Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Проблеми със сигнала на вертикалните транспондери!?...

Започната от Бобсано, Март 05, 2021, 08:20:23 PM

« назад - напред »

gilson

Аз пък имам подобен проблем, но с хоризонталния транспор на 12463 на Булсат. С Quad lnb съм, при мен на 4я етаж на 20 метра от антената нямам проблеми с никой транспондер. Вързал съм съседа от 1я етаж на същата антена, като до него кабелът е доста дълъг, може би 40 метра и при него този транспондер не работи или ако се появи, сигналът варира, картината накъсва и после изчезва. Смених конвертора и същата работа.. Нямам diseqc ключове, проверих F конекторите.. Дори пуснах нов кабел в частта, където беше разяден от слънцето (другата част е скрита във водосточната тръба), пак нищо...

Калито

Смени целия кабел и си донастрой антената,силни сигнали пък все проблеми!
Triax110-23.5E,19E,16E,13E,9E Triax110-36E,39Е,42Е Triax110-52Е,46Е 90см-4.8Е,1.9Е,0.8W,80см-80Е
GIGABLUE ULTRA UE 4K,EDISION OS MIO+ 4K,OCTAGON SF8008 4K, ZGEMMA H7S 4K,SUNGATE TITAN 4K,SENATOR HULK 8K,TIGER ONE BILLION V2 ALEXANDER 8K,(SPIDER T21 PROMAX 8K NASHARE2)

manqka

Цитат на: gilson;594320Аз пък имам подобен проблем, но с хоризонталния транспор на 12463 на Булсат. С Quad lnb съм, при мен на 4я етаж на 20 метра от антената нямам проблеми с никой транспондер. Вързал съм съседа от 1я етаж на същата антена, като до него кабелът е доста дълъг, може би 40 метра и при него този транспондер не работи или ако се появи, сигналът варира, картината накъсва и после изчезва. Смених конвертора и същата работа.. Нямам diseqc ключове, проверих F конекторите.. Дори пуснах нов кабел в частта, където беше разяден от слънцето (другата част е скрита във водосточната тръба), пак нищо...

Конвертора единичен ли е? Или е двоен? Щом казваш че си вързал комшията от 1-вия етаж,  за същата антена!
Ти и комшията ти, от един и същ кабел ли ползвате сигнала от антената, ако е единичен конвертора?

Калито

Цитат на: manqka;594331Конвертора единичен ли е? Или е двоен? Щом казваш че си вързал комшията от 1-вия етаж,  за същата антена!
Ти и комшията ти, от един и същ кабел ли ползвате сигнала от антената, ако е единичен конвертора?
:lol15:
Triax110-23.5E,19E,16E,13E,9E Triax110-36E,39Е,42Е Triax110-52Е,46Е 90см-4.8Е,1.9Е,0.8W,80см-80Е
GIGABLUE ULTRA UE 4K,EDISION OS MIO+ 4K,OCTAGON SF8008 4K, ZGEMMA H7S 4K,SUNGATE TITAN 4K,SENATOR HULK 8K,TIGER ONE BILLION V2 ALEXANDER 8K,(SPIDER T21 PROMAX 8K NASHARE2)

manqka

Цитат на: Калито;594332:lol15:

Какво ме тупаш? Питам човека, че не ми стана ясно, със двоен конвертор ли е, или е единичен.
Ако ще кабела и 50 метра да е, пак ще има сигнал. Стига да е настроена антената както трябва. И конвертора да е читав,  а не някой измислен боклук като марка.:lol15:

Калито

Цитат на: manqka;594335Какво ме тупаш? Питам човека, че не ми стана ясно, със двоен конвертор ли е, или е единичен.
Ако ще кабела и 50 метра да е, пак ще има сигнал. Стига да е настроена антената както трябва. И конвертора да е читав,  а не някой измислен боклук като марка.:lol15:
Прочети внимателно какво е написал човека,ще те тупам докато те изтупам :lol15:

AGT

Цитат на: manqka;594331Конвертора единичен ли е? Или е двоен? Щом казваш че си вързал комшията от 1-вия етаж,  за същата антена!

Ти сериозно ли питаш ???

Цитат на: gilson;594320Аз пък имам подобен проблем, но с хоризонталния транспор на 12463 на Булсат. С Quad lnb съм, при мен на 4я етаж на 20 метра от антената нямам проблеми с никой транспондер. Вързал съм съседа от 1я етаж на същата антена, като до него кабелът е доста дълъг, може би 40 метра и при него този транспондер не работи или ако се появи, сигналът варира, картината накъсва и после изчезва. Смених конвертора и същата работа.. Нямам diseqc ключове, проверих F конекторите.. Дори пуснах нов кабел в частта, където беше разяден от слънцето (другата част е скрита във водосточната тръба), пак нищо...
Всеки ден се ражда по един будала ...... важното е да го намериш ! :)

Гадьо

Малко вероятно е, но все пак, случайно да има до антената клетка на А1?
Защото 12463 GHz - 10750 GHz LO на LNB = 1 713 МHz съвпада с честотната лента за uplink на 1800МНz на А1: 1710 - 1730 MHz

AGT

А защо на единия приемник от СЪЩАТА антена няма проблеми ??? ;)
Всеки ден се ражда по един будала ...... важното е да го намериш ! :)

Гадьо

Цитат на: AGT;594354А защо на единия приемник от СЪЩАТА антена няма проблеми ??? ;)
Това съм го пропуснал. :)

Златанов

Не си писал какви са приемниците?!
Ако ги размениш, пак ли долу при комшията има проблем или проблемът се качва по етажите?
При едни приемници, преди години, като им "тръгнат" захранванията, определени честоти правеха парчета.

TUISTERa

Цитат на: Гадьо;594350Малко вероятно е, но все пак, случайно да има до антената клетка на А1?
Защото 12463 GHz - 10750 GHz LO на LNB = 1 713 МHz съвпада с честотната лента за uplink на 1800МНz на А1: 1710 - 1730 MHz

Само дето ЛОХ е 10600, и честотата е 1863МХз, което не значи, че  не зашумяване на честотата все пак.

gilson

Днес смених кабела и сигналът на проблемния транспондер се появи.. след няколко ненужни проби с други четворни конвертори и смени на ф конектори..... Не съм и предполагал, че точно кабелът може да се окаже проблемът.

БЛагодаря на всички отзовали се!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания