Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Eurosport 4K скоро при Булсатком

Започната от notwist, 22-02-2021, 20:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

notwist

Булсатком ще бъде първият български оператор, който ще разпространява Eurosport в 4K качество. Специално за клиентите на Булсатком, които използват интерактивна  телевизия, Eurosport в 4К качество ще излъчва в ултра висока резолюция  едни от най-гледаните спортни събития в света, включително тенис  турнирите от Големия шлем, големите колоездачни обиколки и много други.
Цитат,,Днес отбелязваме ключов етап от развитието на нашето  портфолио в България, като разширяваме партньорството си с Булсатком. От  една страна, ние продължаваме да задоволяваме нашите фенове с любимия  Discovery и с първокласни състезания на Eurosport, като същевременно  предлагаме и свежо съдържание от HGTV, лидер в сегмента за дома и  градинарството в нашето портфолио. HGTV е глобален и регионален успех за  нас и съм сигурна, че скоро ще стане изключително популярен и за  клиентите на Булсатком, като се има предвид, че се намираме във време, в  което хората празнуват все повече и повече духа на дома. Едновеременно с  това предлагаме на феновете на спорта още по-добро преживяване чрез  Eurosport 4K, който към момента е сред най-добрите 24/7 спортни канали с  4К качество в Европа.", заяви Кенечи Белушевич, Директор Бизнес  развитие и ТВ разпространение на Discovery.   ,,Булсатком  подчертава водещата си позиция на българския пазар като е първият  оператор, който пуска Eurosport в 4К качество. Пускаме на пазара за  първи път и  вече придобилия световна популярност телевизионен канал  HGTV. Радваме се, че продължаваме партньорството си с Discovery,  доставяйки изключително съдържание с най-високо качество към  домакинствата", заяви Станислав Георгиев, Главен изпълнителен директор  на Булсатком.
https://www.broadbandtvnews.com/2021/02/22/discovery-inks-bulsatcom-deal/
Статията и на български:

https://mediafax.bg/discovery-i-bulsatkom-razshiryavat-strategitcheskoto-si-partnyorstvo-v-balgariya-sas-starta-na-eurosport-4k-i-hgtv-home-and-garden-tv/

Златанов

Чак пък първият български оператор... С български коментатори ли ще е или руската версия?

Светия Дух

И то само по IPTV. A там колко ли ще е компресирано...
Triax 88 (85cm x 95cm), VU+ Zero 4K (19E, 23,5Е, 28Е, 36Е, 39Е, 45/46Е)

Цец0

Цитат на: Златанов;550927Чак пък първият български оператор...
Ами да, първият е. Друг ОФИЦИАЛНО излъчва ли този канал? :s101

jack82

Цитат на: Цец0;550940Ами да, първият е. Друг ОФИЦИАЛНО излъчва ли този канал? :s101
Знаят как да го напишат така си е.
Нямам нищо само чета и си пиша :;803
http://www.speedtest.net/result/3797217844.png

батмиро21

Цитат на: Светия Дух;550928И то само по IPTV. A там колко ли ще е компресирано...

Колко пък да е компресирано? Сега има 5 канала в 4к и не виждам проблем на 65 инча. Истинско си е

sasho1bs

Явно не си виждал истинско 4к :)Става за гледане и е по добре от компресираните им хд но ако завъртиш антената и видиш качеството на хората после не ти се гледа булсатското:) Битрейта сигурно е 15мб макс при буля:)

батмиро21

Битрейта не зависи ли от кодировката. Дали не може 15-20Мбита с по нова кодировка, да изглежда по добре от 50Мбита с по стара кодировка? чудя се само.
Иначе съм гледал уж 4К на същия телевизор от Youtube. И там не виждам някакви големи предмства пред 4К картината на Булсат

Чък Норис

:lol15:Не знаех, че има нов HEVC и стар HEVC. :lol15:

sasho1bs

Цитат на: батмиро21;550956Битрейта не зависи ли от кодировката. Дали не може 15-20Мбита с по нова кодировка, да изглежда по добре от 50Мбита с по стара кодировка? чудя се само.
Иначе съм гледал уж 4К на същия телевизор от Youtube. И там не виждам някакви големи предмства пред 4К картината на Булсат

Там да не мислиш че не е компресирано:)Свали си един филм 4к хдр около 100гб и там ще видиш разликата.Ако искаш да сравняваш телевизия една антена към спътник със свободни 4к канала и тогава ще видиш разликата.Между другото много зависи и какъв ти е телевизора.

Цец0

Не само от телевизора.
Много зависи и от около ;)

батмиро21

Ясно,да обобщим това което разбрах от последните постове.
 -- Няма "истинско" 4К на Булсат , а и в youtube няма "истинско" 4К.
Единствено има истинско 4К на сателитите. А аз понеже смятам,че 4К каналите на Булсат са си с добро качество, неотстъпващо на Youtube, вероятно имам проблеми с телевизора или около него --

lubo

Цитат на: батмиро21;550980Ясно,да обобщим това което разбрах от последните постове.
 -- Няма "истинско" 4К на Булсат , а и в youtube няма "истинско" 4К.
Единствено има истинско 4К на сателитите. А аз понеже смятам,че 4К каналите на Булсат са си с добро качество, неотстъпващо на Youtube, вероятно имам проблеми с телевизора или около него --

Не, не си разбрал :worry:
Просто не си гледал истинско 4К :)

sasho1bs

Една резолюция не прави качествена картината според мен.Отделно че на нисък клас тв дали ще гледаш ю туб с 15мб или филм с 60 няма кой знае каква разлика.На високия клас тв определено разликата е по голяма.

TUISTERa

Мегабитите и компресията нямат общо с качеството. Ама нищичко ;;650
Да, индикатор са , но не е задължително стрийм с висок битрейт да е с високо качество(нова хд 12 мегабита бикс) , също и стрийм с нисък битрейт може да е с добро качество заради висока компресия, коят пък не е признак на ниско качество. Пример
Рар архив с висока компресия е 1 мегабайт
Същия рар архив с ниска компресия е 2 мегабайта.
Значи ли, че това което е вътре в него е с различно качество ? Не разбира се, значи обаче, че компресирането и декомпресирането на този архив отнема повече ресурси. Подобно е положението с компресията на каналите. Вярвайте на очите си , не само на цифрите

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания