Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Избор на 4K Телевизор

Започната от васко-, Септември 25, 2017, 12:51:23 PM

« назад - напред »

milenjs

По скоро по симптоми е подсветката, щом е гаранционнен им го връщай да се оправят.

tibuzdrev

Цитат на: териминатор3;546922Днес взехме сонито https://www.technomarket.bg/televizor/sony-kd-55xh9096baep-smart-uhd-led-tv-09182766 телевизора наистина е добър ама тоя андроид така и не можах да прехвърля фаил на телевизора от телефона ми през блутут,после не можах да влюча телефона безжично към сонито то нямах и много време да си играя,някой ако знае за горните два проблема да пише...Весела коледа на всички🙂

Колега. това същия тв ли е:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SONY-KD-55XH9096-4K-Ultra-HD-LED/p/13765&ved=2ahUKEwjUpMDL5PDtAhWPzKQKHXh8A7kQFjABegQIBRAB&usg=AOvVaw36PdjRawlxcystD2SLz71D

Че цената е по ниска???

И тук:
https://www.pic.bg/televizor-sony-kd-55xh9096-55-4k-hdr-tv-bravia-kd55xh9096baep-178790?utm_source=Pazaruvaj.com&utm_medium=cpc&utm_campaign=TV&utm_content=178790

Цец0

tibuzdrev, да, за същия телевизор говори колегата.
Цената до събота, включително в Техномаркет беше същата като в полиса. Интересно защо, но в неделя сутринта беше вече на непромоционална цена :s101

Чък Норис

Цитат на: milenjs;546973Не знам да има Самсунг с Андроид, дадох го само за пример. Факт е че при интензивно изпозване на смарт функциите ТВ-тата дефектират в пъти по често.
Ко? Не!
Това може да се случи само на някое ариели или друга куче марка, най-много на някой филипс. Имам 2 телевизора които се използват само на смарт иптв и отвреме на време на смарт стб по 18 часа на ден с години, не са мръднали.

greenhorn

Цитат на: milenjs;546967За конкретния модел на знам. Не ми е попадал с подобни проблеми / занимавам се с ремонти/ но тези Smart TV повечето колеги им казват Смърт ТВ - стига до лого Smart TV например  при Samsung и се рестартира постоянно.  Повечето са с лоши блокове в NAND-а, предполагам заради ползването на андроида им.
това с буут луупа, проблемът е друг и се лекува за 30 секунди... Лично съм оправял 10тина. Досега смарт самсунг с дефектирал нанд не съм виждал. Следващия път преди да сменяте борд, може да пробвате с Екслинк кабел...;;650
0007SE, 0007F, 0176C GNUSMAS

Трапера

Цитат на: greenhorn;547071това с буут луупа, проблемът е друг и се лекува за 30 секунди... Лично съм оправял 10тина. Досега смарт самсунг с дефектирал нанд не съм виждал. Следващия път преди да сменяте борд, може да пробвате с Екслинк кабел...;;650

Здравейте

Дайте подробности за "лечението" може и на лични.

териминатор3

Цитат на: tibuzdrev;547134И аз поръчах от
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SONY-KD-55XH9096-4K-Ultra-HD-LED/p/13765&ved=2ahUKEwjUpMDL5PDtAhWPzKQKHXh8A7kQFjABegQIBRAB&usg=AOvVaw36PdjRawlxcystD2SLz71D

Щеше ми се да е 65тица , ама няма да го виждам целия.

Утре отиваме да вземем нов телевизор,стария е здал багажа,направо утре нов.Дано да нямаш такива проблеми.утре ще пиша какъв точно е бил проблема..

milenjs

Цитат на: greenhorn;547071това с буут луупа, проблемът е друг и се лекува за 30 секунди... Лично съм оправял 10тина. Досега смарт самсунг с дефектирал нанд не съм виждал. Следващия път преди да сменяте борд, може да пробвате с Екслинк кабел...;;650

Рестарта на лого в повечето случай е заради омазан нанд. По точно - умиращ с лоши блокове. И още по-лошо - трудно се намира нанд без лоши блокове. Nand-овете от али експрес уж нови но явно отхвърлени от качествен контрол са с лоши блокове. Трябва да им се молиш за да тръгнат и да изкарат някой месец. Отделно зор да намериш отнякъде запис за нанда който не е с лоши блокове.
В ибей е пълно с нанд-ове за самсунг които са записани за конкретния модел. Колко ще изкара с тях - пак зависи от фазата на луната когато ги поставяш.
С две думи махнаха изпитаните памети и мушнаха тази за да се развалят след не дълго време.
P.S. Имам 3 телевизора Samsung. И 3-те смарт. Но ги ползвам само да гледам ТВ, не ми се е налагало нещо друго да ползвам освен понякога да споделя екран на някой телефон ;;513

tibuzdrev

Абе какво е това nandove???
Все пак нов телевизор си купуваме,

milenjs

Това му е акъла на ТВ-то. Като се замисля в новите ТВ по не правят проблем, дали защото са пипнали нещо по чиповете или просто не са навъртяли още часове ще си покаже :)

Цец0

Имам чувство, че някой като си купува ТВ сякаш къща си купува... Нандове, мандове, застопорени лога... Айде малко по-сериозно. Купува се телевизор, ако не е с 5 години гаранция си доплащаш и забравяш...
И между другото два от телевизорите ми са смартове от 2014. Ползват се в над 70% от времето през смарт приложения. Как не съм видял проблем, не знам.... Пък и човек се учи докато е жив. Добре, че беше тази тема за да разбера за тези тежки проблеми на смарт телевизорите :;810:;810:;810

greenhorn

Цитат на: milenjs;547141Рестарта на лого в повечето случай е заради омазан нанд. По точно - умиращ с лоши блокове. И още по-лошо - трудно се намира нанд без лоши блокове. Nand-овете от али експрес уж нови но явно отхвърлени от качествен контрол са с лоши блокове. Трябва да им се молиш за да тръгнат и да изкарат някой месец. Отделно зор да намериш отнякъде запис за нанда който не е с лоши блокове.
В ибей е пълно с нанд-ове за самсунг които са записани за конкретния модел. Колко ще изкара с тях - пак зависи от фазата на луната когато ги поставяш.
С две думи махнаха изпитаните памети и мушнаха тази за да се развалят след не дълго време.
P.S. Имам 3 телевизора Samsung. И 3-те смарт. Но ги ползвам само да гледам ТВ, не ми се е налагало нещо друго да ползвам освен понякога да споделя екран на някой телефон ;;513

Това е несериозно. Всеки може да ползва e2fsck и сам да прецени до колко надежден е нанда на своя Самсунг... Дори самия ОС използва често командата... При всеки буут на телевизора и всеки клик на дистанционното ТВто пише, дори бих казал много повече от Смарт приложенията, при които голяма част от пакетите заминават в /dev/null... Дадох жокер с Екслинк при който Самсунг имат приличен дебъг, а дори и команден ред. А и неразбирам запис на нанд за какво ти е, като партишъни се правят а и команда sync не му е чужда. Многократно съм убивал качествено и след това възстановявал модели от B до N серия, докато разработваме руут.
0007SE, 0007F, 0176C GNUSMAS

tibuzdrev

Вчера дойде сонито KD-55XH9096, добра машинка днес цял ден човъркане няма забиване.
Daplayer , имаше нво сега не го виждам?!

mad_07

Цитат на: tibuzdrev;547363Вчера дойде сонито KD-55XH9096, добра машинка днес цял ден човъркане няма забиване.
Daplayer , имаше нво сега не го виждам?!

Да гледаш на 55" daplayer си е чисто мъчение, пускай hbogo и си гледай каквото искаш във ХД ;;650
EXTREND 5000 HD - Triax TD88  39+36E - PANASONIC TX-L37ET5E ,GM 990 HD - Triax TD78 23,5Е+19.2+4.8E+0.8W - Samsung LCD 32\'\'

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания