Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Съвет за избор на телевизор

Започната от еркаму, Септември 20, 2020, 05:14:44 AM

« назад - напред »

gogo102

Цитат на: еркаму;544479Здравейте,
Преди седмица от e digital си купих LG  OLED 55 CX3LA.
Чакам го да пристигне. Онзи ден бях в един от нашите магазини за тв и поговорихме с продавача за точно този модел...като разбрах, че съм го поръчал през e digital...каза "унгарския сайт" ...махна с ръка все едно че съм се прецакал и изчезна...
И какво е мнението ти,след като предполагам вече си го тествал.Чувстваш ли се прецакан?
Receiver-(VU+Uno4K-VTI Image-15.0.2);(VU+Duo4KSE-VTI Image-15.0.2)(Octagon SF8008(Single)-OpenPli 8.3); Антени-(Параклипс 1.80-Invacom(Single);Пасат 2.20-(Black Twin Inverto)(90E-34.5W);Пасат 2.20-(Invavom Single);TV-LG Oled77G51LW & Philips 50PUS6809/12

greenhorn

Цитат на: ангелпапа;544998Здpaвeйтe,двoyмя ce мeждy SONY BRAVIA KD55A85BU 55" Smart 4K Ultra HD HDR OLED TV with Google Assistant и LG OLED55CX5LB 55" Smart 4K Ultra HD HDR OLED TV with Google Assistant & Amazon Alexa Моля за сьвет.;;650

Вземай сонито. Lg-то прегаря картината.
0007SE, 0007F, 0176C GNUSMAS

gogo102

Вземай сонито. Lg-то прегаря картината.[/QUOTE]
И как точно се случва това.Аз от вече втори месец имам Lg 65Oledcx3la и не съм забелязал такова нещо.Картината си е перфектна отвсякъде.Единственото ми разочарование е,че на десетия ден,след като го взех,се наложи да го върна за смяна на Мейн борда платката,която по незнайни причини,сдаде богу дух.Но го отремонтираха и всичко е отново ок.Надявам се да е било просто лош късмет и да не се повтори същата повреда или пък някоя друга да се получи.
Receiver-(VU+Uno4K-VTI Image-15.0.2);(VU+Duo4KSE-VTI Image-15.0.2)(Octagon SF8008(Single)-OpenPli 8.3); Антени-(Параклипс 1.80-Invacom(Single);Пасат 2.20-(Black Twin Inverto)(90E-34.5W);Пасат 2.20-(Invavom Single);TV-LG Oled77G51LW & Philips 50PUS6809/12

Алекссан

Цитат на: greenhorn;545132Вземай сонито. Lg-то прегаря картината.
"Прегарянето" би трябвало да засяга и двата модела, защото са с еднаква технология на дисплея. По-принцип за домашна, нормална употреба не би трябвало да има проблем.
Много чета, ама нищо не разбирам.

Светия Дух

Може да са еднакви дисплеите, но софтуера (алгоритмите) за защита от прегаряне са различни.
Triax 88 (85cm x 95cm), VU+ Zero 4K (19E, 23,5Е, 28Е, 36Е, 39Е, 45/46Е)

oktay89

Моя лг (B6 2017 година) също прегоря (червено/зелено), така че съвета е - избягвай ги. Явно алгоритъма им е много зле и не случайно са най-евтини. Освен ако не искаш да гледаш прегорели логота на определени цветове, пробвай другите марки олед.
Maximum T85 - 0.8E+7E+13E+16E+19E+23.5E+39Е
Triax TDS88 - 30W <-> 52E
Gigablue UE 4K OpenATV 7.6 + IPTV

Светия Дух

И компонентите им (чипове, платки) едва ли са с високо качество, щом могат да си позволят да формират толкова привлекателна цена.
Triax 88 (85cm x 95cm), VU+ Zero 4K (19E, 23,5Е, 28Е, 36Е, 39Е, 45/46Е)

N_1

Според мен между Корейска, и Яронска марка , по добрият иззбор е Японската;;650

greenhorn

моделите на Сони A8 и AG9 не прегарят. Матриците са еднакви с LG, но софтуера е различен. Това са първите OLED, където е решен проблемът с прегарянето. Същата матрица ползват и Philips, но там трегедията е огромна. Имам и двата модела... 55A8 и 65AG9. Според мен на пазара в момента няма по-добър ТВ от AG9 на Сони. Нямат нищо общо с недоразуменията на LG /както винаги съм казвал, запазена марка на LG е винаги да оставят нещо недомислено, което да дразни крайния потребител/.

EDIT: единственият минус който откривам при 2та модела на Сони и липсата на HDMI 2.1 и че не са 8К.
0007SE, 0007F, 0176C GNUSMAS

oktay89

Какви точно са разликите между А8 и AG9? Изобщо има ли нещо съществено, защото AG9 e 500-600лв по-скъп?
Аз открих тези:
А8
модел от 2020
X-Motion Clarity
10W+10W+5W+5w

AG9
модел от 2019
Motionflow™ XR
по-силен звук 20W+20W+10W+5w
Maximum T85 - 0.8E+7E+13E+16E+19E+23.5E+39Е
Triax TDS88 - 30W <-> 52E
Gigablue UE 4K OpenATV 7.6 + IPTV

mistor

И как по-конкретно Сони решават софтуерно проблема с прегарянето ? По-слабо светят , по-малко атакуват дисплея или просто така се пише ? От по-далеко ли светят към дисплея ?
Един и същ дисплей не могат софтуерно да му се решат проблемите с прегарянето . Или има прегаряне или няма . Останалите "софтуерни" решения са компромис и не задоволяват изискванията за качество на картината .

yavor1

Цитат на: mistor;545224И как по-конкретно Сони решават софтуерно проблема с прегарянето ? По-слабо светят , по-малко атакуват дисплея или просто така се пише ? От по-далеко ли светят към дисплея ?
Един и същ дисплей не могат софтуерно да му се решат проблемите с прегарянето . Или има прегаряне или няма . Останалите "софтуерни" решения са компромис и не задоволяват изискванията за качество на картината .
За OLED технологията иде реч, не за модификациите на LED дисплеите! То и плазмите уж "прогаряха" но явно ако се ползват за монитор!
 Варианти има много,всички производители ползват различен алгоритъм,
някои ползват изместване през времеви интервал,други намаляване интензитета на излъчване след времеви интервал,през пискел... Варианти много,евентуално може да се разбере при статична таблица.

mistor

Това с изместването не мисля , че е някакво гениално решение открито от който и да е производител - съществува от времето на плазмите . Въпроса ми беше как от Сони са решили софтуерно проблема , а от LG не са , като се има впредвид че и двете марки ползват едни и същи дисплеи(в най-общия случай) . Не може да се смята , че едните са по-глупави от другите и не знаят как да въздействат на дисплея за да го съхранят . Сони всъщност в последните 10-15 години не са измислили нищо ново в този сегмент . Нито чипове , нито дисплеи . Даже ме съмнява , че Сони правят нещо . По-скоро се ползва марката .
Nanocell технологията изобщо не е за пренебрегване . Доста сериозно са описани в патента , а и резултат е видим . Та Сони според мен си е марка със стара слава , която нашия пазар иска да върне във върховете , но това изобщо не е така в другите държави по света . Хората в Бг си знаят Сони и искат да си купят Сони . Пазара им го предлага . Нищо повече
А да ти прегори дисплея за телевизор с подобна цена е гавра . Лигавене , което аз не мога да си обясня

N_1

Мен ме съмнява че имаш  LG :s101

mistor

Цитат на: N_1;545230Мен ме съмнява че имаш  LG :s101

Ако това се отнася за мен - имам . Това не пречи да имам доста серизна извадка от тези които влизат в сервиза в региона . Не е заяждане . Прости въпроси задавам . Ако имат отговори е добре . Нали това е целта на форума

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания