Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Съвет за tv box android

Започната от Петкови, Ноември 05, 2018, 11:54:56 AM

« назад - напред »

aandreevbg

Няма проблеми, просто чисто практично не става, в сравнение с Amlogic. Само в параметрите пише 8 ядрен. Как да ти се обясни, като трябва да го видиш, сравниш и почустваш. Иначе някои са си доволни и от 905, с 1 РАМ.

yavor1

Цитат на: TurboGD;519180Не взимай много сериозно мнението преди моето, субективно е, без да обиждам написалият го.
Със сигурност ще го използваш за повече от игрова конзола.:)
Видял съм достатъчно пръчки и с Rockchip, и с Amlogic, вкл. с прехваления S912.
Можеш да погледнеш и нещо с Allwinner H6.
И като си ги погледнал внимателно, какво предлагаш: Allwinner H6  :)
Как си ги виждал и какво си правил с тях,та си толкова категоричен?
Аз ги имам не само на картинка да ги гледам и Rockchip и Amlogic и Allwinner H6 та може да ги сравнявам!
 Мислиш ли че е случайно след Allwinner H6 даси взема още един
Amlogic S912 :worry:

Allwinner H6 съм го префлашнал сигурно над 50 пъти,докато накрая си комбинирах Андроид 7 за моя бокс с всички екстри,дори буутвидео като Франкенщайн!На Андроид 9 натоварването на проца е необяснимо високо,което предопределя и нагряването му!На Андроид 7 натоварването при 4к видео и при гледане на ИПТВ и на STBEMU е почти като на Аmlogic 905W,което е добре,но е потресаващо за нов бокс Allwinner H6 4/32GB да сравнявам с
Аmlogic 905W 1/8GB ;;basi

Като цяло Allwinner H6 е по-добър от Аmlogic 905W и Аmlogic 905Х като видеовъзпроизвеждане, но отстъпва на Amlogic S912 особено с повишена честота на GPU от 400 на 666 MHz!

Rockchip бокса е извън класация,направо ще ти скъса нервите дори не всичко,което за Amlogic е нормално, върви на него!
Най-точно се прави сравнение при еднакви приложения от един титаниум бекъп,тогава от наличните ми 5 бокса (+4 други минали през мен ) отсъжда лидерство на неслучайно прехваления S912,въпреки че като производство е доста преди "новите" и "модерни" боксове!

Последно: Най-новия и прехвален Rockchip вече е с
GPU: Penta-Core Mali-450 ; същия като на
Аmlogic 905W и Аmlogic 905Х

TurboGD

Цитат на: yavor1;519184И като си ги погледнал внимателно, какво предлагаш: Allwinner H6  :)
Как си ги виждал и какво си правил с тях,та си толкова категоричен?
Аз ги имам не само на картинка да ги гледам и Rockchip и Amlogic и Allwinner H6 та може да ги сравнявам!:worry:
Внимателно подбирай емотиконите, защото би трябвало да ти ги върна поне тройно за нелепите хвалипръцкания. ;)
Относно картинките:
Няма да ти отговарям детайлно, поне не сега, но на година през ръцете ми минават поне по 60-70 бокса с всякакви процесори, RAM и т.н.
И така е от поне 5 години насам. Аз лично имам 12(дванадесет).
Правил съм много неща с тях, включително изпратих един H96 Pro+ (S912) с шутове в стената, така че може да се каже, че и футбол съм играл.:)
Защо предложих Allwinner H6? Предложих добра алтернатива на Rockchip, а и човекът попита за нисък клас тв бокс, но на теб изглежда пак ти се привидя нещо друго.;;basi
Ако четеше внимателно какво точно питат хората нямаше да пишеш толкова безсмислено болднати чаршафи. Върни се и прочети пак и неговия, и моя пост, а накрая отново твоя.;)
И защо все го споменаваш този скопен Аmlogic 905W?
А това даже не си струва да го коментирам:
Цитат на: yavor1;519184Последно: Най-новия и прехвален Rockchip вече е с
Хайде, със здраве! ;)
"Never hate your enemies. It affects your judgment."

yavor1

Цитат на: TurboGD;519221Аз лично имам 12(дванадесет).
Правил съм много неща с тях, включително изпратих един H96 Pro+ (S912) с шутове в стената, така че може да се каже, че и футбол съм играл.:)
Защо предложих Allwinner H6? Предложих добра алтернатива на Rockchip, а и човекът попита за нисък клас тв бокс, но на теб изглежда пак ти се привидя нещо друго.;;basi
И защо все го споменаваш този скопен Аmlogic 905W?
А това даже не си струва да го коментирам:Най-новия и прехвален Rockchip вече е с

Хайде, със здраве! ;)
До преди това Rockchip са с
 GPU: Penta-Core Mali-400!!!

Всичко е добра алтернатива на Rockchip,дори и търговците на андроид боксове,които продават Rockchip,твърдят същото!
То е ясно че всичко си видял и пробвал,особено ми хареса "професионалното" ти отношение към техниката ;;573
 Не се хваля,нито се изхвърлям,по една или друга причина са се насъбрали различни боксове при мен,имам и неработещи,които не успях да ремонтирам (изгорели процесори,заради горещо включване към телевизора),не съм и сервиз,за собствено удоволствие се занимавам с електроника,събирам брикнати и дефектирали боксове,90% от моите така съм придобил,не продавам,не правя услуги за ремонти и префлашвания!

Както е скопен,според теб Аmlogic 905W,може и да е по-добър от рокчипа,ама явно ти е по-лесно да се нарита,отколкото да се префлашне ;;basi

TurboGD

Цитат на: yavor1;519227До преди това Rockchip са с
 GPU: Penta-Core Mali-400!!!
Всичко е добра алтернатива на Rockchip,дори и търговците на андроид боксове,които продават Rockchip,твърдят същото!
То е ясно че всичко си видял и пробвал,особено ми хареса "професионалното" ти отношентехниката ;;573
 Както е скопен,според теб Аmlogic 905W,може и да е по-добър от рокчипа,ама явно ти е по-лесно да се нарита,отколкото да се префлашне ;;basi
:) Престани с този болд и удивителни.
Нямам представа с колко Rockchip процесора си се сблъсквал, но поне не подвеждай хората, че едва ли не за нищо не стават.
Сигурно познаваш само тези от картинките в Aliexpress.
Не знам за какво "запали", след като никъде не съм споменал, че този или онзи е по-по-най. Не може да се сравнява само хардуер.
Сега чакам S922X-H (Beelink), за да ги сравня с RK3399. Почти съм сигурен кой ще надвие, но вече имам опит с неприятни изненади.
H96 Pro+ отиде в стената, защото с едни и същи бекъпи (нали така се правеше? ;)) се оказа неочаквано по-зле от дъртия ми Z4 с RK3368. :) И двата с фабрични фърмуери, първи ревизии.
И-и-и, спокойно, още е в употреба, но със сменени кутия и фърмуер, защото фабричният не се траеше.
Така че, хубаво го предлагаш S912, но не знаеш кой на каква точно пръчка ще попадне, а не всеки може да си го префлашва по 50 пъти, пък и не това е целта на повечето хора. :)

yavor1

Цитат на: TurboGD;519230И-и-и, спокойно, още е в употреба, но със сменени кутия и фърмуер, защото фабричният не се траеше.
 Така че, хубаво го предлагаш S912, но не знаеш кой на каква точно пръчка ще попадне, а не всеки може да си го префлашва по 50 пъти, пък и не това е целта на повечето хора. :)
Пак си объркал ситуацията с търговията,не съм ти конкурент,нищо не предлагам на никого,за разлика от теб.

S912 бе дълго време в кутията,докато не му отключиха GPU-то и се сдоби с 12 битна цветност,ако ти говори нещо:)
Само 905W и S912 имат тази екстра,въпреки че според теб са скопени боклуци!
За всеки влак си има пътници,трябва и търговците като теб да имат клиенти и оборот;;573

jack82

S912 H96 то го префлашнах 15 пъти до като му намеря готиния андроид без бъгове. Работи страхотно за мен.Правих бакъпи след това пак се збозваше иска си чиста инсталация със кабел.
Нямам нищо само чета и си пиша :;803
http://www.speedtest.net/result/3797217844.png

Ченгел

S912 и като цяло Amlogic устройствата работят отлично под CoreELEC - направо "подхвърчат" в сравнение със стоковият android с който идват. Ако им инсталирате "Елечето" върху мемори карта, когато поискате я изваждате и готово - пак сте с оригиналния android :a0335:

jack82

Цитат на: Ченгел;519243S912 и като цяло Amlogic устройствата работят отлично под CoreELEC - направо "подхвърчат" в сравнение със стоковият android с който идват. Ако им инсталирате "Елечето" върху мемори карта, когато поискате я изваждате и готово - пак сте с оригиналния android :a0335:

Че на Коди от маркета какво му е ? И там си работи всичко ?
Нямам нищо само чета и си пиша :;803
http://www.speedtest.net/result/3797217844.png

Панайот17

Здравейте отново,
Чета мненията ви и все още не мога да намеря отговора за себе си.
Това ще ми е първото подобно устройство. Ще се използва за:
  • гледане на телевизия на 22" телевизор, който предполагам е hdready (не е fullhd със сигурност),
  • youtube
  • евентуално браузване след време

За 100 лева, както споменах по-горе, мога да взема това:

• Rockchip RK3328 ARM Cortex-A53
  • 4 ГБ Рам
  • 64 ГБ EMMC
  • Видеокарта: Mali 450
  • Bluetooth 4.0
  • Wi-Fi 2.4 и 5 G
  • H.265, 4K 60pfs, HD 2.0, USB3.0,USB2.0;
  • 10/100M Ethernet

На същата 106 лева има следното:

• Amlogic S905X2 ARM Cortex-A53
  • 4 ГБ Рам
  • 64 ГБ EMMC
  • Видеокарта: ARM Mali-G31MP
  • Bluetooth  4.2
  • Wifi 2.4&5G Dual
  • H.265, 4K 60pfs, HD 2.1, USB3.0;
  • 10/100M Ethernet

Кое от двете заслужава повече вниманието ми ?
И двете са със 2 дистанционни + HDMI кабел и захранване.
Доставка от европейски склад.
А какво по-добро бихте препоръчали на подобна цена ?

Iliyan N

[42,92€ 32% OFF]H96 MAX X2 S905X2 4GB RAM 32GB ROM 5G WIFI USB 3.0 4K Android 8.1 bluetooth 4.0 Voice Control TV Box Home Audio & Video from Electronics on banggood.com
https://banggood.app.link/T8AEAFHUc1

Изпратено от моят POCO F1 с помощта на Tapatalk

Панайот17

Цитат на: Iliyan N;519257[42,92€ 32% OFF]H96 MAX X2 S905X2 4GB RAM 32GB ROM 5G WIFI USB 3.0 4K Android 8.1 bluetooth 4.0 Voice Control TV Box Home Audio & Video from Electronics on banggood.com
https://banggood.app.link/T8AEAFHUc1

Изпратено от моят POCO F1 с помощта на Tapatalk

Да разбирам ли, че предпочитате второто от моето мнение или да разбирам, че трябва да търся конкретно това от вашия пост?

Цитат на: дт4285;519260Може би това ще ве по добро.
https://www.aliexpress.com/item/33059186026.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.78ec4c4dAvz3pF

Възможно е да е по-добро, но цената му е около 60-70 % по-висока от моите 100 лв. (след внасяне на ДДС и обработка на митническата декларация)...

Ченгел

Цитат на: jack82;519253Че на Коди от маркета какво му е ? И там си работи всичко ?
Да, наистина всичко си работи под андроид... само, че след известно време се забелязва лагване, действа забавено, unresponsive... Това си е по вина на софтуера разбира се и ако ще се ползва устройството основно за видео и аудио стрийминг е логично да премахнем андроид от уравнението и тогава системата работи много по "snappy". Най добрата комбинация за момента хардуер+софтуер е >>тази<<

TurboGD

Цитат на: Панайот17;519263Да разбирам ли, че предпочитате второто от моето  мнение или да разбирам, че трябва да търся конкретно това от вашия  пост?
...
Ако си свел избора си до тези два, то вторият е определено по-добър като хардуер.
Конкретно H96 MAX X2 на мен не ми хареса чак толкова (с фабричен фърмуер).
И аз бих ти препоръчал Beelink, но както си разбрал там цената е друга. Beelink поне си поддържат фърмуера с постоянни ъпдейти.

Цитат на: yavor1;519241Пак си объркал ситуацията с търговията,не съм ти конкурент,нищо не предлагам на никого,за разлика от теб.
S912 бе дълго време в кутията,докато не му отключиха GPU-то и се сдоби с 12 битна цветност,ако ти говори нещо:)
Само 905W и S912 имат тази екстра,въпреки че според теб са скопени боклуци!
За всеки влак си има пътници,трябва и търговците като теб да имат клиенти и оборот;;573
Нищо не бъркам. Какви търговци и конкуренти ти се привиждат?:)
Или отключените 12 бита на нискобюджетния S905W ти говорят?
Да видя някъде да правя реклама на нещо или да продавам някъде нещо?
Единствено, което исках да кажа е да спреш да се изживяваш като крайна инстанция за качеството на това или онова.
Уважавай мнението и на другите без да се държиш като ощипана мома, когато някой не е дори частично съгласен с теб.
Спирам, защото кой знае какво се случва в главата ти и не желая да ме обливаш с нещата излизащи от нея. ;)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания