Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Съвет за tv box android

Започната от Петкови, Ноември 05, 2018, 11:54:56 AM

« назад - напред »

SatMan

Цитат на: Гепарда7472;608210А за модел подържащ и Долби Атмос, да препоръчаш?;)

Виж този на Стронг
https://www.strong-eu.com/products/receivers/leap-s3-pro

Jovanoty

Цитат на: SatMan;608218Виж този на Стронг
https://www.strong-eu.com/products/receivers/leap-s3-pro

Аз го имам този и съм доволен всичко поддържа атмос, вижън ... няма лаг. Само един бъг има и не мога да разбера защо е така при HBO MAX работи на гадна резолюция все едно не си детектва че нета е ок за да мине поне на FHD. Sky Show си детектва и след секунди си дава добра картина. За първи път ми се случва това. Иначе, като машина си бачка страшно добре. Взех го от немския амазон за 55 €.

Гепарда7472

Цитат на: Jovanoty;608219Аз го имам този и съм доволен всичко поддържа атмос, вижън ... няма лаг. Само един бъг има и не мога да разбера защо е така при HBO MAX работи на гадна резолюция все едно не си детектва че нета е ок за да мине поне на FHD. Sky Show си детектва и след секунди си дава добра картина. За първи път ми се случва това. Иначе, като машина си бачка страшно добре. Взех го от немския амазон за 55 €.

Ок, ще ги разгледам

SatMan

Цитат на: Jovanoty;608219Аз го имам този и съм доволен всичко поддържа атмос, вижън ... няма лаг. Само един бъг има и не мога да разбера защо е така при HBO MAX работи на гадна резолюция все едно не си детектва че нета е ок за да мине поне на FHD. Sky Show си детектва и след секунди си дава добра картина. За първи път ми се случва това. Иначе, като машина си бачка страшно добре. Взех го от немския амазон за 55 €.

При мен беше така, след ъпдейт.
рестрартирах или не помня фабрични ли направих и сис тръгна всичко както трябва.
Дори на А1 беше в ниска резолюция докато не рестартирах ....
Мисля, че е GOOGLE issue но не споря.

Jovanoty

Цитат на: SatMan;608242При мен беше така, след ъпдейт.
рестрартирах или не помня фабрични ли направих и сис тръгна всичко както трябва.
Дори на А1 беше в ниска резолюция докато не рестартирах ....
Мисля, че е GOOGLE issue но не споря.

Ъпдейт на кое на Android или на апликацията ?

CoozON

Здравейте!
От май тази година ползвам Strong Leap S3+ V2 и бях много доволен. Вчера приемника ми се рестартира внезапно и заби на логото на Google TV. Изчаках доста време, но не зареди и го изключих от тока. Сега след включване се появява лого Skyworth и забива там. Потърсих информация в Интернет (понеже не открих нищо в сайта на Стронг) и опитах да го ресетна чрез Reset pinhole-а на приемника, но единственото, което се появява е зеления робот на Android с надпис Error. Някой има ли идея как може да се съживи бокса? Има ли нужда от префлашване? Има ли официален начин да се сдобия с имидж файл и упътване?
Бокса си го купих пролетта от Гърция, съответно (предполагам) не важи гаранция в България. Пазя му касовата бележка, ако има значение. Все пак се опитах да се свържа със Стронг България, но посочения телефон на кутията е невалиден. Ще бъда благодарен, ако някой ми съдейства с актуален телефон на официален представител/сервиз за България.
Всяка информация, относно съживяването на бокса, ще ми бъде от полза.
Благодаря предварително!

CoozON

Писах им през формата, но не ми помогнаха особено.
Посъветваха ме да вляза в сервизното меню чрез ресет бутона (което, както съм обяснил, е невъзможно) - в противен случай да го предам гаранционно в магазина, откъдето е купен (което също не е вариант).

Някой има ли идея откъде мога да се сдобия със стоков (сервизен) ром? Или (евентуално) с някакъв друг, който става за този бокс?

Малкия Мук

Цитат на: CoozON;608478Писах им през формата, но не ми помогнаха особено.
Посъветваха ме да вляза в сервизното меню чрез ресет бутона (което, както съм обяснил, е невъзможно) - в противен случай да го предам гаранционно в магазина, откъдето е купен (което също не е вариант).

Някой има ли идея откъде мога да се сдобия със стоков (сервизен) ром? Или (евентуално) с някакъв друг, който става за този бокс?
Това е китаец с затворен фърмуер само производителя го има, който като стигне до такава повреда се изхвърля, щом няма как да им го върнеш. Вземи си известен бокс, за който има инфо, фърмуери и всичко останало.

И тука има същия проблем и няма решение.
https://xdaforums.com/t/strong-leap-s3-uk-version-boot-menu-question.4750355/

yavor1

Цитат на: CoozON;608478Писах им през формата, но не ми помогнаха особено.

https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=1099931#entry134481938
 Strong leap это наш аналог rocktek gx1 от Skywort,  с регулярными обновлениями возможны проблемы.

Firmware for Android Box RT-X2 with Realtek RTD1325 (19-05-2025)

https://androidpctv.com/firmware-rt-x2/

https://ugoos.com/ugoos-sk2-Realtek-android-tv-box-certified

aandreevbg

Яворе,
моля за твоето компетентно мнение.
x88x5m vs TANIX TX5 MAX с S905X5
При еднакви процесори, РАМ, параметри и цена, кой от двата би предпочел, ако си срещал този таникс де?

yavor1

Цитат на: aandreevbg;608535Яворе,
моля за твоето компетентно мнение.
x88x5m vs TANIX TX5 MAX с S905X5
При еднакви процесори, РАМ, параметри и цена, кой от двата би предпочел, ако си срещал този таникс де?
Този, който има имидж от https://slimboxtv.ru

user12321

Може ли препоръка на някой читав ANDROID USB Stick или BOX, който да може да прави boot on launch и директно да пуска последното стартирано приложение. Ако изобщо има такъв. За съжаление в момента на STRONG нямат нито един, потвърдено и от съпорта им. Xiaomi-тата как се справят с този въпрос?

uniqad

Цитат на: user12321;608951Може ли препоръка на някой читав ANDROID USB Stick или BOX, който да може да прави boot on launch и директно да пуска последното стартирано приложение. Ако изобщо има такъв. За съжаление в момента на STRONG нямат нито един, потвърдено и от съпорта им. Xiaomi-тата как се справят с този въпрос?
Инсталираш(ако още не си го пробвал) Projectivy Launcher. В него има опция да зарежда автоматично определено приложение при старт на андроид бокса, независимо дали начално зареждане или след събуждане. Не е нужен руут, работи и на сертифицирани устройства, но тогава лаунчера задължително се инсталира по adb, за да получи нужните права за работа! Работи на всеки бокс и всеки андроид, ако спазваш това което споделих.
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!

user12321

Ами това ако стане на стронга, ще споделя тук резултата! Инсталация по adb не ми звучи познато, но аз вече съм инсталирал .apk през един файлов мениджър и там настройвах права на достъп,  това същото ли е? И скоро ще търся за друг телевизор някакъв малък 4k hdmi андроид стик само с wifi, xiaomi ли са най-добри сега?

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания