Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

циркът избори започна

Започната от register, Април 02, 2021, 11:48:30 AM

« назад - напред »

dzumba

И все пак ,не е лошо  да се махне катанеца на Сезон 4!;)
Да се знае, къде ще е купона занапред!

Вас

Цитат на: dzumba;553723И все пак ,не е лошо  да се махне катанеца на Сезон 4!;)
 Да се знае, къде ще е купона занапред!

Ако Говорещият врат направи Сезон 4, спокойно може на другия ден да пуснеш и Сезон 7, защото такива били плановете му!
Оня ден точно това се изцепи от полето, някъде в България!;;basi
triax 110 + h-h motor/ inverto black ultra twin/ edision primo ip S2 265/hevc

yavor1

Две минути и половина президентът не успя да се справи с машинното гласуване

Радев се бори с машината.
  Стои пред екрана на машината като пред навигационно табло на извънземен космически кораб;;516;;516;;516;;516;;516;;516

mistor

Цитат на: yavor1;553731Две минути и половина президентът не успя да се справи с машинното гласуване

Стои пред екрана на машината като пред навигационно табло на извънземен космически кораб;;516;;516;;516;;516;;516;;516

Ей , гларус , всички спазиха до сега добрия тон . Никой не посмя да се излее като теб . Защо го правиш ? Не мисля , че печелиш от това , даже обратното . Всеки със съмнения ще тръгне в обратната на твоята посока (каквото и да си мислиш , че означава това) . Спри се . Бъзици може да минават , но не и да е твоята агитация .
@дрим , съжалявам , че разбутах темата , без да провокирам когото и да е , вижда се от постовете преди намесата на морската птица

Вас

Цитат на: yavor1;553731Две минути и половина президентът не успя да се справи с машинното гласуване

източник: Александър Йорданов пред ПИК!

Е, поне Радев се е справил, за разлика от Говорещият врат, който дори на телефона си няма кирилица!
На въпрос на журналист "Как ще гласувате?' изръмжал:
"Ту си е моа работа!";;basi
triax 110 + h-h motor/ inverto black ultra twin/ edision primo ip S2 265/hevc

yavor1

Цитат на: Вас;553733За първи път партия излъга избирателите си, още преди да е влязла в Парламента!

;;basi

Машината може и да не излъже, но Бойкикиев – със сигурност !:;808

Имаме рекорд!
За първи път партия излъга избирателите си, още преди да е влязла в Парламента!
Тоя  дългоносия две години ни проглушава ушите за машинно гласуване.

Агитираше за него, твърдеше, че е единствения истински начин да упражниш  ЧЕСТНО правото си на вот!
И когато държавата брои над 60 милиона, за да вземе такива машини,

днес Христо Бойкикиев отиде и пусна... хартиена бюлетина!

ДеБъ лъжеца!

Хора, не гласувайте с машини днес!
Хора, не гласувайте за Христо Иванов!
Машината може и да не излъже, но Бойкикиев – със сигурност!

;;516;;516;;516;;516;;516;;516;;516;;516;;516;;516;;516;;516

mistor

Цитат на: yavor1;553735

Машината може и да не излъже, но Бойкикиев – със сигурност !:;808

Имаме рекорд!
За първи път партия излъга избирателите си, още преди да е влязла в Парламента!
Тоя  дългоносия две години ни проглушава ушите за машинно гласуване.

Агитираше за него, твърдеше, че е единствения истински начин да упражниш  ЧЕСТНО правото си на вот!
И когато държавата брои над 60 милиона, за да вземе такива машини,

днес Христо Бойкикиев отиде и пусна... хартиена бюлетина!

ДеБъ лъжеца!

Хора, не гласувайте с машини днес!
Хора, не гласувайте за Христо Иванов!
Машината може и да не излъже, но Бойкикиев – със сигурност!

;;516;;516;;516;;516;;516;;516;;516;;516;;516;;516;;516;;516
Смятай колко се краде щом това е мизата !!!

дрим

Както е по правилата, без да агитирате и да плюете партийно до края на изборния ден.
Може да коментирате изборните секции, кой, колко е чакал, машинното дали е работило и т.н.
Аз лично почаках м/у 30-40 мин. навън пред даскалото, защото за моята изборна секция имаше бая народ и се изчакваше за да няма струпване. Самото гласуване мина за 3 мин. като гласувах машинно. Пак се броят на ръка, но подмяната е по-сложна, има си час, ден, отделно преброяващия не може да драсне с химикал на бюлетината и да я обяви за невалидна ;)

Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

mistor

Цитат на: дрим;553737Както е по правилата, без да агитирате и да плюете партийно до края на изборния ден.
Може да коментирате изборните секции, кой, колко е чакал, машинното дали е работило и т.н.

Точно за това питах .
Все бях виждал простотия , но тая с картата за машинното гласуване кърти . За какво е картата така и не разбрах . За да не гласува някой 100 пъти или за да не запише машината вота ? Нали има комисия и аз няма как да си пусна 2-3, 10 вота , то все един ще види , че пускам повече от един резултат . Ами оня който ми подава картата ми подаде грешната - тази която печата на хартия един резултат , а в машината се записва друг . В един от вариантите това е невалиден вот и всичко се обезмисля . В друг от вариантите картата (нищо не знам за нея) си генерира различен резултат от моя . И ако не погледна какво пише в хартийката , следват само нагласени резултати . Трябва ли цял живот да се съмняваме какво сме поискали и какво реално е отчетено ? Да предположим , че съм проверил всичко , но както писах по-горе картата генерира друг резултат?
Толкова ли беше трудно всеки който гласува да получава един жетон . Пускаш го в машината и докато не приключиш няма резултат И резултата е само един . И няма карта , която никой не знае какво прави

дрим

Пре спокойно може да гласуваш два пъти на машината и да сгънеш два листа, ако си без карта.
В картата има само един токен и като я върнеш след гласуване от комисията и ресетват токена пак на едно за следващия желаещ. Според мен е Ок, даже ще се радвам за в бъдеще да има по 5-6 машини на секция за гласуване.
С жетони, машината ще изглежда, като старите игрови конзоли на Капком или най-общо казано, като вендинг машина :-D

Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!

mistor

Цитат на: дрим;553740Пре спокойно може да гласуваш два пъти на машината и да сгънеш два листа, ако си без карта.
В картата има само един токен и като я върнеш след гласуване от комисията и ресетват токена пак на едно за следващия желаещ. Според мен е Ок, даже ще се радвам за в бъдеще да има по 5-6 машини на секция за гласуване.
С жетони, машината ще изглежда, като старите игрови конзоли на Капком или най-общо казано, като вендинг машина :-D

Точно , аз не се съмнявам в броя гласували или в грешката . Всичко това е поравимо , проблема е елементарен . Един човек гласува , равни условия (жетон е по-добре от карта, която не знаем какво прави) . Същото като старите монетни телефонни автомати .Няма опции тая карта какво прави , ама колко карти изобщо съществуват . Всъщност май е време всеки да излезе с гласа си явно . Това тайното си остава тайно 30 години (за някой)

дрим

Ама какво те тормози картата, твоят глас излиза напечатан на хартия и си го проверяваш преди да го пуснеш в урната. Машината не отчита нищо, никъде, просто ти печата вота на хартия...
Това не е електронно гласуване, а машинно, демек машината ти печати бюлетината на момента, още един плюс е, че когато гласуваш с преференция на машината, ти излиза името срещу съответния номер преди да потвърдиш. На аналоговата бюлетина няма как да е така.

Дедал

Няколко секунди ми отне гласуването на машината - никакви проблеми (па и да улесня жената после с броенето на хартийки ;;573 )

Тия глупости с "изчезващи" химикалки и такива с друг цвят не знам как си ги представят нЕкои , че да плющят глупости у ФБ ;;basi . Толкова народ от различни партии има на броенето в комисиите, че след 3-4 такива бюлетини при броенето ще вдигнат патардия и работат ще се размирише.
Всички дяволъци се правят преди секциите ;;573

mistor

Цитат на: дрим;553743Ама какво те тормози картата, твоят глас излиза напечатан на хартия и си го проверяваш преди да го пуснеш в урната. Машината не отчита нищо, никъде, просто ти печата вота на хартия...
Това не е електронно гласуване, а машинно, демек машината ти печати бюлетината на момента, още един плюс е, че когато гласуваш с преференция на машината, ти излиза името срещу съответния номер преди да потвърдиш. На аналоговата бюлетина няма как да е така.

Точно от това се притеснявах , не машината да брои , а се разчита на резултат от хартийките генерирани от машината . Дано сега си ме разбрал

dolby

Цитат на: mistor;553739Точно за това питах .
Все бях виждал простотия , но тая с картата за машинното гласуване кърти . За какво е картата така и не разбрах . За да не гласува някой 100 пъти или за да не запише машината вота ? Нали има комисия и аз няма как да си пусна 2-3, 10 вота , то все един ще види , че пускам повече от един резултат . Ами оня който ми подава картата ми подаде грешната - тази която печата на хартия един резултат , а в машината се записва друг . В един от вариантите това е невалиден вот и всичко се обезмисля . В друг от вариантите картата (нищо не знам за нея) си генерира различен резултат от моя . И ако не погледна какво пише в хартийката , следват само нагласени резултати . Трябва ли цял живот да се съмняваме какво сме поискали и какво реално е отчетено ? Да предположим , че съм проверил всичко , но както писах по-горе картата генерира друг резултат?
Толкова ли беше трудно всеки който гласува да получава един жетон . Пускаш го в машината и докато не приключиш няма резултат И резултата е само един . И няма карта , която никой не знае какво прави

ЦитатМАШИННИЯТ ВОТ В БЪЛГАРИЯ Е НЕПРОЗРАЧЕН КАТО В ЧАВИСТКА ВЕНЕЦУЕЛА
https://bivol.bg/машинният-вот-в-българия-е-непрозраче.html

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания