Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

EON - Turn Your TV EON

Започната от ЗЗлатев, Април 04, 2021, 08:55:36 PM

« назад - напред »

Калито

Дано не отидеш при друг бг оператор че голяма разлика няма,звъни на оператор 123 и веднага ще те светнат за неустойката!
Triax110-23.5E,19E,16E,13E,9E Triax110-36E,39Е,42Е Triax110-52Е,46Е 90см-4.8Е,1.9Е,0.8W,80см-80Е
GIGABLUE ULTRA UE 4K,EDISION OS MIO+ 4K,OCTAGON SF8008 4K, ZGEMMA H7S 4K,SUNGATE TITAN 4K,SENATOR HULK 8K,TIGER ONE BILLION V2 ALEXANDER 8K,(SPIDER T21 PROMAX 8K NASHARE2)

venko1407

Ами до сега винаги съм бил със Сам модул, и при евроком, а1,ентри, и качеството на телевизията е било много по-добро, отколкото е с това менте еон боксче. Имам още два мои бокса, mecool bb2 pro, и шиийлд, картината и звукът са на светлинни години от тези на еончето. Явно това са му възможностите. Тук в Пловдив няма голям избор, освен булсата, вивата и а1, остават куулбокс и дсс, смятам с някой от последните два да подпиша, и задължително  САМ Модул, никави приемници и боксове повече.

notwist

ЦитатВ случай, че споразумението бъде прекратено преди изтичането на уговорения между страните срок по искане или по вина на абоната, включително при неплащане на дължими суми, абонатът дължи на "Виваком България" ЕАД неустойка в размер на всички месечни абонаментни цени, включително за допълнителни услуги със срочен абонамент, за които Договорът се прекратява, без отстъпки, за периода от прекратяване до изтичане на уговорения минимален срок, като в зависимост от датата на прекратяване максималният размер на неустойката за предсрочно прекратяване не може да надвишава трикратния размер на месечните абонаменти за услугите на срочен абонамент по техния стандартен размер без отстъпка – ако прекратяването е настъпило на или след 1 май 2015 г. В  допълнение на неустойката за предсрочно прекратяване, абонатът дължи на Vivacom и възстановяване на част от стойността на отстъпките от абонаментните планове и от пазарните цени на устройствата (закупени или предоставени на лизинг), съответстваща на оставащия срок на договора".
Между другото, аз също бях на Ентри (на най-високия им пакет), който беше най-добрия оператор в Пловдив откъм качество на телевизията преди вивакомци да ги закупят. Даже и след това стоях та тях доста време с изтекъл договор. Чак след като започнаха да махат канали и да липсва елементарна техническа поддръжка или в най-добрия случай да попаднеш на някой неадекватник по телефона на вивакомския съпорт, реших да ги разкарам. Преди да се махна бяха стигнали дотам ежеседмично да ми звънят с всякакви оферти да минавам към шибания им ЕОН, което нямаше как да се случи точно заради отвратителното качество на картината в сравнение с това на кабелната. И аз се колебаех между DCC и А1 (говоря за кабелните им с ка модули), но в крайна сметка се спрях на кабелна с модул от А1, защото при DCC липсваха определени канали като Макс Спорт пакета например. Картината им е бих казал отлична, имат почти всички канали в HD, но недостатък е, че засега не предлагат 4К канали на кабелната. Впрочем, и на A1 IPTV-то, Xplore ли там какво е, е тотален леш откъм качество.

гларус_

Цитат на: notwist;583200Между другото, аз също бях на Ентри (на най-високия им пакет), който беше най-добрия оператор в Пловдив откъм качество на телевизията преди вивакомци да ги закупят. Даже и след това стоях та тях доста време с изтекъл договор. Чак след като започнаха да махат канали и да липсва елементарна техническа поддръжка или в най-добрия случай да попаднеш на някой неадекватник по телефона на вивакомския съпорт, реших да ги разкарам. Преди да се махна бяха стигнали дотам ежеседмично да ми звънят с всякакви оферти да минавам към шибания им ЕОН, което нямаше как да се случи точно заради отвратителното качество на картината в сравнение с това на кабелната. И аз се колебаех между DCC и А1 (говоря за кабелните им с ка модули), но в крайна сметка се спрях на кабелна с модул от А1, защото при DCC липсваха определени канали като Макс Спорт пакета например. Картината им е бих казал отлична, имат почти всички канали в HD, но недостатък е, че засега не предлагат 4К канали на кабелната. Впрочем, и на A1 IPTV-то, Xplore ли там какво е, е тотален леш откъм качество.

:lol15::lol15::lol15::lol15::lol15:

bu12tras

На Кулбокс няма как да минеш с Ca модул защото просто не предлагат такава услуга, там е само IPTV, но не очаквай голяма разлика с еон , даже бих казал по-зле с техните магове .
DCC нито канали имат нито качество.

venko1407

Да да знам, затова по-скоро dcc-то.

Калито

Абе на който не му харесва знае процедурата,аз съм доволен!;;650
Triax110-23.5E,19E,16E,13E,9E Triax110-36E,39Е,42Е Triax110-52Е,46Е 90см-4.8Е,1.9Е,0.8W,80см-80Е
GIGABLUE ULTRA UE 4K,EDISION OS MIO+ 4K,OCTAGON SF8008 4K, ZGEMMA H7S 4K,SUNGATE TITAN 4K,SENATOR HULK 8K,TIGER ONE BILLION V2 ALEXANDER 8K,(SPIDER T21 PROMAX 8K NASHARE2)

DoRiLoN

Цитат на: venko1407;583197Здравейте колеги, знам, че не е много по темата, но да попитам, каква неустойка дължа при прекратяване на договора. Декември месец подписах, еон фул, 1 лев през първите месеци, след това 36.90. От нета нямам оплакване, обаче телевизията е много зле, картината и звукът  са отврат, просто не мога да ги изтрая почти още почти две години. Имате ли представа как се процедира, трябва ли предизвестие, колко месечно такси трябва да заплатя, 3х36.90 ли са, или ще искат още кинти за нещо друго.

Няма да са 3х36.90 понеже 36.90 са ти промоционалната цена. Нормалните цени които са написани в моя договор за доста по високи и естествено нереални, но неустойките по тях ще ги смятат. Аз си ги сметнах около 350-400 лв неустойки...Така че реално излиза май по-добре да си набиеш направо 2ри доставчик и да си плащаш паралелно на Виваком.

Lafcheto

Цитат на: venko1407;583197Здравейте колеги, знам, че не е много по темата, но да попитам, каква неустойка дължа при прекратяване на договора. Декември месец подписах, еон фул, 1 лев през първите месеци, след това 36.90. От нета нямам оплакване, обаче телевизията е много зле, картината и звукът  са отврат, просто не мога да ги изтрая почти още почти две години. Имате ли представа как се процедира, трябва ли предизвестие, колко месечно такси трябва да заплатя, 3х36.90 ли са, или ще искат още кинти за нещо друго.
Глупости, на мен ЕОН телевизията ми е с най-високо качество, в сравнение с останалите дървета. Ако си със смарт телевизор си я пусни на директно приложение, не през приемника и ще видиш за какво говоря..

Изпратено от моят SM-S908B с помощта на Tapatalk

venko1407

Съгласен съм, директно на телевизора с приложението качеството е супер. Проблема е когато гледам през Еон бокса.

Ж0Р0

Цитат на: Lafcheto;583318Глупости, на мен ЕОН телевизията ми е с най-високо качество, в сравнение с останалите дървета. Ако си със смарт телевизор си я пусни на директно приложение, не през приемника и ще видиш за какво говоря..

Изпратено от моят SM-S908B с помощта на Tapatalk

Дори и през приложението - зависи. Открих по трудния начин, че прави разлика дали си свързан директно за техния рутър или не. Понеже имам мой WiFi рутър зад техния като свържа телевизора през WiFi почва да го третира като "външен" и да лимитира качеството до пълен мазньоч. Като го свържа с кабел директно - друга работа. Не че е върховно, но да кажем, че като го сложиш на 7мб CBR става. Факт е обаче, че преди беше по-добре, напоследък нещо "смачкаха" и Евроспорт и други, не знам защо. Така или иначе - сравнено с наличните варианти, като цялостна услуга и поне в моя град (който не е София или Пловдив) - няма абсолютно никаква конкуренция, която даже да е близо.

Руменчо

Здравейте, имам един много странен проблем с ЕОН-самоизключва се сам както си работи, но не го прави постоянно. Преди седмица за ден се самоизключи три пъти, а днес след почти три часова работа отново се самоизключи. Проверих всички настойки, но не открих такава, която евентуално да го кара да се изключва автоматично след определено време. Телевизора е Самсунг с изключен таймер за автоматично спиране. Ще съм благодарен ако някой може да сподели как да се справя с този проблем. Предварително благодаря!

yavor1

Цитат на: Руменчо;583338Здравейте, имам един много странен проблем с ЕОН-самоизключва се сам както си работи, но не го прави постоянно. Преди седмица за ден се самоизключи три пъти, а днес след почти три часова работа отново се самоизключи. Проверих всички настойки, но не открих такава, която евентуално да го кара да се изключва автоматично след определено време. Телевизора е Самсунг с изключен таймер за автоматично спиране. Ще съм благодарен ако някой може да сподели как да се справя с този проблем. Предварително благодаря!
Предполагам имаш проблем с ЕОН бокс, ако е така, тогава си инсталирай https://apkvision.com/app/tools/resource-monitor-mini-pro-65010/
за да виждаш каква е температурата на проца!

ЗЗлатев

ЕОН пак са пуснали някакъв мазньоч като 4К канал. Защо изобщо ги слагат тези канали с такова качество...

oktay89

Има ли HDR при някой на Диема Спорт? През Nvidia shield предава SDR.
Maximum T85 - 0.8E+7E+13E+16E+19E+23.5E+39Е
Triax TDS88 - 30W <-> 52E
Gigablue UE 4K OpenATV 7.6 + IPTV

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания