Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

4k сателитен примник Zgemma H9S

Започната от Дидоее, Ноември 28, 2018, 10:53:37 AM

« назад - напред »

yavor1

Цитат на: tedo;556446Не знам какво не правя както трябва но не мога да инсталирам имидж от флашка .
Приемника е 9twin .
Качвам файловете на флашка както е описано.
На дисплея изписва boot след това FLSH  и не излиза менюто за мултибоот .
 Пробвах с различни имиджи но греда :(
Имаш ли имидж на бокса и кой е той?
Ако да,пробва ли в power режим Режим на възстановяване?

Така ли влизаш ли в буут менюто, или по някой измислен от теб способ?
Прочел ли си как се флашва имидж?
Какъв ти е мултибуута?Актуален ли е?

Опитай включване от изключвателя при натиснат power на дистанционното,защото това е начина да влезеш в менюто,ако не си ползвал софтуерно влизане:worry:

tedo

Цитат на: yavor1;556456Имаш ли имидж на бокса и кой е той?
Ако да,пробва ли в power режим Режим на възстановяване?

Така ли влизаш ли в буут менюто, или по някой измислен от теб способ?
Прочел ли си как се флашва имидж?
Какъв ти е мултибуута?Актуален ли е?

Опитай включване от изключвателя при натиснат power на дистанционното,защото това е начина да влезеш в менюто,ако не си ползвал софтуерно влизане:worry:

Има имидж openatv 6.3 през него мога да качвам в мултибуут .
Как да разбера коя версия е мултибуута
Може ли да се смени с нова версия мултибуут

За качване на нов имидж зслагам флашката в задното usb при изгасен приемник натискам Reset  и включвам приемника от копчето .( Мисля,че това е стандартния начин)

gogotogo

Цитат на: tedo;556446Не знам какво не правя както трябва но не мога да инсталирам имидж от флашка .
Приемника е 9twin .
Качвам файловете на флашка както е описано.
На дисплея изписва boot след това FLSH  и не излиза менюто за мултибоот .
Пробвах с различни имиджи но греда :(

https://www.linuxsat-support.com/cms/article/88-flashing-backup-and-restore-settings-on-zgemma-h9-series/
Прочети внимателно и виж какво пропускаш, били описъл начина по който действаш.
Кой от двата имиджа опитваш да флашнеш mmc.zip или recovery_emmc.zip;;650
1.60см парабола-75E-30W;Telesystem 100cм-36E;Vivacom 80cм-45Е-30W;Bulsatcom 80см-39Е;Офсет 1.30см-45Е-30W;Debian-8.7.1;Zgemma H7s 4К;Zgemma H9Twin 4k;Octagon SF4008 4К

yavor1

Цитат на: tedo;556461Има имидж openatv 6.3 през него мога да качвам в мултибуут .
Как да разбера коя версия е мултибуута
Може ли да се смени с нова версия мултибуут

За качване на нов имидж зслагам флашката в задното usb при изгасен приемник натискам Reset  и включвам приемника от копчето .( Мисля,че това е стандартния начин)
Не е стандартния начин!

openatv 6.3 е доста стар и мултибута му не е коректен!
Да бе прочел темата,а после да питаш:lol15:
В този пост съм дал линк как се флашва http://dtv-bg.com/showpost.php?p=545901&postcount=58

https://zgemma.org/uploads/3/4/8/7/34872893/how_to_use__zgemma_multiboot.pdf

Най-добрия мултибуут,според мен е https://www.openvix.co.uk/openvix-builds/zgemmah9twin/openvix-5.4.009.release-zgemmah9twin_recovery_emmc.zip

Дезео

Zgemma H9S с OpenAtv 6.4. Като дата показва един ден напред , респективно EPG-то е неизползваемо. Ако някъде е дискутиран проблема може ли линк към темата, а ако не е някакви предложения как да се оправят нещата. В чужди форуми пишеше, че може би софткам-а да е причината, така че ако е от значение - oscam 11.689-r798. Благодаря на отзовалите се.
Xtrend 4000, Dreambox 500s, ZDH 100, WISI OR97, Multifeed 13E, 19.2E, 23.5E, 39E

vasilstf

Цитат на: Дезео;559873Zgemma H9S с OpenAtv 6.4. Като дата показва един ден напред , респективно EPG-то е неизползваемо. Ако някъде е дискутиран проблема може ли линк към темата, а ако не е някакви предложения как да се оправят нещата. В чужди форуми пишеше, че може би софткам-а да е причината, така че ако е от значение - oscam 11.689-r798. Благодаря на отзовалите се.
Виж си настройките. Аз съм с H9 Combo и не съм имал подобен проблем нито с атв 6.4, 6.3, нито с пли 7.8, 7.9, 8.0.

Ачо

Интересно ми стана за пли7.8 и 7.9,нещо съм ги пропуснал:s101 дай линк ако може :).Доколкото знам,от 7.3 минаха на 8.0
GIGABLUE QUAD4K TRIPLE,AB PULSe 4K COMBO,OCTAGON SF8008 4K COMBO...
Samsung 65NU7102-4K,Samsung 55Q7FAAUXXH-4K...

Дезео

Цитат на: vasilstf;559874Виж си настройките. Аз съм с H9 Combo и не съм имал подобен проблем нито с атв 6.4, 6.3, нито с пли 7.8, 7.9, 8.0.

Кои настройки?
Xtrend 4000, Dreambox 500s, ZDH 100, WISI OR97, Multifeed 13E, 19.2E, 23.5E, 39E

vasilstf

Цитат на: Ачо;559876Интересно ми стана за пли7.8 и 7.9,нещо съм ги пропуснал:s101 дай линк ако може :).Доколкото знам,от 7.3 минаха на 8.0
Верно, че така беше. Последно беше 7.3. Признавам, малко на изуст писах тоя пост. Пли го ползвах няколко дни само, не повече от седмица. Не се разбраха с виерата и минах на атв. Но пак нямаше разминаване на датата. Имал съм разминаване на часа с две минути, но то беше от нтп сървъра.

Дезео

Цитат на: Дезео;559873Zgemma H9S с OpenAtv 6.4. Като дата показва един ден напред , респективно EPG-то е неизползваемо. Ако някъде е дискутиран проблема може ли линк към темата, а ако не е някакви предложения как да се оправят нещата. В чужди форуми пишеше, че може би софткам-а да е причината, така че ако е от значение - oscam 11.689-r798. Благодаря на отзовалите се.

Ще се самоцитирам, за да дам решението на проблема, явно на никой досега не му се е случвало. Целият проблем идва от oscam-a, нещата се оправят след спирането му и след това през телнет изпълнение на командата

ntpdate -u pool.ntp.org                                

CITRON

Цитат на: Дезео;559929Ще се самоцитирам, за да дам решението на проблема, явно на никой досега не му се е случвало. Целият проблем идва от oscam-a, нещата се оправят след спирането му и след това през телнет изпълнение на командата

ntpdate -u pool.ntp.org                                

Това същото го пише и в менюто дето си го постнал. Ако дадеш по често опресняване на час например ,може и да ти се получи и  с оскам.
C:> GOTO NEXT LEVEL

Дезео

Вероятно е така както казваш, важното е да се спре оскам-а, за да се ъпдейтне времето. М/у другото, след изключване на приемника от захранване и повторното му пускане датата пак беше с един ден напред, та гимнастиката се повтори.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания