Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Оборудване на Виваком

Започната от parlament75, Март 15, 2018, 10:14:20 AM

« назад - напред »

parlament75

Здравейте имам оборудване за тв на виваком което от 2-год не ползвам.Искам да попитам мога ли с чинията да гледам безплатните бг канали на тв които има тунер за цифрова телевизия.Благодаря предварително.

oldman

Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

баисар

Можеш колега..аз бих врътнал чинията към 19.2Е...въпрос на вкус..успех
***Satintegral rocket*80cm Emme esse(1,9-13-19,2)***Samsung QLED ****A1  39/42E***

parlament75

Цитат на: oldman;476482Можеш.

а трябва ли да се върти настройва самата антена

satmania

за всеки спътника антената се настройва отделно,зависи къде се намира спътника, но ако сложиш мотор на антената ще става по лесно.

parlament75

Цитат на: баисар;476483Можеш колега..аз бих врътнал чинията към 19.2Е...въпрос на вкус..успех

да споделя  какво направих,извадих кабела на антената където влиза в примника,сложих една букса, и включих в входа за антена на тв-то.натиснах на тъсене на канали но нищо не хваща,явно няма да е толкова лесно както си мислех;)колега ако можеш с едно изречение да ми кажеш как да я врътна тая антена към 19.2Е ,това  наляво ли е или надясно се върти че нямам представа:s101

an

Тунер за каква цифрова телевизия имаш? Ефирен, кабелен или сателитен?

manechi

Телевизора ти мяма сателитен тунер! Само цифров не върши работа!

yavor1

Цитат на: parlament75;476486да споделя  какво направих,извадих кабела на антената където влиза в примника,сложих една букса, и включих в входа за антена на тв-то.натиснах на тъсене на канали но нищо не хваща,явно няма да е толкова лесно както си мислех;)колега ако можеш с едно изречение да ми кажеш как да я врътна тая антена към 19.2Е ,това  наляво ли е или надясно се върти че нямам представа:s101
Ползвай това и ще се оправиш http://www.dishpointer.com/ ;;650

parlament75

Цитат на: an;476487Тунер за каква цифрова телевизия имаш? Ефирен, кабелен или сателитен?

не знам какъв е вграден е в телевизора;)

an

oldman

Сателитният тунер е отделен и буксата му на входа е с резба, както на вивакомския приемник. Ако нямаш на телевизора такъв вход, значи нямаш в него цифров сателитен тунер-
Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

баисар

Тябва да въртиш антената на дясно като си застанал зад нея..ще иска корекция нагоре-надолу..и накрая трябва и конвертора да коригираш леко..пусни си този транспондер 11362 H 22000  и наблюдавай индикатора на тв докато излезе сигнал..въоръжи се с нервички..успех
***Satintegral rocket*80cm Emme esse(1,9-13-19,2)***Samsung QLED ****A1  39/42E***

parlament75

Цитат на: oldman;476492Сателитният тунер е отделен и буксата му на входа е с резба, както на вивакомския приемник. Ако нямаш на телевизора такъв вход, значи нямаш в него цифров сателитен тунер-

нямам такава букса,значи няма да стане,изписва ми ефирен-кабелен
цифров и аналогов,цифров-аналогов.
цифровата телевизия поне ще може ли да хване с тая антена или трябва друга

Дато

Цитат на: parlament75;476494нямам такава букса,значи няма да стане,изписва ми ефирен-кабелен
цифров и аналогов,цифров-аналогов.
цифровата телевизия поне ще може ли да хване с тая антена или трябва друга
Ако телевизора ти има само DVB-C(кабелен) и DVB-T(ефирен) тунер, няма как да гледаш сателитни канали без да ползваш сателитен декодер.
За да гледаш директно само със свързана към телевизора ти вивакомска антена ти трябва телевизор разполагащ с DVB-S или DVB-S2 тунер.
За да гледаш DVB-T ТВ ти е нужна ефирна антена.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания