Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

EON - Turn Your TV EON

Започната от ЗЗлатев, Април 04, 2021, 08:55:36 PM

« назад - напред »

uplevel и 2 гости преглеждат тази тема.

AleksK

От профила в My Vivacom си изтрийте активацията на новото приложение, засега все още става да се връща старото.

Цитат на: stambo82 - Септември 14, 2026, 09:59:08 AMНякой пробвал ли е да се върне към старата версия на приложението? При мен при опит за логване към приложението EON след излизане от EON TV Bulgaria и изтриване на активацията от Vivacom портала ми връща грешката от снимката

stambo82

Цитат на: AleksK - Септември 14, 2026, 01:47:02 PMОт профила в My Vivacom си изтрийте активацията на новото приложение, засега все още става да се връща старото.
При мен не става, изтрита е активацията на новото приложение и от My Vivacom и от телевизора и не става. Телевизора е LG с WebOS.

AleksK

До преди няколко дни нямаше проблем аз лично се върнах на старото, че новото за Samsung е доста бъгаво все още, сега не ми се рискува да тествам тъй като не знам дали ще ми даде да се върна.

ANONIMNIQ

На някой ъпдейтнало ли му се е автоматично приложението на EON бокса? Ако го инсталирам от стора не знам как да го активирам като устройство, а не като отделно допълнително приложение. Уж казват, че автоматично ще се ъпдейтне на бокса, но нищо не се ъпдейтва.

Калито

На ЕОН бокс картината вече е доста добра!
Triax110-23.5E,19E,16E,13E,9E Triax110-36E,39Е,42Е Triax110-52Е,46Е 90см-4.8Е,1.9Е,0.8W,80см-80Е
GIGABLUE ULTRA UE 4K,EDISION OS MIO+ 4K,OCTAGON SF8008 4K, ZGEMMA H7S 4K,SUNGATE TITAN 4K,SENATOR HULK 8K,TIGER ONE BILLION V2 ALEXANDER 8K,(SPIDER T21 PROMAX 8K NASHARE2)

oldgraf

Не съм слагал новото приложение, не съм пипал абонамент или друго нещо. Но днес виждам в профила на вивата, че в устройства имам х активни от 0 възможни. Защо вече тв и апп са 0 не е ясно...

BACATA

United Group стартира EON 3.0: AI препоръки и нова Wi-Fi 6 кутия, но без ъпгрейд за Сърбия и Босна и Херцеговина!United Group официално стартира EON 3.0, третото поколение на своята облачна платформа за телевизия и развлечения, разработена от развойния център на United Cloud. Новата версия носи радикални промени в потребителския интерфейс, техническите хардуерни възможности и софтуерната архитектура, като набляга на пълния паритет на функциите между приложението и самостоятелното устройство. Това технологично подобрение обаче няма да бъде достъпно за потребителите в Сърбия, нито в Босна и Херцеговина, поради големи промени в собствеността и продажбата на местните операции.Какво предлага EON 3.0: Нов EPG, AI алгоритъм и Wi-Fi 6 Smart Box.В основата на платформата EON 3.0 е изцяло преработеният електронен програмен справочник (EPG). Интерфейсът е оптимизиран за тъмен режим от самото начало (dark-first design), за да постави съдържанието на първо място и да намали напрежението в очите. Новият унифициран начален екран обединява линейни телевизионни канали, радиостанции, както и каталога на Video Club с повече от 67 000 заглавия и предложение от над 1500 канала. Търсенето е значително подобрено и позволява филтриране не само по заглавие на съдържанието, но и по жанрове и актьорски състав, като потребителите имат възможност да прегледат целия каталог, преди да влязат в профила си.Друг ключов компонент е интегрирането на система, базирана на изкуствен интелект и машинно обучение. Системата анализира навиците на гледане и генерира персонализирани препоръки за всеки създаден профил в домакинството. Въведени са и функции като автоматично пропускане на началните надписи (Skip Intro) и преминаване към следващия епизод от сериала (Next Episode). Системата за препоръки е изградена с мисъл за поверителността, така че персонализацията може да бъде напълно изключена в настройките на профила. Освен това е подобрена достъпността чрез поддръжка на множество аудио записи и субтитри, в съответствие с Европейския закон за достъпност.С това пускане на пазара, United Group прави стратегическа промяна към елиминиране на нуждата от физически приемници. Приложението EON Smart TV, както и приложенията за мобилни устройства и таблети, вече предлагат същото ниво на производителност, AI препоръки и интерфейс като самостоятелния приемник. Активирането на приложението на смарт телевизорите се осъществява директно през уеб интерфейса или чрез сканиране на QR код от мобилен телефон, което намалява процеса на инсталиране до няколко минути без нужда от техници на терен. За потребители, които все още се нуждаят от специално устройство, е представено ново поколение EON Smart Box. Новият хардуер е по-компактен, поддържа стандарта Wi-Fi 6 и осигурява до 50 процента по-висока производителност в сравнение с предишното поколение устройства, което води до значително по-бърза реакция на интерфейса и по-стабилно видео стрийминг. Разпространението на системата EON 3.0 се осъществява на етапи под марките, контролирани от United Group. Услугата вече е активна в Словения (Telemach) и България (Vivacom), в Гърция ще се предлага чрез марката Nova, докато през следващите месеци се планира въвеждането ѝ в Хърватия и Черна гора. Защо Сърбия и Босна и Херцеговина ще останат без платформата EON 3.0 Въпреки че EON първоначално е разработена и присъства на пазарите на Сърбия и Босна и Херцеговина от най-дълго време, потребителите в тези две страни няма да получат новата версия на софтуера. Причината за отсъствието на Сърбия се крие във факта, че United Group продаде оператора SBB на Yettel. Според неофициална информация, Yettel е лицензирала правото да използва съществуващата платформа EON изключително за определен период, т.е. до края на 2027 г., като част от това придобиване. След изтичане на това лицензионно споразумение Yettel планира напълно да затвори екосистемата на EON и да мигрира всички потребители към собствено решение - Yettel TV. Платформата Yettel TV се разработва от E& PPF Telecom Group за нуждите на своите оператори в Сърбия, Унгария и България. Технологичната основа на тази платформа е системата O2 TV, която първоначално е разработена от чешкия телеком O2, докато е работил като част от PPF Telecom Group, преди емиратският телекомуникационен конгломерат e& (бивш Etisalat) да поеме мажоритарен контролен дял от 51% в телекомуникационния бизнес на PPF в региона. Поради това Yettel няма търговски или технически интерес от внедряването на нови софтуерни итерации от портфолиото на United Cloud. Подобен сценарий се разиграва и на пазара в Босна и Херцеговина. United Group е в процес на продажба на оператора Telemach BiH на националния телекомуникационен оператор BH Telecom. Сигурно е, че BH Telecom, за да запази непрекъснатостта на услугата, също ще се съгласи да лицензира съществуващата версия на платформата EON за определен преходен период. Това споразумение обаче няма да включва нови софтуерни решения или прехода към EON 3.0, което слага край на по-нататъшното развитие на системата EON в оригиналния ѝ вид и на този пазар.

TPOTOAP

На LG при мен работят и старото, и новото приложение. Не виждам разлика в качеството на картината. В новото приложение след превключване на канала минават сигурно 30 сек преди картината от леко размазана да превключи на по-високия битрейт.
Иначе новото приложение е пълно с бъгове. В настройките уж може да се изключи пин кода за родителски контрол, само дето след рестарт всичко се връща по старому. И ако се превключи на канал, който иска пин, например hbo вечер, това прецаква EPG-то. Не знам кой умник е решил, че това приложение може да се публикува официално, но то изобщо не е готово, още много работа трябва по него.

лабтек

На TCL- Телевизор, апликацията работи перфектно, по добре от предишната, всичко зарежда за стотни от секундата, Браво за труда.

oktay89

Липсва и функция спорт, чрез която може лесно да превърташ на определено събитие - гол, картон .
Maximum T85 - 0.8E+7E+13E+16E+19E+23.5E+39Е
Triax TDS88 - 30W <-> 52E
Gigablue UE 4K OpenATV 7.6 + IPTV

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания