Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Навигация за телефон

Започната от Васил, Септември 15, 2018, 05:33:57 PM

« назад - напред »

Атлантис

Вероятността с доставчика, отпада, защото на друг телефон в същата мрежа показва точното местоположение - Стралджа, област Ямбол. На лаптоп ми показва гр.Карнобат, което е на 20 км от моята локация  Виваком ми е доставчик, а те най-вероятно ми доставят сигнала от там.

Остава да е някакъв бъг в апарата. Не излезе имане телефона, първо се ядосах, че няма вградено FM радио, а сега тия мизерии с GPS-a.

Благодаря, vasilstf ;;650

Стоян

Липсата на ФМ радио едва ли е голяма загуба, ако толкова смяташ да слушаш радио, качваш едно от безбройните приложения и винаги имаш всички станции, без да трябва да ги търсиш наново при пътуване.

Относно локализацията - сателитният ГПС очевидно работи коректно, както пишеш.

Защо взема грешно място от рутера е въпросът. Изглежда някъде нещо се е омазало - може мак-адресът на рутера да е ползвал мрежа от Варна преди и това още да стои някъде загнездено. Или телефонът някога да е хващал такава мрежа, която да е била във Варна. Дай фактори ресет на двете устройства и вероятно ще се оправи - за рутера съхрани файла с настоящите настройки и после го качи, а за телефона - нали е нов, няма какво толкова да се загуби.

Кайен

Съвременните телефони не използват чист GPS, а асистиран A-GPS, който включва и бърза локализация през интернет.
Вижте през https://www.iplocation.net/ дали wifi-то е позиционирано правилно.

Този A-GPS може да се изключва от настройките.

vasilstf

Както казах, погледни си по-добре настройките на телефона. Имаш активирано прокси. При iOS има нови функции като Limit IP address tracking - Limit IP address tracking by hiding your IP address from known trackers in mail and safari.
И още една глупост която ти сменя мак адреса на мрежовия адаптер и те полазва на всякакви невероятни локации. Хванах го когато исках да направя плащане в едно приложение, а цените ми излязоха в долари и доста по-високи от цените в България.

При така описани подробности от теб, предполагам, че и самсунг са изкарали подобна глупост за да не останат по-назад.

Атлантис

Много благодаря, на всички, които се включиха в дискусията. Колегата vasilstf беше прав.Трябваше да поровя повече в настройките на телефона, и по-конкретно в настройките на Wi-Fi мрежата, която ползва телефона. В раздел "Допълнителни" > тип MAC адрес > беше зададен като рандомизиран MAC aдрес, го промених на MAC на телефона. И се оправи. За всеки случай изключих опцията да сканира Wi-fi, дори да няма налична.
Благодаря на всички още веднъж, извинявам се, че задавам откровено глупави въпроси ;;650:hammer:

Стоян

Значи познах за мак адреса ;;675 Е, не било на рутера, било на телефона, но почти ;;675

vasilstf

Цитат на: Атлантис;570639Много благодаря, на всички, които се включиха в дискусията. Колегата vasilstf беше прав.Трябваше да поровя повече в настройките на телефона, и по-конкретно в настройките на Wi-Fi мрежата, която ползва телефона. В раздел "Допълнителни" > тип MAC адрес > беше зададен като рандомизиран MAC aдрес, го промених на MAC на телефона. И се оправи. За всеки случай изключих опцията да сканира Wi-fi, дори да няма налична.
Благодаря на всички още веднъж, извинявам се, че задавам откровено глупави въпроси ;;650:hammer:
Въпроса ти не беше откровено глупав. Нещо ново е, за което и аз си блъсках главата няколко дни преди време. Подобни опции може да имаш и в настройките на мобилните данни. При устройствата на Apple това е с цел да не могат да те проследяват и да не могат да те тракват през допълнително инсталирани приложения от трети страни. Преди време и фейсбук изреваха, че епъл не им позволяват да тракват потребители през айфон.

111111

Защо си мислят всички че по ИП адреса ще се видите на адреса си в къщи дори на етажа?
Явно прекалявате с филмите.
GPS координатите нямат общо с ИП адреса,
ако някой ви разправя че са свързани,
да знаете че не е с всичкия си.
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

demmlik

;;basi
Цитат на: 111111;570663Защо си мислят всички че по ИП адреса ще се видите на адреса си в къщи дори на етажа?
[SIGPIC][/SIGPIC]Japan
Gilan/Deylem
ZaZA Bazar uK

vasilstf

Цитат на: 111111;570663Защо си мислят всички че по ИП адреса ще се видите на адреса си в къщи дори на етажа?

Никой не казва, че по IP адреса може да си видиш домашния адрес. Единственото което можеш да разбереш като локация е с точност до населено място (ако е град) или съседно (ако е село). А в модерните телефони, както беше писано назад - използват A-GPS, който ползва интернет за да определи локацията, докато намери връзка със спътниците за GPS.

милстан

Позиционирането по базови клетки се нарича LBS и няма нищо общо с A-GPS. A-GPS прави връзка със сървър, от който GPS чипът взима информация за моментното разположение на спътниците (алманах) и помага (понякога влошава) за  първоначалното откриване на спътниците и от тук за по-бързо първоачално позициониране. Наблягам на първоначално!
Заглавието на темата е неточно, би трябвало да се говори примерно за "общо местоположение" , а не за навигация и позициониране.

vasilstf

Цитат на: милстан;570683Позиционирането по базови клетки се нарича LBS и няма нищо общо с A-GPS. A-GPS прави връзка със сървър, от който GPS чипът взима информация за моментното разположение на спътниците (алманах) и помага (понякога влошава) за  първоначалното откриване на спътниците и от тук за по-бързо първоачално позициониране. Наблягам на първоначално!
Заглавието на темата е неточно, би трябвало да се говори примерно за "общо местоположение" , а не за навигация и позициониране.

Заглавието на темата е такова, защото колегата с проблема беше използвал стара тема за да си зададе въпроса, вместо да отваря нова. Както и да е, няколко поста назад проблема му беше решен.

TUISTERa

Тва с рандом мак адресите е най-голямата простотия която могат да измислят, и то включена по подразбиране...

Underworld

И при Самсунг С20 е така. Произволни мак адреси по подразбиране. Такова търсене и преинсталиране на рутера стана докато разбера "кой" се връзва към мержата ми.... а то телефона с няколко различни мак адреса.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

TUISTERa

То рутера ок, там не пречи, само харчи ип-та ;) Ами като се закачам към ип портал, и лимита ми е на брой устройства ? Това ми е само мобилния, а имам лимит от 3 или 5 устройства :)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания