Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Съвет за избор на телевизор

Започната от еркаму, Септември 20, 2020, 05:14:44 AM

« назад - напред »

pantsiani

Цитат на: gogo102;609896И какво е това антилого?

Допълнителна функция на дистанционното на сателитния приемник. При мен е със синия бутон. Сам си създаваш черен квадрат или правоъгълник. Може да се коригира и мести.

[/url] [/IMG]

Валентинко

Здравейте,препоръчайте бюджетен телевизор до 900лв.-55".
Ще се ползва основно за гледане на тв.

Посветения

;;666

компира

Цитат на: Валентинко;609940Здравейте,препоръчайте бюджетен телевизор до 900лв.-55".
Ще се ползва основно за гледане на тв.
Бих избирал между някое LG или китаецо (TCL). Tоягите от Коч Холдинг/Вестел ги зарежи.
Например,  в момента TCL 55C6K в Ем@г е 849 лева:
Телевизор TCL MiniLed 55C6K, 55" (139 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100Hz, Kлас F (Mодел 2025)            
С разликата до 900 лева може да си купиш още една година гаранция там.

Валентинко

Цитат на: компира;609943Бих избирал между някое LG или китаецо (TCL). Tоягите от Коч Холдинг/Вестел ги зарежи.
Например,  в момента TCL 55C6K в Ем@г е 849 лева:
Телевизор TCL MiniLed 55C6K, 55" (139 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100Hz, Kлас F (Mодел 2025)            
С разликата до 900 лева може да си купиш още една година гаранция там.

Двоумя се между TCL, и това:

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-PANASONIC-TX-55MX700E-4K-Ultra-HD-LED/p/10709

Калито

Далеч от TCL проосто съвет непоискан!
Triax110-23.5E,19E,16E,13E,9E Triax110-36E,39Е,42Е Triax110-52Е,46Е 90см-4.8Е,1.9Е,0.8W,80см-80Е
GIGABLUE ULTRA UE 4K,EDISION OS MIO+ 4K,OCTAGON SF8008 4K, ZGEMMA H7S 4K,SUNGATE TITAN 4K,SENATOR HULK 8K,TIGER ONE BILLION V2 ALEXANDER 8K,(SPIDER T21 PROMAX 8K NASHARE2)

компира

Цитат на: Валентинко;609944Двоумя се между TCL, и това:

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-PANASONIC-TX-55MX700E-4K-Ultra-HD-LED/p/10709

Този е от 2023-та и то с EDGE LED подсветка - поне на мен това не ми харесва. И не се знае колко е истиснки "Панасоник"... Но пък ако ти хареса картината, защо не.

TCL-ът, който предложих е с максимално най-добрата и най-нова технология на панелът, която може да се вмести в този бюджет и размер - QuantumDot Mini LED HVA, зони на затъмнение, 100 Hz, Google TV OS. Има видеоревюта и сравнения в нета... Аз преди половин година си взех за пръв път телевизор TCL и засега съм доволен от него - като за гледане на телевизия върши екстра работа, а и цената беше изгодна. Има и дости противници на тази марка, както виждаме, но 'секи сам си преценя'. За тези пари има и разни LG-та ширпотреба, които като технология са по-назад от Mini LED, но пък също е много вероятно да изкарат доста добра картина.

ogibo

Не мога да дам съвет, но аз от моят TCL не съм доволен. На три - четири дни иска рестарт. В противен случай първо тръгва картината, а звукът след 30 секунди като това време се удължава прогресивно. Успях да достигна до минута. В спалнята съм с една Тошиба и е чук. Нямам забележки към нея.

компира

На моят (P7K, модел 2025-та) всичко си му работи нормално, поне засега няма засечки. Даже веднъж вече му дойде обновление на софтуера и всичко премина безпроблемно. Като цяло, както писахме назад в темата, марката TCL цели актуални технологии на по-достъпна цена (сами си произвеждат всичко - от панелите до електроника), като в някои направления има още да догонват големците, но със всяка година набират все повече "мускули"... Панасоник вече е в историята, Сони и те вече не могат да се борят с китайската конкуренция. За Самсунг... откакто имаха едни криви панели ми паднаха в очите - що се отнася до QLED/Mini LED моделите им по-добре TCL на по-ниска цена. Ако пък търсим OLED, вместо Самсунг, по-добре LG. LG-тата са си традиционно добре и в ниските класове като има разни 55" модели до 900 лева, които са си прилично добри.

Хубавото на онлайн покупката (в случая от Емаг) е, че ако не му хареса телевизорът, може да го върне в 30-дневен срок, след което ще му върнат парите - при другите наши вериги не е така гладка и безпроблемна тая процедура.

Калито

Проба грешка кучите марки!
Triax110-23.5E,19E,16E,13E,9E Triax110-36E,39Е,42Е Triax110-52Е,46Е 90см-4.8Е,1.9Е,0.8W,80см-80Е
GIGABLUE ULTRA UE 4K,EDISION OS MIO+ 4K,OCTAGON SF8008 4K, ZGEMMA H7S 4K,SUNGATE TITAN 4K,SENATOR HULK 8K,TIGER ONE BILLION V2 ALEXANDER 8K,(SPIDER T21 PROMAX 8K NASHARE2)

Дедал

Panasonic само W90/W95, за W85 не съм много сигурен - всичко останало LCD е ишлеме (дали Вестел, дали ТЦЛ - все тая).

oldman

Наскоро купих TCL с дефектен пиксел.
Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

Хоризонт

Цитат на: Дедал;609951Panasonic само W90/W95, за W85 не съм много сигурен - всичко останало LCD е ишлеме (дали Вестел, дали ТЦЛ - все тая).

Като ми хвалите пянасоника известно ли ви е че в повечето случаи се произвежда в заводите на TCL и Vestel
W90/W95 са сглобявани в Полша, като Panasonic добавя своя фирмен софтуер (Fire TV OS) и настройки за картината, но базовото шаси, платки и корпус произлизат от TCL
;;513

Дедал

Сега прочетете още веднъж написаното от мен:worry:

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания