Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Съвет за tv box android

Започната от Петкови, Ноември 05, 2018, 11:54:56 AM

« назад - напред »

yavor1

Цитат на: веселин87;608101Ок.Благодаря на всички за бързите отговори.Може ли тогава да ми препоръчате някой бокс от тези,които са актуални,който да е със софтуер като на таблет/телефон?Ако няма,тогава може и по-стар модел например с Андроид 11,само да не е Android tv.
Не съм срещал такъв дори с Андроид 9, мисля че с Андроид 7.1.2 имаше възможност за ЕОН мобиле.
Какъв ти е проблема да си инсталираш КОДИ, щом явно имаш само акаунт с юзер и пасс?

Светльо90

Цитат на: yavor1;608105Не съм срещал такъв дори с Андроид 9, мисля че с Андроид 7.1.2 имаше възможност за ЕОН мобиле.
Какъв ти е проблема да си инсталираш КОДИ, щом явно имаш само акаунт с юзер и пасс?

Не съм пробвал, но предполагам че с КОДИ не може да се връща, а с приложението може да си връщаш, паузираш и т.н. Поправи ме ако греша
IPbox 55 HD, Vu+ Zero 4k , Skystar USB HD , мотор Moteck SG-2500A , Triax 110 , LG 55LB730V, LG 55UM7100PLB

yavor1

Цитат на: Светльо90;608107Не съм пробвал, но предполагам че с КОДИ не може да се връща, а с приложението може да си връщаш, паузираш и т.н. Поправи ме ако греша
Грешиш и то не за първи път!
Връща си добавката ЕОН в КОДИ и т.н. единствената разлика, което е положителното, е че се заобикаля Андроид ТВ и лъже че е таблет!
Ти специално, не си от вчера във форума и очаквах по-професионално изказване....

веселин87

Цитат на: yavor1;608105Не съм срещал такъв дори с Андроид 9, мисля че с Андроид 7.1.2 имаше възможност за ЕОН мобиле.

Ок.Благодаря ти!За Андроид 7.1.2 мога да потвърдя че е така ,понеже имам два стари Beelink-a GT 1 и на тях си върви ЕОН ТВ мобиле.
Причината,поради която ми трябва бокс за мобилното приложение ЕОН ТВ,е че вкъщи имаме вече 4 регистрирани бокса от оператора и ми казаха,че уж не мога да добавям повече,понеже 4 бил максималният брой.Затова и като пробвах преди две седмици на един Strong бокс с Android TV, не се получи.
Ще трябва да пробвам с Коди.

Хоризонт

Цитат на: веселин87;608109Ок.Благодаря ти!За Андроид 7.1.2 мога да потвърдя че е така ,понеже имам два стари Beelink-a GT 1 и на тях си върви ЕОН ТВ мобиле.
Причината,поради която ми трябва бокс за мобилното приложение ЕОН ТВ,е че вкъщи имаме вече 4 регистрирани бокса от оператора и ми казаха,че уж не мога да добавям повече,понеже 4 бил максималният брой.Затова и като пробвах преди две седмици на един Strong бокс с Android TV, не се получи.
Ще трябва да пробвам с Коди.

3 лева и добавяш още нов бокс или смарт телевизор .
Проблема на половината от този форум е че са "евтини на триците а другата половина им продават трици"!
;;513

dzumba

Само дето не разбрахме,дали ти си продавач на трици или си скъп на същите?
Цитат на: Хоризонт;608054100 кинта за кутия само за гледане на телевизия няма смисъл.
.....има даже настройки като цвят яркост и контраст за лицата и кожата и нюанси на сивото
.....ефекта на бас го постига и с двата големи говорителя.
Брей,попаднал си на телевизор!Това,телевизора ти да има реглаж на цвят и сиво си е попадение! Какъв бас ще изкараш от 200лв, 32 инчов телевизор?

Светльо90

Цитат на: yavor1;608108Грешиш и то не за първи път!
Връща си добавката ЕОН в КОДИ и т.н. единствената разлика, което е положителното, е че се заобикаля Андроид ТВ и лъже че е таблет!
Ти специално, не си от вчера във форума и очаквах по-професионално изказване....

Няма как да получиш по-професионално изказване от човек, който не е професионалист в тази област без значение от колко време членува в даден форум. Относно грешката, когато давам мнение, но не съм сигурен, го пояснявам винаги, затова и написах "поправи ме ако греша". Надявам се поне като сега греша да е за втори, че явно не е за първи път (безгрешните да хвърлят камъни) :lol15:
IPbox 55 HD, Vu+ Zero 4k , Skystar USB HD , мотор Moteck SG-2500A , Triax 110 , LG 55LB730V, LG 55UM7100PLB

yavor1

Цитат на: Светльо90;608115Няма как да получиш по-професионално изказване от човек, който не е професионалист в тази област без значение от колко време членува в даден форум. Относно грешката, когато давам мнение, но не съм сигурен, го пояснявам винаги, затова и написах "поправи ме ако греша". Надявам се поне като сега греша да е за втори, че явно не е за първи път (безгрешните да хвърлят камъни) :lol15:
Когато не си сигурен, по-добре си мълчи, не се изказвай неподготвен, защото може да въведеш в заблуждение потребители,които приемат твърденията ти за истина от дългогодишен участник - мега форумец :lol15::lol15::lol15:

Светльо90

Цитат на: yavor1;608118Когато не си сигурен, по-добре си мълчи, не се изказвай неподготвен, защото може да въведеш в заблуждение потребители,които приемат твърденията ти за истина от дългогодишен участник - мега форумец :lol15::lol15::lol15:

Тая "титла" не съм си я сложил аз, а какво ще правя, дали да се изказвам или да си мълча, си е лично мой проблем и изобщо не съм те карал да го коментираш. Така че със здраве

Светльо90

Цитат на: yavor1;608108Грешиш и то не за първи път!

Тъй като си го инсталирах да тествам мога да кажа, че има разлика между еон mobile приложението и тя е съществена. Може да си връщаш само дадено предаване по EPG и съответно то не може да се превърта, както и от live tv не може да превърташ назад, което не е много функционално, докато с chromecast този процес го има, просто се прави от телефона, което не е толкова неудобно. Да не добавям, че има и библиотека с филми и т.н

Разрових се във форума, който се обсъжда добавката, за да разгледам дали timeshift/seeking-a проблема не е само при мен и забелязах, че създателят на добавката (Nirvana777) пише за timeshift/seeking:
"Seek/timeshifting is not fixable in Kodi. It is proprietary technology. Only possible thing I was thinking of: I could hook into the EPG entry and offer different "starting points" like 25% 50% 75% of the emission. But that is not really helping as well..."

Така че ти грешиш доста непрофесионално и заблуждаваш хората, че няма разлика, въпреки "опитът" ти:worry::worry:, има и то огромна и за някои хора може би най-важната. Много хора плащат тв точно, за да могат да си връщат когато/каквото си поискат, иначе и за без пари си има бг канали през коди но нямат timeshift.

Иначе всички варианти за гледане на eon mobile на тв си имат плюсове и минуси, въпроса е да си избереш най-подходящия за съответния потребител
Ако гледаш само live - KODI
Ако ще връщаш/паузираш постоянно - chromecast
Ако ти се занимава търсиш подходящ android/ROM или там както се казва и подкарваш приложението директно на android box, но там не съм тествал и съм срещал мнения, че задължително си трябва мишка и не е много удобно с дистанционното, тъй като примерно със стрелките не ходело където трябва.

Все пак хората са го направили за таблет и телефон. Оптимизираните приложения се заплащат отделно. Така че избор бол.

Поздрави!

Здравко1972

Цитат на: Светльо90;607465Може ли да ми препоръчате android tv box, който да възпроизвежда 4к филми без проблеми, да вървят супер гладко (филма на който тествам е H.265). Имам няколко бокса и на нито един не вървят мазно, има едно съвсем леко сечене, едва се усеща, но е дразнещо (xiaomi mi box s 3rd gen, bbox - UPDB00R и h96 max x3). На h96 max x3 най-добре върви със slimbox, но все пак има нещо. Тази вечер ще тествам и на един tanix W2, дано там да сработи, но ме съмнява. Като цяло боксчетата са добре, но търся наистина някой бокс, който да е висока топка. Иначе сравнявам с player-a на телевизора (LG 55UM7100plb), който е нисък клас, но върви много добре, много гладко и няма нищо общо с тези боксове.

Пробвах на всякакви плейъри - kodi, mx, vlc, nova и още няколко, като на всички съм пипал всякакви настройки свързани с декодирането

Препоръчайте някой висок клас, бюджета е до 300лв - макс 400лв, ако много си заслужава.

Също така искам да попитам телевизорите с androidtv/googletv дали възпроизвеждат гладко филмите както на lg-то или има леко сецане като на боксовете.
Ще прощавате ако не разбирам достатъчно, че да обясня добре, но все пак и заради това питам.

Благодаря предварително! Поздрави!;;650

kinhang g1 този гледа ли го ?

Светльо90

Цитат на: Здравко1972;608190kinhang g1 този гледа ли го ?

Гледах само review-та в тубата и изглежда доста добър, но за съжаление се наложи да оставя боксовете на заден план и затова още не съм закупил никакъв, че нямам време да се занимавам в момента. Иначе е в топа на списъка

aandreevbg

Яворе, този бокс: X88 PRO X5M, ли е най-доброто към момента цена/качество и надежност?

yavor1

Цитат на: aandreevbg;608208Яворе, този бокс: X88 PRO X5M, ли е най-доброто към момента цена/качество и надежност?
По моите критерии е най-доброто цена/качество и надежност!
В сравнение с останалите е перфектно балансиран, бърз, производителен и не грее ;;650

Гепарда7472

Цитат на: yavor1;608209По моите критерии е най-доброто цена/качество и надежност!
В сравнение с останалите е перфектно балансиран, бърз, производителен и не грее ;;650

А за модел подържащ и Долби Атмос, да препоръчаш?;)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания