Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Заигравка с РАпитери WIFI

Започната от razbivacha, Май 07, 2018, 12:57:52 PM

« назад - напред »

razbivacha

Значи предимно на мен , са ми познати 3 режима на работа на рапитерите за wifi ...  Първия е лови по Wifi и излъчва в друго SSID с друг пасс като подмрежда и рутира в нея. Втория мостовия режим (WDS)... Лови по WIFI  прави мост и пренася същата мрежа и квото има в нея и може да го пръска в друго SSID с друг пасс ... 3 тия вариант които ме вълнува е да лови по WIFI и ретралслира в същото SSID със същия пас  един вид бустер на сигнала . Как се води точно тоя режим и openWRT или DDwrt могат ли го ? Попаднах на рутер BL - BLINK които има този режим ...  някои устроиства ползват SSID и пасс за конекция други МАC adres и пасс за конекция ...

oldman

TP-LINK TL-WA850RE
 Това ще ти свърши работа.
Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

михоф33

Виж Mi WiFi Repeater 300M (за 10 долара)

;;650
Octagon SF4008
19E+23.5E + 39E+45E

ceco2000

михоф33

Колегата търси РАпитер не /репитер/ бря! Те това РАпитер него зная, ако някой е запознат да сподели в подробнисти моля.

razbivacha

Търся настройки за OPEN WRT или DD-WRT  със няква бръкма като WR740N  да подкарам тоя режим ... Просто как се казва режима  ,иначе както казах има устроиство което го подържа , но търся заигравка с ниско бюджетни боклуци. А за останалите дето ще ми обеснявате колко съм грамотен мисля ,че няма нужда от спам и да си хабите копчетата на клавиатурата .На всички останали благодаря и приемам съвети. Или на някой ако му се обеснява как точно работи режима .:;810

yavor1

yavor1

razbivacha

Колега не си ми прочел заданието ... тез ми са ясни  търся това :"3 тия вариант които ме вълнува е да лови по WIFI и ретралслира в същото SSID със същия пас един вид бустер на сигнала . Как се води точно тоя режим " Обясненията които си ми дал са все за репитване във други SSID различни от главното

bateradko

Само като идея - сложил съм един рутер на обратно. Към мрежата е свързан през един от четирите лан порта. В настройките съм спрял DHCP сървъра и WI-FI си разпръсква от същата мрежа. Нещо като повторител.
Малко тъпо го обясних ама ако има нужда ще пиша подробности.
Успех

Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk

CITRON

Цитат на: bateradko;481436Само като идея - сложил съм един рутер на обратно. Към мрежата е свързан през един от четирите лан порта. В настройките съм спрял DHCP сървъра и WI-FI си разпръсква от същата мрежа. Нещо като повторител.
Малко тъпо го обясних ама ако има нужда ще пиша подробности.
Успех

Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk

Вярно Така се прави Аксес пойнт удължител. С кабелна връзка между два дивайса.
C:> GOTO NEXT LEVEL

CITRON

Цитат на: razbivacha;481405Колега не си ми прочел заданието ... тез ми са ясни  търся това :"3 тия вариант които ме вълнува е да лови по WIFI и ретралслира в същото SSID със същия пас един вид бустер на сигнала . Как се води точно тоя режим " Обясненията които си ми дал са все за репитване във други SSID различни от главното

Трябва ти дивайс с две или три антени. за начало. ДДВрт Мисля беше репитер мод но с ръчни настройки. Удължител да.., но за сметка на трафика при положени е че си по антена, но по кабел става и с евтин дивайс като допълваща АП. Надявам се ме разбираш. Ако ти звуча странно не се пробвай!
C:> GOTO NEXT LEVEL

razbivacha

Това с кабела съм го правил и не е нещо ново ... Излключване на DHCP и запращане на майната си на някое статично и работи като безжичен суич ... Не ме устроива като идея . САмо ми е любопитно И двете устроиста ако са с едно и също име на WIFI дали ще се виждат 2 мрежи с еднакви имена при сканиране или една. Идеята е следната повторителя да е безжичен и да усилва мрежата на рутера. И за да няма разкачане и закачане за различни мрежи. Идеята е повторителя да е със същото име и пасс както рутера.  ПРоблема на DDWRT e,че повтаря по име мрежа  а не по МАК.И като му се зададе да повтаря мрежа със самото негово име и става мазало. При OPEN WRT може и да се получи  понеже се влиея и по мак . А може и да стане с заключване по мак адрес WDS и при DDWRT не съм се заиграл да тествам  ... Крайната идея е като скарнираш с телефона да виждаш само една ВИФИ мрежа с един пасс ... ане 20 мрежи и да се реконектваш към по силната ...

razbivacha

Подкарах го повторителя през DDWRT  повтаря ИМЕ-то на мрежата и ключа и просто усилва сигнала ;)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания