да ги понасям заради насичането при превключване.
Други предпочитат да купуват най-скъпото изхождайки от това, че ще е най-качествено и там имам своя теория, която съм споделял в съответните теми
Трети, просто сменят постоянно приемниците си! Kъде от краста, къде от гъзария, къде от неразбиране или просто някой ги е посъветвал :)

Каквото и да кажа, то ще е субективно, защото ще важи за конкретния хардуерен сетъп, конфигурация, начин на работа и най-вече пречупено през моята призма.

Именно твоето мнение питам, като разбирач.Естествено всеки предпочитс различно.Както мои познат обръща внимание на копчетата на дистанциооното на мен ми е се тая.Той дори филм, който не е на фул хд изобщо не ги гледа.

дрим

Истината, може би е, че времената вече не са както преди години, когато излезнаха революционните приемници, двуядрени, яко рам, флаш, бързи не греещи печки и т.н. Сега няма какво да се купи и дискутира така разпалено, както след ерата на дримовете, като се появиха трендовете, по-мощните Ву-та, популизира се мултистрийма, излезнаха FBC тунерите, абе беше си фън.

Относно личното ми предпочитание, ами имам 7-8 приемника всякакъв клас и единственото, което предпочитам да е АРМ архитектура.
А и за малко да забравя, телевизия почти не гледам, не остава време :)

Leoni

Цитат на: дрим;571290Истината, може би е, че времената вече не са както преди години, когато излезнаха революционните приемници, двуядрени, яко рам, флаш, бързи не греещи печки и т.н. Сега няма какво да се купи и дискутира така разпалено, както след ерата на дримовете, като се появиха трендовете, по-мощните Ву-та, популизира се мултистрийма, излезнаха FBC тунерите, абе беше си фън.

Относно личното ми предпочитание, ами имам 7-8 приемника всякакъв клас и единственото, което предпочитам да е АРМ архитектура.
А и за малко да забравя, телевизия почти не гледам, не остава време :)
мисълта ми бе харесвам руси, сини очи, ниски и дебели без друго.твой кеф, но усещам, че другите ще ти се нахвърлят в твоето предпочитание и ще кажат-руси, но високи стройни :)

дрим

Нищо не усещаш, пишеш без да четеш :lol15:
Ако беше си направил труда да прочетеш мненията ми в темите за VU, Octagon, PulSE, Zgemma (това е само за все още актуалните марки), щеше да разбереш отговора който съм ти дал!
През ръцете са ми минали всякакви цепеници и в момента няма нещо за което да се прехласна и да кажа, това е приемника и си заслужава.

Leoni

Цитат на: дрим;571292Нищо не усещаш, пишеш без да четеш :lol15:
Ако беше си направил труда да прочетеш мненията ми в темите за VU, Octagon, PulSE, Zgemma (това е само за все още актуалните марки), щеше да разбереш отговора който съм ти дал!
През ръцете са ми минали всякакви цепеници и в момента няма нещо за което да се прехласна и да кажа, това е приемника и си заслужава.

Благодаря!

Остава да питам продавача.
Искам да пускам тв в нета само на роднини, не на цяло село кой ще ми препоръчате?

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания