Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Нови некодирани български канали

Започната от Пиромана, Юни 23, 2019, 09:53:57 PM

« назад - напред »

Мартинския

Добре, последно включване за да не разводнявам темата, но:
 На село (северозапада) където гледа баща ми в началото бяхме съвсем безплатно на ефирна тв - там се хващат наще ефирни, сръбските и румънските - общо около 40 свободни канала с двб-т2 приемниче и антена стронг на кол 10 метра. Обаче само бози - спортни няма, няма и филми, няма и дискавърита. После минах на "единия долар". Всичко добре, ама като спре нета (ланка с кабели по стълбовете) спира и телевизията, и така с часове даже и с дни. Накрая - договор към dth - напълно независим, стига да не спре тока де. Е, със спортните канали става 30 и лв, но ето дори сега там нет няма от вчера заради бурите, а ТВ има и всичко е наред.
Поздрави ;;650
София: emme esse 100 cm, SkySat H-H на OCTAGON SF8008, Blizoo, A1 Xplore TV Smart, EDISION OS MiniPlus, XMART-6K-T95Z
Северозападa: emme esse 80 см, SkySat H-H на Vu+ Solo SE V2, A1 80 cm + SRT ANT 45 на EDISION Piccollino S2, А1 Net Box

братушка

Тази дискусия е вечна. Хора има различни и за всеки влак си има пътници.
Ето ти явно помагаш на баща си и 30лв на месец за него не е проблем.
При мен, за пример, тези дни идва един комшия и ми иска 40лв на заем до пенсия. Питам го: то до пенсия има още 2 седмици, как ще изкараш с 40лв, да ти дам повече? Не, вика, нали после ще трябва и да ти ги връщам, а няма да мога. Разчел съм нещата, ще се справя.

Ако се изнамерят стари чинии при роднини и приятели, да се извади от мазата домашната ракийка, домашна салатка и домашни кюфтенца за почерпка на братушка - подобни инсталации на някои хорица излизат доста тънко :)

Вас

Цитат на: братушка;512436Ако се изнамерят стари чинии при роднини и приятели, да се извади от мазата домашната ракийка, домашна салатка и домашни кюфтенца за почерпка на братушка - подобни инсталации на някои хорица излизат доста тънко :)
Ето един добър и сравнително евтин вариант:
  6 канала на ефирна тв( в София са 11)...в пограничните райони и бонус "вносни".  Бърз мултифийд 39;45/46Е на 80см антена(20лв). Рейка за конверторите 5-10лв.
Приемник Combo 3х1(2х1) DVB T-2,DVB-S2(40-60лв.) Един Дисек 2/1 за 3-5лева или 4/1 за 5-10лв, 2 конвертора -15-20лв. За 100 кинта си спретваш доста приличен пакет от свободни български + АУ на 39(докато бачка) и други руски, гръцки, азерски, арменски и.......
 Ако пък разбираш турски, за още 15-20лв може да наредиш и 42Е на мултифийда;)
Не зависиш от интернет, само ток да има, че вече май и това стана проблем;;basi
triax 110 + h-h motor/ inverto black ultra twin/ edision primo ip S2 265/hevc

братушка

Точно същото предлагам и аз.
По същество конкретно за български канали, за възрастни хора най-вече, това е единствен вариант.
Само дето аз винаги добавям: срещу +25лв (чиния + конвертор от най-евтини, еднократно) може да има и Дисковери, АнималПланет, TLC и ИнвестигейшънДисковери. (от 4,9Е). Плюс още от там на руски. Доста от пенсионери горе-долу се оправят с руски, учиха го на младини.

ПС: и при наличие сега на евтини (до 50лв) приемници подържащи мултистрим и емулатори - по-добре те пред комбо.

Вас

Цитат на: братушка;512438....ПС: и при наличие сега на евтини (до 50лв) приемници подържащи мултистрим и емулатори - по-добре те пред комбо.

Все още обаче има кухавели като мен, които страшно много се кефят на ефирната телевизия, особено ако "Приемът е невъзможен" или "Там при вас не може да има сигнал, ние(НУРТС) правихме замервания ".

В моя случай в Предбалкана направо се надскочих 2013г и още ми държи влага;;675;;675;;675
triax 110 + h-h motor/ inverto black ultra twin/ edision primo ip S2 265/hevc

Пиромана

Тъкмо купих приемника стронг 2401 и сега трябва да го сменям, защото не поддържа  мултистрийм. Не ми трябват 100 канала. Стигат ни тези, които се предават по ефирната телевизия и вече добре дошло, ако има други преведени на български.
Има ли начин друго устройство да се прикачи и пак да се хваща от няколко сателита, но да остане този приемник?
Защо да трябват 2 чинии, може ли с мултифийд и няколко конвертора

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания