Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Качеството на картината зависи ли от db?

Започната от Стоян, Май 13, 2018, 06:31:15 PM

« назад - напред »

янис

Цитат на: Чък Норис;482028Последния бан май ти е бил малко?

За разлика от вас, колегата Стоян има чувство за хумор. И едва ли се е обидил от коментарите. Като не ви харесва форумът, излезте от него, няма да липсвсте на никого тук.

Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk

Жоро не се заяждай.
tecatel 1.20,vu duo 4k,uClan Ustym 4k,Octafon sf8008 4k

Стоян

Предварително ми беше ясно, че темата ще предизвика шеги, закачки и спам. Но се зачудих за себе си по повдигнатия въпрос и прецених културно да попитам. Ако знаех отговора, нямаше да питам. Поводът беше, че наскоро смених старите и дълги кабели от дисеците към приемниците и визуално започна да ми се струва, че мачовете по Диема ми се виждат малко по-ясни.

Не твърдя, че това се основава на реалистични критерии, а на субективни възприятия. И първите един два отговора ми припомниха да не се боим да признаваме, че не знаем нещо и да питаме за него.

ststefanov23

Това е теорията https://en.wikipedia.org/wiki/Viterbi_algorithm  , https://en.wikipedia.org/wiki/Viterbi_decoder  . Не ръси г.....ти , явно  си ГОЛЯМ  ЛАЙК , няма проверка по  четност !!! . Много мразим откровенните г.....ти.

Цитат на: oldman;482030Мнение на лаик: Беровете се появяват, когато битовете не съответстват на проверката за четност. Но софтуерът за обработка на картината ги компенсира, като добавя битове по определен алгоритъм. Това на практика не влошава картината, но на теория е различна от оригиналната.

oldman

Не разбирам английски. Дано останалите разберат какво си написал. Не се пише лайк.
Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

om63

И за да сме съвсем прецизни - BER = bit error rate. Всяка последователна цифрова комуникация се осъществява с т. нар. самокоригиращи кодове, служещи за отстраняване на грешки. Полезната информация се предава с излишък, който служи за коригиране на повредените битове по време на комуникационната сесия. Т.е не добавя битове, а пресмята оригиналната им стойност. Проверката по четност не може да възстанови битове. Тя е тип контрол, който до някаква степен удостоверява вярно предаденото съобщение. Ако случайно битът за четност не излезе, няма как да знаем кой от всичките битове в информационния пакет се е обърнал. ;-)
Бинарната математика са я измислили циганите. Тука има - тука нема.

ststefanov23

Алгоритм свёрточного декодирования Витерби

Код Рида — Соломона

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BC_%D1%81%D0%B2%D1%91%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%92%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%B8

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%B4_%D0%A0%D0%B8%D0%B4%D0%B0_%E2%80%94_%D0%A1%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B0

Цитат на: oldman;482063Не разбирам английски. Дано останалите разберат какво си написал. Не се пише лайк.

Глаголица

Цитат на: oldman;482063Не се пише лайк.
то всичко написано е като да е седнал на клавиатурата и каквото е излязло.

Вас

Днес малко преди засилването на дъжда, сигнала при мен спря на всички спътници. Спря дори RTL-а на Астра 19.2Е. Това с 110 на мотор в София. После дъжда се засили и сигнала се върна:)
При вас как беше или проблема си е само при мен:s101
triax 110 + h-h motor/ inverto black ultra twin/ edision primo ip S2 265/hevc

yavor1

Цитат на: Вас;487397Днес малко преди засилването на дъжда, сигнала при мен спря на всички спътници. Спря дори RTL-а на Астра 19.2Е. Това с 110 на мотор в София. После дъжда се засили и сигнала се върна:)
При вас как беше или проблема си е само при мен:s101
Тук, Слънчев браг, дъжд не валя, но сигнала се срина за няколко минути но само на 39Е, на 36Е бе нормален, което е показател за липса на облаци.

Вас

Аз до 39Е не стигнах, но 28, 23, 19, 16, 4.8, нямаха грам сигнал -поне 5 минути и то на канали(транспондери) иначе  с максимален сигнал. Имам леки съмнения за конвертора, ама нямам толкова знания. Имам чувството, че при заоблачаване, особено преди силен дъжд, прекалено много започна да пада или направо да спира сигнала:s101

Мартинския

Виж за ръждичка и черно при Ф конекторите - на конвертора и двата на мотора, и ако трябва ги кримпни наново :)
София: emme esse 100 cm, SkySat H-H на OCTAGON SF8008, Blizoo, A1 Xplore TV Smart, EDISION OS MiniPlus, XMART-6K-T95Z
Северозападa: emme esse 80 см, SkySat H-H на Vu+ Solo SE V2, A1 80 cm + SRT ANT 45 на EDISION Piccollino S2, А1 Net Box

Вас

Съвсем скоро  правих лека профилактика на мотора, всички връзки бяха изградени наново. Четох коментари тук от преди 7-8 години за конверторите и може би там нещо започва да се случва, но нямам необходимото оборудване за замерване. Най-доброто предстои:)

Вас

Цитат на: Мартинския;487473Виж за ръждичка и черно при Ф конекторите - на конвертора и двата на мотора, и ако трябва ги кримпни наново :)

Гледам, че си разменил антените. Получи ли желаното подобрение, което коментирахме в другата тема:s101

Мартинския

Щях да пиша, да... Чакам да завали дъжд, за да видя дали и колко ще падне сигнала.
Иначе поиграх си доста докато наглася нещата и въпреки това онзи на Бадр - 12245 V ми примигва, а на 28,2 някои са 6-7 вместо 8-9 dB. Явно трябва още малко висене на стълбата за тия, иначе всичко останало е пушка - децибелите са както при голямата антена.
София: emme esse 100 cm, SkySat H-H на OCTAGON SF8008, Blizoo, A1 Xplore TV Smart, EDISION OS MiniPlus, XMART-6K-T95Z
Северозападa: emme esse 80 см, SkySat H-H на Vu+ Solo SE V2, A1 80 cm + SRT ANT 45 на EDISION Piccollino S2, А1 Net Box

Вас

Цитат на: Мартинския;487526Иначе поиграх си доста докато наглася нещата и въпреки това онзи на Бадр - 12245 V ми примигва, а на 28,2 някои са 6-7 вместо 8-9 dB.
Какво значи примигва, изкарваш ли звук и картина или само индикаторите примигват? При мен работи с звук и картина, изведнъж картината замръзва, но звука продължава, по рядко ни звук ни картина, но индикаторите седят на макс и не потрепват. Както каза Дзумбата виновни са ония 5/6:)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания