Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

VoLTE от Telenor

Започната от Ooo_Pepi, Юни 04, 2018, 08:14:15 AM

« назад - напред »

spaice

Интересно ми е дали ще работи VoLTE и на втората карта.

За 9-ката се казваше, че тази функция вече работи и за 2-те карти.

На мен обаче 2-рата карта ми е на Боб, а както знаете в М-тел не са го чували това нещо VoLTE.

Някой с 2 карти на подходящи оператори може ли да каже дали работи и на 2-те карти?

taewu

на Менетел е HD Voice като се обждащ ти излиза логото HD
азиатец и половина

Момчил Минков

Цитат на: spaice;503412а както знаете в М-тел не са го чували това нещо VoLTE

Имам познат който работи в м тел и той каза, че техниката е налична от няколко години, но просто не я пускат...
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

Чък Норис

Не я пускат защото нямат читаво 4g покритие, само на тях им играе мрежата 3g/h+/4g. На другите два оператора на места може да има само 1 чертичка, но тя е на 4g постоянно.
На ментел ще им е най от полза да пуснат VoWiFi, но и там ги няма никакви.

uplevel

Успях поне в менюто да активирам на P10 Lite VoWi-Fi по този начин.

Телефона ми е руутнат и добавих в /vendor/bulild.prop следните редове:

# Debug Options
persist.dbg.ims_volte_enable=1
persist.dbg.volte_avail_ovr=1
persist.dbg.vt_avail_ovr=1
persist.dbg.wfc_avail_ovr=1

# Data Options
# Commented this line out as it was reported to break WiFi calling on some carriers. Not even sure if it's required to begin with.
#persist.data.iwlan.enable=true

# Radio Options
persist.radio.rat_on=combine
persist.radio.data_ltd_sys_ind=1
persist.radio.data_con_rprt=1
persist.radio.calls.on.ims=1

Видях информацията тук:

https://github.com/Magisk-Modules-Repo/voenabler/blob/master/common/system.prop

След рестарта се появи в менюто на P10 Lite менюто за vowifi.
 Та продължавам да се боря с активация на сим картата, въпреки че ми беше активна в Мейт 20 про.
Възможно е и софтуера да не позволява.
С 388 съм двусимов вариант.
Triax TD88 - 90E<-->8W; Strong 90 - 45Е<-->30W, GigaBlue HD Quad Plus+Multistream tuner SP2246T,TBS 5980,DABlin DAB player

spiralkinda

Цитат на: spaice;503412Интересно ми е дали ще работи VoLTE и на втората карта.

За 9-ката се казваше, че тази функция вече работи и за 2-те карти.

На мен обаче 2-рата карта ми е на Боб, а както знаете в М-тел не са го чували това нещо VoLTE.

Някой с 2 карти на подходящи оператори може ли да каже дали работи и на 2-те карти?

Колега, при теб волтето още има ли го на mi a1? Защото на мен ми изчезна малко след като се появи с ъпдейта. Като активирах от теленор безплатните 10гб и изчезна. Викам си тва ще е от безплатната далавера, но мина трийсетдневното промо и все още няма hd. Пробвах стандартното за орео *#*#VOLTE#*#* волте опцията си я има в сетингс активирана. Пробвах и с *#*#4636#*#* и там е активирано. Да им звъня ли на тия големи тикви от теленор или да чакам пак ъпдейт за да се появи? :lol15:

Ламерът

Изчакай ъпдейт на телефона и да им се обадиш ще ти кажат че е активирано за картата.
Рускиня 2,10 с Invacom ADF-120 и SNF-031 ; Tecatel 120см за 36е и 39е ; Paraclipce 180см легнал зимен сън ;)

spaice

Цитат на: spiralkinda;505522Колега, при теб волтето още има ли го на mi a1? Защото на мен ми изчезна малко след като се появи с ъпдейта. Като активирах от теленор безплатните 10гб и изчезна. Викам си тва ще е от безплатната далавера, но мина трийсетдневното промо и все още няма hd. Пробвах стандартното за орео *#*#VOLTE#*#* волте опцията си я има в сетингс активирана. Пробвах и с *#*#4636#*#* и там е активирано. Да им звъня ли на тия големи тикви от теленор или да чакам пак ъпдейт за да се появи? :lol15:
Не, вече го няма и мисля, че проблема не е в телефона.
Да обобщя, че да не се ровят назад хората: На андроид 8 тръгна след набиране на кода *#*#VOLTE#*#* и след обаждане на оператора.

След ъпгрейд към 9-ка кода вече става невалиден и VoLTE-то спира.
При първия ъпдейт на 9-ката от февруари, опцията отново е валидана и  VoLTE-то беше си тръгнало без да пипам нищо.

После не знам кога е спряло, не съм забелязал. И вече не съм се занимавал.

spiralkinda

И аз тей си мисля, че след 05.02 секюрити ъпдейта е вървяло волтето на пай за около 2-3 дни докато се усетят ония от теленор да го спрат за mi a1 с деветките. ;;basi

Чък Норис

При положение, че клиенти и на други оператори се оплакват от липсата на VoLTE при mi A1/A2, как теленор са ви виновни?

spaice

Ами кой да е виновен?
След ъпдейта от 05.02 друг ъпдейт не е имало.
След този ъпдейт имаше VoLTE.

Сега няма.

dodo_pv

Че като индикира VoLTE апарат към Теленор, да не би да работи случайно? Два пъти вече ми дропва интернета при входящо повикване. В Пловдив. Само подвеждащи реклами!

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

spiralkinda

Иии се появи отново с петомартенския ъпдейт, да видим до кога. :lol15:

spaice

Да, и при мен мина ъпдейт и VoLTE си тръгна без да пипам нищо.

spaice

Айде пак изчезна. Играят си на тука има тука нема.:s103

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания