Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

ET 10000 - умрял или болен!

Започната от oldman, Ноември 01, 2018, 09:49:58 AM

« назад - напред »

oldman

Снощи си качих КОДИ и докато го разглеждах, приемникът замръзна. След рестарт стига само до първоначалната картина. Префлашнах с мой бекъп, после с чист опенатв 6.1, но без резултат. Пише, че префлашването е завършило, но отново стига до първата картинка. Смених и буутлоадера с такъв от опенатв, но отново не го съживих. Има 2 сат тунера и един кабелен, както и твърд диск. последно беше с опенатв 6.3.
 Откъде да почвам борбата?
Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

yavor1

1. Провери захранването под товар.
2. Харда разскачи.
3. Тунерите демонтирай.

oldman

Захранването е 12.03 волта.
Демонтажът на тунерите и харда не реши проблема.
Качих, някак си, чист имидж от флашка и с него тръгна.
Не иска да качи, обаче, никакъв имидж от флашка.
Пробвах различни бекъпи и чисти имиджи на две флашки, от които съм качвал - стига до Flashing и до там. Направих бекъп на вървящия имидж на флашка - не ще да качи и него. От флашката качвам ipk - чете ги и инсталира.
Някакъв начин да тествам паметите?

дрим

С 10000 не съм си играл, но на други трендове ми е правило подобен номер и качване на бутлодър отново, е оправяло нещата.
Моят съвет е да пробваш само флаш на бутлодъра.
Успех!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

dzumba

Цитат на: oldman;494700Качих, някак си, чист имидж от флашка и с него тръгна.
Не иска да качи, обаче, никакъв имидж от флашка.
Е това вече ме обърка!

oldman

От 50 опита - един само успешен. Смених лоадера с някакъв на опенатв (такъв намерих), смени картинката, но отново не ще да качва.

дакси

При мен стана същата работа преди година единствено тръгна с OPENPLI-4,логото си остана OPENATV повече не съм се мъчил,работи ,актуализира софтуера вече ще сменям с друг приемник.

AGT

Ако имаш възможност пробвай с друга/и флашки 2Гб . Вероятността е малка , но все пак . Имал съм случай 2 флашки с които съм префлашвал многократно в даден момент започнаха да правят проблем когато ги ползвам за тази цел . С други се флашваше нормално.
Всеки ден се ражда по един будала ...... важното е да го намериш ! :)

фокус

Имам 9500 ама не съм го ръчкал от години,възможно ли е вътрешната флашка да е препълнена и да няма място разпъне имиджа,данеби това коди дето си качил да е задръстило паметта?Не си спомням имаше ли опция ама първо да изтриеш и после да качиш имидж и боотлоадер!
Успех!
На похлупака му намерих глупака!

oldman

Пробвах всичко софтуерно, което се сетих. Качих и настройките от последния бекъп по заобиколен път. Но не буутва, като му вържа интерфейса на твърдия диск. Захранванията - 5 и 12 волта към него са стабилни. На основната платка някой е слагал допълнително български кондензатор 1000 мф. , 6.3 волта към 5 - те волта. Моля, ако някой има опит или има линк или нещо подобно към проблеми със захранването, да сподели!
 Странно, но успях да флашна чисто опенатв 6.0! И после - онлайн до 6.2.

дрим

И сега бачка ли?

Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!

oldman

Да - работи, само не флашва. И още  нещо - когато кабелната минава през тунера му, при изключено захранване се наблюдават смущенея - картината пикселизира - на честотата на БТВ HD - не е от слаб сигнал. Това не знам дали е от сега.

дрим

Екстра, пускай си го да работи и хич да не ти пука ;;650

Много пъти съм споделял мнение, че не виждам смисъл стар приемник да се ъпва регулярно, най-много да хитнеш някой бъг в новата версия, нищо ново ;)

oldman

Ъпдейтвам с надеждата да оправят драйверите за V1.

дрим

Не ти трябва това, само в приключения се вкарваш, вземи един USB reader, вържи го към тренда и си свиркай :)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания