Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Цвети Пиронкова

Започната от вассил46, Септември 05, 2020, 06:08:47 AM

« назад - напред »

Цец0

Мача беше на корт без лайсмени, с автомачино ястребово око, където играчите нямат право на оспорване. Това е бъдещето на тениса. Няколко мача гледах и на схемата от Синси и от Ню Йорк. Перфектно беше всичко. Не знам защо човека е останал с подобно впечатление днес. А тази глупост с лайсмените на големите кортове още не мога да си я обясня ;;basi

Дзмей

Мисля, че беше корт номер 5. Останах с впечатлението, че няма ястребово око - нито едно повторение или дори challenge от играчите. Чест прави на Цвети, че не се ядоса
1.9e Neosat, 2.4mCM, Triax TTW006; 13E 1.0mCM, Triax TTWD; 9e 80cm, Inverto BU; ZgemmaH9 twin, ZHD 210

Дзмей

Цитат на: Цец0;538618Мача беше на корт без лайсмени, с автомачино ястребово око, където играчите нямат право на оспорване. Това е бъдещето на тениса. ;;basi

Абе май си имаше лайнсмени, защото крещяха "аут".
1.9e Neosat, 2.4mCM, Triax TTW006; 13E 1.0mCM, Triax TTWD; 9e 80cm, Inverto BU; ZgemmaH9 twin, ZHD 210

Цец0

Няма лайнсмени! Звуците са автоматично генерирани към хоук ай системата ;) А Пиронкова не се ядосва, защото знае, че няма шанс срещу ястреба. Може на тв екрана да не са давали спорните ситуации. Но на малките кортове, или поне на повечето от тях има разположени монитори, на които тенисистите виждат по-спорните точки, ако нещо възроптаят или се усъмнят в първия момент.

Ender

Цитат на: Цец0;538618Мача беше на корт без лайсмени, с автомачино ястребово око, където играчите нямат право на оспорване. Това е бъдещето на тениса. Няколко мача гледах и на схемата от Синси и от Ню Йорк. Перфектно беше всичко. Не знам защо човека е останал с подобно впечатление днес. А тази глупост с лайсмените на големите кортове още не мога да си я обясня ;;basi
Абсолютно е така. Единствения минус е ако нещо генерално системата се скапе по време на мач. Иначе при положение че има техническа възможност всяко отиграване да се отсъжда автоматично навсякъде - това трябва да бъде златния стандарт. Защото каква полза от това че можеш да обжалваш ако ситуацията не е свързана с "уинър" и си имал огромно предимство щото си нацелил някоия линия и се окаже че трябва да се преиграва :);;basi
Освен това не съм сигурен ама май ястреба може да отсъжда и пристъпването на линията по време на сервис. А всички си спомняме какви драми имаше точно на този турнир по въпроса :)

Дзмей

Ясно. Крият компа зад човешки глас :) Тя в единия случай за малко не вдигна ръка, явно бързо се е сетила. Струва ми се , че с тази система много тенисисти ще останат без скъпоценни секунди за поемане на дъх. Сега прочетох, че това е направено заради пандемията, да не се струпват много хора на едно място.

Цец0

Цитат на: Ender;538622Освен това не съм сигурен ама май ястреба може да отсъжда и пристъпването на линията по време на сервис. А всички си спомняме какви драми имаше точно на този турнир по въпроса :)
Да, точно така. Отсъжда го. Има специално разположена камера за целта. Дори на мачовете от Синсинати, не си спомням кой мач беше точно имаше 2-3 отсъждания за пристъпване. Опита да се направи на интересен играча. Ама бързо беше порязан от съдията. Протеста тук ще стане подобно да протестираш срещу лет...т.е. безсмислен :)

Цец0

Цитат на: Дзмей;538623Ясно. Крият компа зад човешки глас :) Тя в единия случай за малко не вдигна ръка, явно бързо се е сетила. Струва ми се , че с тази система много тенисисти ще останат без скъпоценни секунди за поемане на дъх. Сега прочетох, че това е направено заради пандемията, да не се струпват много хора на едно място.
И си е много правилно да останат без тези секунди. Много пъти оспорването е тактическо накъсване на играта, след като играча ясно е видял, че няма да успее. Тази система е перфектна за играта. Дано се наложи по-бързо. И пандемията да е била нужния катализатор.

Дзмей

Цитат на: Цец0;538625И си е много правилно да останат без тези секунди. Много пъти оспорването е тактическо накъсване на играта, след като играча ясно е видял, че няма да успее. Тази система е перфектна за играта. Дано се наложи по-бързо. И пандемията да е била нужния катализатор.

Така е, да. Много играчи злоупотребяваха. Всичко, което ще доведе до повече точност и изчистен тенис е добре дошло! Интересно ми е дали е централизирано (ITF/ATP/WTA) решение или е локално. Защото на Уимбълдън с 300 зора сложиха покрив на централния корт, за да не нарушават традицията...

TUISTERa

Решението за използване на системата за US OPEN си е тяхно. За момента ATP са одобрили системата за всички събития до края на годината заради Covid. Ако се докаже като успешна и удобна, със сигурност ще я оставят за постоянно. За момента го играят по-скоро тестово, може би затова са оставили на основните кортове съдиите... А англичаните ще са последните дето ще го добавят това нещо....

Дзмей

Е те хората още не са открили смесителната батерия за вода на доста места в Англия, представям си такова еретично нововъведение как ще им вдигне нивата на стрес и кръвно...

Кийс е паднала от Корне. Трябва да играят утре, час още не е обявен.

Цец0

Не ги подценявайте толкова. Повечето високо ранкирани турнири в Англия са на трева или хард. Ястреба там отдавна го има. А оттук нататък не е голяма философията. Проблема ще дойде от турнирите на клей. Там ще трябват много инвестиции и на много места по света. И това може да забави повсевместното въвеждане на тази технология. А решат ли от ATP и WTA и кажат, то няма измъкване, ако желаеш да запазиш турнира в календара. Това не е като да играеш с бяла или цветна екипировка.
Дзмей, а за покрива малко се бъркаш. На Уимбълдън много отдавна е покрит централния корт, мисля, че имат още 1 или 2 покрити корта, със сигурност поне още 1. Проблема с покрива и поставянето му беше от тъпите френски кавали на Ролан Гарос ;)

P.S. Някой мод може ли да обедини 2-те теми? Голямо мазало стана така :)

Дзмей

Цитат на: Цец0;538633Не ги подценявайте толкова. Повечето високо ранкирани турнири в Англия са на трева или хард. Ястреба там отдавна го има. А оттук нататък не е голяма философията. Проблема ще дойде от турнирите на клей. Там ще трябват много инвестиции и на много места по света. И това може да забави повсевместното въвеждане на тази технология. А решат ли от ATP и WTA и кажат, то няма измъкване, ако желаеш да запазиш турнира в календара. Това не е като да играеш с бяла или цветна екипировка.
Дзмей, а за покрива малко се бъркаш. На Уимбълдън много отдавна е покрит централния корт, мисля, че имат още 1 или 2 покрити корта, със сигурност поне още 1. Проблема с покрива и поставянето му беше от тъпите френски кавали на Ролан Гарос ;)

Да, централния на Уимбълдън го покриха с подвижен покрив след години (над 10!) увъртане и кандърми. Аз това имах предвид. И до миналата година беше само той. Сега има и на първи корт. Не че ги подценявам, просто не са от бързите с нововъведенията. Хоук ай има на уимбълдън отдавна, ама тоя с човешкия глас е съвсем друга бира. Елиминира таква "важна част" от спорта като съдиите на линиите... Ще се радвам да ме опровергаят. А за отделните чешми - топла/студена над мивките изобщо не се майтапя. Смесителната батерия се приема като ерес.

Ender

Цитат на: TUISTERa;538629За момента го играят по-скоро тестово, може би затова са оставили на основните кортове съдиите...

Ами те това не го тестват реално за първи път. Нали вече поне 2-3 години автоматичното око го използваха на "младежкия мастърс" или както там му беше името дето ги играеха в Италия. Там тестваха и още други нововъведения, но определено точно това носи най-голямо подобрение в цялостния комфорт на играчите. Играеш си докато не чуеш отсъждане и се избягват купища спорове които са налични дори при ястребово око на принципа с "обжалвания". Щото вариантите да си сериозно ощетен дори с опцията да обжалваш не са никак малко.

Иначе това с автоматичното око извън големите шлемове и повечето мастърси ще е проблем най-вече от финансова гледна точка. И затова е мега странно защо баш на централния и другия  голям корт не ползват тази "благинка", а я ползват на малките кортове.

За червените кортове от години има спор дали изобщо трябва да се въведе и май там проблема е че  ястребовото око  не се справя с приемливия процент грешка от 1 милиметър. И понеже има отпечатъци ако грешката е по-голяма това може да създаде повече проблеми отколкото ще реши. На червено обикновено споровете са 75% кой е точния отпечатък :) и 25% как трябва да се тълкува. Но дори и за червено трябва да се намери някакъв вариант за по-точно отсъждане. Поне с новите технологии най-малкото трябва да има опция електронно да може да се каже кой е отпечатъка.

Ender

Хаха в гонга вече почнаха "психо атаката" срещу следващия опонент на нашата :):):). Заглавие -" Стана ясна следващата съперничка на Пронкова" и бам тая снимка :;803

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания