Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Съвет за tv box android

Започната от Петкови, Ноември 05, 2018, 11:54:56 AM

« назад - напред »

yavor1

Цитат на: OLEG;525425Да обаче дистанционното не работи с твоя бекъп
Бокса е Т95ZPLUS
Предполагам ти работи правилно дисплея,поради което може да направиш един обезличен и обезкостен от платени приложения бекъп на имиджа,който да е от полза за други притежатели на Т95Z!Подобрил си го като си му моднал GPU-то и си му сменил bootvideo,поне така се разбира от постовете ти!
 Особен е бокса,за ден имах под ръка такъв,но с дисплея нямах време да се справя.

OLEG

Цитат на: yavor1;525432Предполагам ти работи правилно дисплея,поради което може да направиш един обезличен и обезкостен от платени приложения бекъп на имиджа,който да е от полза за други притежатели на Т95Z!Подобрил си го като си му моднал GPU-то и си му сменил bootvideo,поне така се разбира от постовете ти!
 Особен е бокса,за ден имах под ръка такъв,но с дисплея нямах време да се справя.

Дисплея работи правилно,обаче не съм толкова навътре в нещата как се прави това за обезличаването .Не съм му правил бекъп и после да го върна за да видя дали всичко е наред.

yavor1

Цитат на: OLEG;525434Дисплея работи правилно,обаче не съм толкова навътре в нещата как се прави това за обезличаването .Не съм му правил бекъп и после да го върна за да видя дали всичко е наред.
1.В рекавъри режим си правиш  бекъп на имиджа

2.Рестартираш и си затриваш акаунта,след което деинсталваш платените
приложения,като фюжън,НВО,А1,ТВ ГО и подобни,за които се иска регистрация.
3.Пак рестартираш в рекавъри и правиш бекъп на обезличения имидж.

4.Ресторваш си имиджа от т.1 и рестартираш бокса за да си продължиш

нормалната работа.

OLEG

Цитат на: yavor1;5254361.В рекавъри режим си правиш  бекъп на имиджа

2.Рестартираш и си затриваш акаунта,след което деинсталваш платените
приложения,като фюжън,НВО,А1,ТВ ГО и подобни,за които се иска регистрация.
3.Пак рестартираш в рекавъри и правиш бекъп на обезличения имидж.

4.Ресторваш си имиджа от т.1 и рестартираш бокса за да си продължиш

нормалната работа.

Ок утре ще се опитам да го направя

Joro711

Цитат на: yavor1;525421Кои бутони не ти работят?
Защо не смени remote?
Наистина ти е екзотично дистанционното,но пък има малко бутони и може да се оправят неработещите,ако не си намериш точния файл remote за него.

Не работят наляво, надясно и нагоре. Също и връщане назад не работи.

Joro711

Цитат на: yavor1;525400Редактирай си remote файла!

То е ясно, че трябва да се редактира, но по какъв начин да го редактирам? Не мога да разбера какво се случва, защото с оригиналния файл дистанционното заработи, но не всички бутони. Явно нещо бъркаме!

yavor1

Опитай с тези кодове.

fn_key_scancode    = 0x48
left_key_scancode  = 0x37
right_key_scancode = 0x39
up_key_scancode    = 0x38
down_key_scancode  = 0x40
ok_key_scancode    = 0x13

От стоковия имидж R-TV BOX S10 20171213 ти извадих remote ;;650

https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=844171&view=findpost&p=68358882

Ако имаш друг имидж на който ти работи дистанционното,мога да ти извадя от него remote!

Joro711

Имам го този файл. Включително и изваден от идентичен бокс, който мой приятел има. Не става и не става. Трябва ми или работеща конфигурация на файла или ОТА версия, с която да върна бокса в първоначално състояние.

yavor1

Цитат на: Joro711;525455Имам го този файл. Включително и изваден от идентичен бокс, който мой приятел има. Не става и не става. Трябва ми или работеща конфигурация на файла или ОТА версия, с която да върна бокса в първоначално състояние.
Редактираш с ROOT Explorer бутоните,които не ти работят,един по един и пробваш!

Например :
fn_key_scancode    = 0x47
left_key_scancode  = 0x10
right_key_scancode = 0x11
up_key_scancode    = 0x0b

На твоя приятел работи ли твоето дистанционо и ако да,да ти направи бекъп на имиджа!
 Ако при теб е проблема,префлашни с кабел,но на неговия комп,защото на твоя май не ти вижда бокса!
 Ресет бутона натискаш ли след като си дал старт за префлашване на имиджа с USB_Burning_Tool_v2.1.2 ?

register

То сигурно ли е, че това твое дистанционно работи като хората?
Я го тествай.

Neo64

Много правилно щом на приятеля ти със същия бокс дистанционното работи , с един и същи имидж твоето не работи значи  е дало фира.
Това за 7 лева което ти предложи  Явор ти гарантирам че ще му работят ботоните!

yavor1

Възможно е проблемът да е и в бокса му.Фактът,че не може да префлашне бокса си с кабел, е показателен за много проблеми,дори на задклавиатурното устройство.
Дистанционното,определено има проблем,но на колегата не му се дават 5-10 лева за ново,може да е свикнал с настоящото.Да зададе в Гугъл :
"Безжично дистанционно за ТВ бокс" и ще намери за 5лв. същото като изпълнение.

gojko

Здравейте, за този бокс какво ще кажете? https://tiger-tv.eu/tv-boks-beelink-gt-king-android-9-4-64-gb-4k60p-lan-1gb-5g-wifi-bt-4.2-usb-3.0/
И дали има читав къстъм ром за него?

Поздрави!

yavor1

Цитат на: gojko;525491Здравейте, за този бокс какво ще кажете? https://tiger-tv.eu/tv-boks-beelink-gt-king-android-9-4-64-gb-4k60p-lan-1gb-5g-wifi-bt-4.2-usb-3.0/
И дали има читав къстъм ром за него?

Поздрави!
Няма и руут!

Joro711

Цитат на: yavor1;525485Възможно е проблемът да е и в бокса му.Фактът,че не може да префлашне бокса си с кабел, е показателен за много проблеми,дори на задклавиатурното устройство.
Дистанционното,определено има проблем,но на колегата не му се дават 5-10 лева за ново,може да е свикнал с настоящото.Да зададе в Гугъл :
"Безжично дистанционно за ТВ бокс" и ще намери за 5лв. същото като изпълнение.

Саркастичното ти отношение изобщо не ме дразни, ако това ти е целта. Да, не може да се префлашне през компютъра, защото просто компютърът не го намира. Възможно е да стане с друг компютър, но ще го пробвам евентуално в бъдеще.

Дават ми се повече от 5-10 лева и тази сутрин пристигна новото дистанционно G30S. всичко работи прекрасно! Благодаря на всички за "помощта"!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания