Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Какъв сателитен приемник да си купя

Започната от ники2, 23-03-2019, 21:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jassen

И как реши, че PICCO S2 WIFI е енигма приемник?
Връткай си антената с него и се понаучи още малко, поне до като разбереш какво е енигма и има ли почва то при теб на този етап!

Neo64

Цитат на: ники2;505295Така да обясня ......имам офсетова антена 110/100. Н-Н мотор и с приемник енигма въртя чинията на доста спътници. Да подчертая, че съм завършил електроника и електротехника и съм технически грамотен. Сателитната антена с мотора си ги монтирах точно за половин час. Занимавам се със сот и видеонаблюдение от 20 години. Сега реших да задълбая и в сателитната техника.......и ще го направя. Мразя, когато нещо не ми е ясно да се предавам. Та дайте ми съвет за свестен приемник, а не да купувам нещо евтино и след един месец да го сменям .......Между другото в момента съм със EDISION PICCO S2 WIFI и мисля, че е време за смяна.;;650

Ами от Октагон до Ултимо разликата е има няма 300 евра!

dzumba

Цитат на: jassen;505296поне до като разбереш какво е енигма и има ли почва то при теб на този етап!
Те, половината дето дават акъл опипват почвата все още!

Цитат на: Васил;505294Той каза ,че иска приемник "убиец"! Е ,няма убийци за 200лв!
E как да няма,Октагона тепа всичко до 1000 и над 1000!

lz4ny

Приемник Freesat GTC

работи добре, има всички видове тунери и има вграден oscam,

цената около 110 - 120 лв  залупен от aliexpress.

поддържа и h265.

Много добър хардуер, по софтуера има забележки но пускат ъпдейти.

Недостатък е че има само HDMI не става за по стари ТВ

Neo64

Цитат на: lz4ny;505312Приемник Freesat GTC

работи добре, има всички видове тунери и има вграден oscam,

цената около 110 - 120 лв залупен от aliexpress.

поддържа и h265.

Много добър хардуер, по софтуера има забележки но пускат ъпдейти.

Недостатък е че има само HDMI не става за по стари ТВ

И тоя е "Енигма 2" като Едисона на търсещия?!?!
 Ами той Пиколино S2  е под 100 лв закупен от Амазон и е класа над тоя Фрийсат и поддържа 265, само че идеята е Енигма 2 приемник.

ники2

Цитат на: Neo64;505314И тоя е "Енигма 2" като Едисона на търсещия?!?!
 Ами той Пиколино S2  е под 100 лв закупен от Амазон и е класа над тоя Фрийсат и поддържа 265, само че идеята е Енигма 2 приемник.

Когато писах просто сбърках и написах, енигма вместо едисон, но не ми дава да редактирам текста......знам, че едисона няма енигма 2.;;650

Neo64

Цитат на: ники2;505316
Цитат на: Neo64;505314И тоя е "Енигма 2" като Едисона на търсещия?!?!
Ами той Пиколино S2 е под 100 лв закупен от Амазон и е класа над тоя Фрийсат и поддържа 265, само че идеята е Енигма 2 приемник.

Когато писах просто сбърках и написах, енигма вместо едисон, но не ми дава да редактирам текста......знам, че едисона няма енигма 2.;;650

Дзумбата ти написа за 270 лв Енигма2  4К и прочие = Октагон 80008 , звъниш в Диабло Сат и го получаваш!

Васил

Цитат на: dzumba;505303...Октагона тепа всичко до 1000 и над 1000!
Да бе ,затова в другия форум изписахте хиляда страници ,кое как и защо:)
210см руска на мотор.145см офсет с кръгов конв.на 36Е

dzumba

Ти гледай, аз какво пиша!Каквото им кажа ,това правят и на опенатв и на опен 8!Когато едно нещо е хубаво и работи, и 10000 страници са малко!Приемника почти е стигнал 100% от възможностите си,остава само повишеното напрежение да оправят,обещали са ми тая седмица и мисля ,че това е най пълноценния приемник,ако не ти трябва слот!

Neo64

Цитат на: Васил;505350Да бе ,затова в другия форум изписахте хиляда страници ,кое как и защо:)

То като изписахме кой ли ги разбра, а и после някой с Велики сателитни " идеи " забърса част от изписаното!?

Дим0

какво ще кажете за това, излиза след около 2/3 седмици и цената си я бива.

Gigablue UHD TRIO 4K 2160p 1xDVB-S2X MS 1xDVB-C/T2 Tuner E2 Linux Receiver

За сега цената е дадена около 119 Евро. Ако остане тако може да ми станат новите любимци. ОпенАТВ вече гласят имиджа

fen

Няма  WiFi,а цената е същата като на октагона.

Дим0

Цитат на: fen;505458Няма  WiFi,а цената е същата като на октагона.

Слота за модул, не е за пренебрегване. не знам защо други производители го пренебрегват, а както е тръгнало модулите ще станат добра алтернатива за ползване на неоператорски приемници.

Дим0

Цитат на: Дим0;505501Слота за модул, не е за пренебрегване. не знам защо други производители го пренебрегват, а както е тръгнало модулите ще станат добра алтернатива за ползване на неоператорски приемници.

Сега го прегледах на ново, може и да няма слот за модул, а просто да са използвали кутията на UE 4K. След две седмици като излезе ще го разгледам по подробно. Все пак съм си го нарочил :)

kostadin_123

Цитат на: ники2;505295...

за свестен приемник, а не да купувам нещо евтино и след един месец да го сменям ......
Вземи си някакъв приемник с включен шеринг за була и една година не си мисли за глупости за целта има много приемници до 80лв. които ще свършат работа:;803
6о см-ва офсетка на 39Е, 45Е, 46Е и 52E
TechniSat-SkyStar-S2-Karte-PCI

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания