Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

b-box - отговора на EON

Започната от Кристиян Христов, Април 16, 2021, 07:07:09 AM

« назад - напред »

Сплендор

Цитат на: Светия Дух;554844Може би за bbox трянва да пуснат друго приложение?
Качеството на 4К каналите във Фюжъна доближава ли се до 4К?
За Фюжъна не мога да  кажа но  за  Андроидското им  приложение, 4К каналите са си в 4К резолюция. Пускат ги както ги получават от доставчика, въпроса е, че HD каналите им са отрязани на 1280х720 дори и външните пакети като Диемите и Макса.:)

Ивован

На някой обадиха ли му се от съпорта за потвърждение на заявката за тест?

Светия Дух

На телефона за заявка никой не вдига, надали ще ти се обадят днес. То е ден на майстора, е там е пълно с майстори... фирмен празник.
Triax 88 (85cm x 95cm), VU+ Zero 4K (19E, 23,5Е, 28Е, 36Е, 39Е, 45/46Е)

батмиро21

Цитат на: Сплендор;554847За Фюжъна не мога да  кажа но  за  Андроидското им  приложение, 4К каналите са си в 4К резолюция. Пускат ги както ги получават от доставчика, въпроса е, че HD каналите им са отрязани на 1280х720 дори и външните пакети като Диемите и Макса.:)

Как се разбира, че HD каналите са само 1280х720? Нямам такива впечатления , а и едва ли Булсата плащат за сорс full Hd, а предават на по ниска резолюция , за да си режат главата

Vboxk

Цитат на: delioo;554838При мен Вървят всички 4к канали, с изключение на Евроспорт 4к.Черен екран и до там. Преинсталирах приложението,теглих стари версии-без успех.

Колега и при мен не работи Eurosport 4K на андроид бокса а също и Love Nature 4K само на фюжъна вървят .

Nicks1

Цитат на: Vboxk;554853Колега и при мен не работи Eurosport 4K на андроид бокса а също и Love Nature 4K само на фюжъна вървят .

При мен Евроспорт 4К върви на Андроид бокса. Love nature на коя позиция е? Тя не беше ли в допълнителен пакет. При мен не върват на бокса белия и черния АХН.

Vboxk

Цитат на: Nicks1;554860При мен Евроспорт 4К върви на Андроид бокса. Love nature на коя позиция е? Тя не беше ли в допълнителен пакет. При мен не върват на бокса белия и черния АХН.

Колега само AXH го има на приложението другите два ги няма а Love Nature е в допълнителния пакет Глобус щом ти липсват значи не си го платил а иначе са на позициите 333 НД 344 4К .

Nicks1

Цитат на: Vboxk;554861Колега само AXH го има на приложението другите два ги няма а Love Nature е в допълнителния пакет Глобус щом ти липсват значи не си го платил а иначе са на позициите 333 НД 344 4К .

Не, не го плащам. Нямам го и на фюжъна.

Сплендор

Цитат на: батмиро21;554852Как се разбира, че HD каналите са само 1280х720? Нямам такива впечатления , а и едва ли Булсата плащат за сорс full Hd, а предават на по ниска резолюция , за да си режат главата

Има еднa опция  при моят  андроид  и  тя се  нарича  AFC(automatic frequency control),  та тя  има  задачата  да  засича  входящия  видео сигнал,  също  така  има и  опции.  Една  от  която  е  да ти  сменя автоматично  резолюцията  на  картината  спрямо  сигнала  който  се  получава.  Та  булсата  си  бичи 1280х720 за HD каналите  и хич не им  дреме.

Друг метод  за  засичане  е  чрез  КОДИ.  Там също  показва  каква  резолюция  е  сигнала,  който  излъчва,  дори  и  кодека с  който  е  компресиран.  H.265 е този,  който  ползват за HD каналите

[ATTACH]19722[/ATTACH]

батмиро21

А дали не е възможно точно тази настройка да преработва сигнала?  
На скрийншота е Бнт1. Точно и 4-те бнт-та са с мега кристално HD качество и не ми се вярва да е нещо различно от  fullHD на Фюжън приемник.
А за коди, както и на мобилното приложение и за PC даже мисля, че дълго време (може и още да е така) Булсат пускат HD каналите в sd,  но това е поради логичния факт да не свърши мобилния нет на телефона за 1 час
Доколкото разбирам други операрори, тъкмо догонващи в последната седмица изоставането си с 5-6 години , също за мобилните си приложения пускат HD в SD

Сплендор

Цитат на: батмиро21;554878А дали не е възможно точно тази настройка да преработва сигнала?  
На скрийншота е Бнт1. Точно и 4-те бнт-та са с мега кристално HD качество и не ми се вярва да е нещо различно от  fullHD на Фюжън приемник.
А за коди, както и на мобилното приложение и за PC даже мисля, че дълго време (може и още да е така) Булсат пускат HD каналите в sd,  но това е поради логичния факт да не свърши мобилния нет на телефона за 1 час
Доколкото разбирам други операрори, тъкмо догонващи в последната седмица изоставането си с 5-6 години , също за мобилните си приложения пускат HD в SD

Нищо  подобно.  Настройката  само показва  какъв  е  сигнала  и  прави  дисплея на тази  резолюция. Имам още  един бг доставчик където каналите  са  1080p и имам  база  за  сравнение.  Също така  имам и украинско IPTV, където  бг каналите  също  са  1080p.  Тук  не  говорим за  мобилно приложение  а  за  такова  за  андроид  тв,  където битрейта,  който пускат  от  Булсат е най-висок.  Пише  го  в  страницата  им.  Също  така  Фюжънът  е  ограничен  само до 1080p а андроид тв бокса е 4К.  Може  би  затова  и  е  цялата  тази  гимнастика  от  булсат  да  смени  фюжъните  с  4к  андроид  боксове.

Vboxk

Цитат на: Сплендор;554897Нищо  подобно.  Настройката  само показва  какъв  е  сигнала  и  прави  дисплея на тази  резолюция. Имам още  един бг доставчик където каналите  са  1080p и имам  база  за  сравнение.  Също така  имам и украинско IPTV, където  бг каналите  също  са  1080p.  Тук  не  говорим за  мобилно приложение  а  за  такова  за  андроид  тв,  където битрейта,  който пускат  от  Булсат е най-висок.  Пише  го  в  страницата  им.  Също  така  Фюжънът  е  ограничен  само до 1080p а андроид тв бокса е 4К.  Може  би  затова  и  е  цялата  тази  гимнастика  от  булсат  да  смени  фюжъните  с  4к  андроид  боксове.

Колега дали ще има много хора които ще дадат 100 лв. за този бокс а искат и договор за 18 месеца и какво му е по различното от фюжън бокса. :s101

Nicks1

Цитат на: Сплендор;554897Нищо  подобно.  Настройката  само показва  какъв  е  сигнала  и  прави  дисплея на тази  резолюция. Имам още  един бг доставчик където каналите  са  1080p и имам  база  за  сравнение.  Също така  имам и украинско IPTV, където  бг каналите  също  са  1080p.  Тук  не  говорим за  мобилно приложение  а  за  такова  за  андроид  тв,  където битрейта,  който пускат  от  Булсат е най-висок.  Пише  го  в  страницата  им.  Също  така  Фюжънът  е  ограничен  само до 1080p а андроид тв бокса е 4К.  Може  би  затова  и  е  цялата  тази  гимнастика  от  булсат  да  смени  фюжъните  с  4к  андроид  боксове.

Бъркаш. Заобленият фюжън работи до 4К 60Hz.

Сплендор

Цитат на: Nicks1;554907Бъркаш. Заобленият фюжън работи до 4К 60Hz.

Може,  аз  самият  нямам фюжън,  това,  което  го  написах  ми  е  дадено  от  колеги,  които  имат  фюжъни,  та  явно  не са  от  тези  заоблените,  за които  говориш.  Въпреки това, това не променя  факта,  че  бичат  HD каналите  в 720p резолюция. :)

Дида78

Цитат на: Ченгел;554821Погледни бялото правоъгълниче на снимката и ще ти стане ясно:
Апликацията си е старата Fusion за Android TV устройства, а не мобилната за Android телефони таблети. Според закупения план ще имате различен брой канали, а според устройството (на което ползвате апликацията), ще имате различно качество на стрийминга. На техните боксове и други с Android TV ще имате висока резолюция и висок битрейт.

Може ли да напишете номера на старата версия за Андроид ТВ ( 1.3.3 ) или друга че, нещо не тръгва с това от снимката ?   с бибоха???
С 1.3.3 не се получава !

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания