Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Vivacom TV SAT

Започната от Gena_Bs, Януари 02, 2022, 04:31:03 PM

« назад - напред »

uplevel

Модула на Булсат нарежда вече всички канали.
А при приемниците на Булсат е каша все още и не се редят коректно при Фабрични настройки и последващ ъпдейт за 13Е.
Triax TD88 - 90E<-->8W; Strong 90 - 45Е<-->30W, GigaBlue HD Quad Plus+Multistream tuner SP2246T,TBS 5980,DABlin DAB player

Leon

То няма смисъл от минаване все още на хотбърд, на хелас има повече хд канали.

uplevel

На някой, ако му е интересна подредбата на каналите на 13Е от операторския профил на Виваком:

https://mega.nz/folder/laZxSJiK#t63QlRv_16OuYnnm3LMOZQ
Triax TD88 - 90E<-->8W; Strong 90 - 45Е<-->30W, GigaBlue HD Quad Plus+Multistream tuner SP2246T,TBS 5980,DABlin DAB player

dzumba

Какво да и е интересното? Просто е безобразна! Евала, но що си губиш времето?;)

ДимитърЦЦ

Качеството на каналите на 13Е е засега покъртително.
Ако имаш телевизор над 32" повечето канали са им не гледаеми почти...
Засега не си заслужава въобще да се мести човек на 13Е.
За подредбата на каналите....без коментар.

Pirat

Окончателно: ВАС разреши сделката за Булсатком
https://www.dunavmost.com/novini/okonchatelno-vas-razreshi-sdelkata-za-bulsatkom
dbox2 master

uplevel

Цитат на: dzumba;604487Какво да и е интересното? Просто е безобразна! Евала, но що си губиш времето?;)

Правих го с цел да помогна на един колега, който ми писа на лично.
Освен подредбата на Виваком има и подредба на каналите със старата на Булсатком (която почва от 101) и повечето номера на канали си съвпадат с тези на Булсат и клиентите им няма да почувстват никаква разлика, че антените са им завъртяни на 13Е.
 В горния линк е и подредбата за приемниците на Булсатком, като мигрират на 13Е.
Тази подредба не е от операторския профил на модула, а от LCN (Logical Channel Number) информацията от транспондер 12616, която би трябвало да се ползва за приемниците на булсата.

tedy58

Новия CAID 1EC0 почти на всички канали на 13Е. Тук там го няма на някои канали TV1, CInemania, БГ+, Арената, Филмбоксовете, МAX Sports 1,2,4, Travel TV, ... и не ми се рови повече :)
The world is small, but enough, isn\'t it?
Vu04k; DM800§каквото попадне.Paraclips 2,4m,Triax-TD88

uplevel

Не знам дали започват да въртят антени, но технически по спътника всичко е готово за миграция.
Кодировка, букети за приeмниците и модулите на Булсат.

moreg

Ще започнат да въртят лека полека, само незнам къде са сега тия, които пишеха тук преди година, че булсаткома имали договор с хелас сат и виждаш ли вивакома нямало как да нарушат договора и щяло да има сигнал от хелас сат 5 години поне докато не изтече договора. Тия приказки от шипковия храст бяха много забавни.
DM 920 UHD, DM 500 HD

ДимитърЦЦ

Цитат на: uplevel;604507Не знам дали започват да въртят антени, но технически по спътника всичко е готово за миграция.
Кодировка, букети за приeмниците и модулите на Булсат.

Миграция към 13Е сега означава миграция към по-лошо качество.
Мисля не е много удачно!

Златанов

Ще го оправят.
То на 39Е, да не би да е кой знае какво. Тотално мазало и на двете позиции.
Миграцията започна, но масово техниците им напускат и всичко минава на подизпълнители, техници на Виваком, които ги размятат от цялата страна в близки градове, където има повече работа и т.н.

ДимитърЦЦ

Цитат на: Златанов;604511Ще го оправят.
То на 39Е, да не би да е кой знае какво. Тотално мазало и на двете позиции.
Миграцията започна, но масово техниците им напускат и всичко минава на подизпълнители, техници на Виваком, които ги размятат от цялата страна в близки градове, където има повече работа и т.н.

Като го оправят ще видим. Ами то мазало мазало ама на 39Е има повече ХД-та и СД каналите не са чак такъв мазньоч.

uplevel

Дълъг процес ще е, накрая ще се види за кой е предимство и за кой недостатък.
Аз не вярвам, че Виваком ще спечелят повече от 30% от настоящите абонати на Булсатком(говоря и барабар с иптв услугите ), дали ще могат и толкова, та ще стане много шум за нищо.
Повечето хора не искат да си причиняват дискомфорт с ново окабеляване, мрежи, рутери, техника.
А1 са даже за сателитната тв в по изгодна позиция спрямо Виваком.
Един приемник само и си наш.

Златанов

Абсолютно си прав. Освен това А1 разполагат с базата данни абонати на Булсатком и след един разговор, повечето кандисват.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания