Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Съвет за tv box android

Започната от Петкови, Ноември 05, 2018, 11:54:56 AM

« назад - напред »

Veskop

я го покажи, че ми писна от тия дистанционни без цифри! ;;650
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

Underworld

Цитат на: Veskop;610904я го покажи, че ми писна от тия дистанционни без цифри! ;;650

Ето това примерно: https://bazar.bg/obiava-53952143/eon-smart-tv-box-distantsionno-eon-distantsionno-vivacom-wiwakom

Вито

Хубаво де ама ще работи ли на Xiaomi!?То тез дето се виждат едно друго само местят и усилват канали и до там!Това G20S PRO BT прави ли всичко!? Да не е като се натисне меню и да се показва ЕПГ или разни такива?
Uclan 4K pro

uniqad

Цитат на: Вито;610908Хубаво де ама ще работи ли на Xiaomi!?То тез дето се виждат едно друго само местят и усилват канали и до там!Това G20S PRO BT прави ли всичко!? Да не е като се натисне меню и да се показва ЕПГ или разни такива?
Търси дистанционното на шайоми телевизорите, работи на бокса пълноценно, с изключение  на пускането от хибернация. Има разлика в кода между тв-то и бокса. Модела е XMRM-ML!
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!

Jovanoty

До колкото знам от приятел от трите големи оператора дистанционните стават на шаоми боксовете. На него най му допадало на зелените, че било светело цялото. Аз лично не съм пробвал да си кажа.

Ванич

Цитат на: Вито;610908Хубаво де ама ще работи ли на Xiaomi!?То тез дето се виждат едно друго само местят и усилват канали и до там!Това G20S PRO BT прави ли всичко!? Да не е като се натисне меню и да се показва ЕПГ или разни такива?

Здравей, върни се на страница 296-297 писал съм за ползването на дистанционното от XiaomiTv на тв бокса. Там бях писал кое работи и кое не.
Няколко месеца вече го ползвам и съм повече от доволен
Тогава и аз питах за смяна на стандартното, но след като никой не беше го пробвал, бях първия който го смени с такова от тв-то.

aandreevbg

В света на Android ТВ боксовете изборът на процесор е най-важното нещо. От него зависят бързината на менютата, качеството на картината и това дали устройството ще прегрява.

Пазарът е разделен много ясно на три категории – лидери (Amlogic), компромисни варианти (Allwinner) и остарели решения (Rockchip).
Ето кратко и ясно мнение за всяка марка процесори, подредени от най-добрите към най-лошите:
1. Златният стандарт: Amlogic (Твърдо ДА)
Това са най-добрите процесори за телевизия и стрийминг. Те имат специални вградени чипове за видео, които обработват тежките 4K видео потоци без никакво усилие.
Amlogic S905X5M / S905X5: Най-новото и мощно поколение (произведени по 6-нанометрова технология) [xo, x1]. Те работят на висока честота (до 2.5 GHz), изключително бързи са и са много студени (държат около 48°C - 55°C) [xo, x1]. Имат изкуствен интелект (AI-SR) за избистряне на картината.
Amlogic S905Y5: По-новата, орязана версия на големите чипове. Също е студен и поддържа перфектно 4K и новия кодек AV1. Менютата му са идея по-бавни от X5M, но е перфектен за бюджетни устройства с Android 14.
Amlogic S905X4: Старият лидер. Все още много стабилен процесор с чудесна картина, но работи с по-стари версии на Android (обикновено Android 11).
Amlogic S905W2: Най-евтиният добър чип. Идеален за кутии под 100 лева. Поддържа 4K и AV1, макар менютата да са малко по-мудни.
2. Бюджетният компромис: Allwinner (По-скоро НЕ)
Тези процесори се използват в много евтини китайски кутии (по 40–50 лв. в AliExpress).
Allwinner H616 / H618 / H619: Тези чипове са направени по стара технология. Те прегряват изключително много (редовно вдигат над 75°C - 80°C), което води до забиване и рестартиране. Нямат хардуерна поддръжка за новия AV1 видео кодек, поради което съвременните 4K видеа в YouTube или IPTV често накъсват.
3. Остарелите технологии: Rockchip (Твърдо НЕ)
Преди години бяха популярни, но днес се считат за най-лошия избор за мултимедия.
Rockchip RK3318 / RK3528: Картината при тях често изглежда "измита" и тъмна, защото нямат добра обработка на цветовете. Софтуерът им е лош, приложенията от Google Play често се затварят сами, а процесорната им мощност е твърде слаба за тежки IPTV плейлисти.
Накратко: Какво да изберете?
Ако искате устройство, което работи бързо, има красива картина и няма да изгори през лятото, купувайте ТВ бокс САМО с процесор Amlogic. Всичко останало ще ви донесе главоболия и забивания.

aandreevbg

Xiaomi TV Box S (3rd Gen) и устройствата от серията Tanix (базирани на процесора Amlogic S905Y5) са предназначени за различни потребителски нужди. Xiaomi залага на сертифициран Android/Google TV за легален стрийминг в пълен 4K HDR, докато Tanix с процесор S905Y5 предлага свободен достъп до Android 14 и повече физическа памет (RAM/ROM) на по-ниска цена.
Предимства на Xiaomi TV Box S (3rd Gen)
Стабилен Google TV интерфейс: Получавате сертифицирана платформа с вграден Google Cast, която е изключително лесна за управление с едно дистанционно управление.
Лицензиран стрийминг (DRM): Гледате Netflix, Max, Disney+ и Prime Video с оригинално качество до 4K, Dolby Vision и Dolby Atmos
Подобрен процесор: S905X5M чипът осигурява бърза работа и страхотна графика, а 32-та гигабайта вътрешна памет позволяват инсталирането на множество приложения.
Предимства на Tanix (S905Y5)
Android 14 и "Root" достъп: Получавате отворена операционна система без ограничения. Идеална за инсталиране на нестандартни приложения и APK файлове, които не са налични в Google Play.
Повече портове и RAM: Моделите от серията Tanix TX5 предлагат до 4GB RAM памет и множество USB входове (което е важно при използване на външни хард дискове). Имат и вграден LAN порт за кабелен интернет. [1, 2]
Отлично съотношение цена-производителност: Предлагат много високи технически показатели за значително по-ниска сума.
Насоки при избор:

Ако основната ви цел е гледане на легални стрийминг платформи (Netflix, Max и др.) на телевизора ви, без да се занимавате с настройки и допълнителни кабели, Xiaomi TV Box S (3rd Gen) е логичният избор.
Ако търсите гейминг с емулатори, IPTV плейъри, нуждаете се от свобода за сваляне на торенти директно на устройството и физически интернет кабел (LAN порт), тогава Tanix (S905Y5) е по-доброто решение

aandreevbg

Основни предимства на Tanix TX5:
Много по-нов софтуер: Tanix TX5 работи с Android 14, докато W2 използва Android 11. По-новата операционна система гарантира, че приложения като EON, Vivacom, Yettel, Булсатком, Netflix и YouTube ще работят без софтуерни грешки и ще се поддържат още много години напред.
По-модерен процесор (Amlogic S905Y5): Процесорът на TX5 е направен по по-нова 6-нанометрова технология. Той е по-мощен, работи по-гладко и загрява много по-малко от по-стария 12-нанометров чип в W2
Wi-Fi 6 технология: Tanix TX5 поддържа Wi-Fi 6, което означава по-стабилен безжичен интернет, по-ниско забавяне и по-висока скорост. Това е огромно предимство, ако боксът е далеч от рутера и стриймвате тежки 4K филми.
По-бърза RAM памет: TX5 използва по-модерна памет (DDR4/LPDDR4), докато стандартният W2 разчита на старата DDR3 памет. Поради това TX5 отваря менютата и приложенията забележимо по-бързо.
Препоръка за избор:
Купете Tanix TX5: Това е правилният избор днес. Той е актуален модел, няма да остарее бързо, софтуерът му е модерен и ще ви осигури гладка работа с новите български и чужди IPTV приложения.
Изберете Tanix W2: Само ако го намерите на изключително ниска и разпродажбена цена и планирате да го ползвате единствено за най-обикновено гледане на YouTube на някой стар телевизор.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания