Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Избор на 4K Телевизор

Започната от васко-, Септември 25, 2017, 12:51:23 PM

« назад - напред »

uniqad

Цитат на: Криси89;539095Колеги съфорумци какво може да ми кажете за този телевизор като добри и /или нидобри показатели. Няма нещо кой знае какво детайлно описание :
https://www.emag.bg/televizor-lg-55-139-sm-smart-4k-ultra-hd-led-55nano813na/pd/DFGCJMMBM/
По-добре си вземи миналогодишния SM8600 докато все още не е разпродаден напълно. Доста по-евтин вече, но за сметка на това с по-добре калибрирана картина и истински 100hz.
В общи линии тазгодишните модели на LG в средния и ниския клас са много зле спрямо предишните модели от последните 2 години... Калибровката в завода е отвратителна... искали са да заприличат на qled-ите на конкуренцията, но ефектът е отрицателен... изкривени размазани и нереални цветове... Само който обича шаренкото ще се излъже да ги предпочете. Тази година си вкараха голям автогол. Приятно съм изненадан от добрия среден и нисък клас на Самсунг с моделите от 2020! Размениха си ролите двата корееца спрямо миналата година...
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!

ЗЗлатев

В крайна сметка се спрях на CX-a. Честно казано, аз не знам какво съм гледал досега. Този телевизор е уникален. Препоръчвам го!

И сега с проблемите. Засега не искам да закачам нищо на HDMI-а му. Скоро ще си взема Amazon Fire Stick и ще реша проблема. Но до тогава, мога ли да гледам по някакъв начин от TVHeadend или Enigma2?
Вкарах някаква плейлиста тестова в SS IPTV, но никак не ми е удобно. Най-вече ми трябва приложение, за да мога да гледам записите. Нещо, което браузва по мрежата...

Plex от друга страна работи много по-бързо от Андроида. За филмите и сериалите съм си решил проблема, макар да предпочитам Коди.

Благодаря на отзовалите се ;;650

gogo102

Цитат на: ЗЗлатев;539844В крайна сметка се спрях на CX-a. Честно казано, аз не знам какво съм гледал досега. Този телевизор е уникален. Препоръчвам го!

И сега с проблемите. Засега не искам да закачам нищо на HDMI-а му. Скоро ще си взема Amazon Fire Stick и ще реша проблема. Но до тогава, мога ли да гледам по някакъв начин от TVHeadend или Enigma2?
Вкарах някаква плейлиста тестова в SS IPTV, но никак не ми е удобно. Най-вече ми трябва приложение, за да мога да гледам записите. Нещо, което браузва по мрежата...

Plex от друга страна работи много по-бързо от Андроида. За филмите и сериалите съм си решил проблема, макар да предпочитам Коди.

Благодаря на отзовалите се ;;650

Защо не искаш да ползваш Hdmi,не можах да схвана.А сат. приемника ,къде ще го гледаш.
Receiver-(VU+Uno4K-VTI Image-15.0.2);(VU+Duo4KSE-VTI Image-15.0.2)(Octagon SF8008(Single)-OpenPli 8.3); Антени-(Параклипс 1.80-Invacom(Single);Пасат 2.20-(Black Twin Inverto)(90E-34.5W);Пасат 2.20-(Invavom Single);TV-LG Oled77G51LW & Philips 50PUS6809/12

ЗЗлатев

Цитат на: gogo102;539846Защо не искаш да ползваш Hdmi,не можах да схвана.А сат. приемника ,къде ще го гледаш.
Защото за известно време няма как да му сложа сат. приемника. За коледните празници би трябвало всичко да е готово и да го използвам пълноценно.

Колкото до HDMI, засега не смятам да слагам конзолата и Wetek-a, защото те са общото с гнусното Сони.(което сега пука по-рядко, след като му развих винтовете)

BTW - намерих едно прокси, което вкарва IPTV в Plex, като имитира мрежови тунер(примерно HDHomerun). Ще отворя тема. Ако някой има желание, да идва да помага.

gogo102

Цитат на: ЗЗлатев;539848Защото за известно време няма как да му сложа сат. приемника. За коледните празници би трябвало всичко да е готово и да го използвам пълноценно.

Колкото до HDMI, засега не смятам да слагам конзолата и Wetek-a, защото те са общото с гнусното Сони.(което сега пука по-рядко, след като му развих винтовете)

BTW - намерих едно прокси, което вкарва IPTV в Plex, като имитира мрежови тунер(примерно HDHomerun). Ще отворя тема. Ако някой има желание, да идва да помага.

Т.е няма никакъв проблем с телевизора.Мен това ме вълнува,понеже и аз съм се настървил за CX,65 инча.Мисля,че за момента,това е най доброто.
Receiver-(VU+Uno4K-VTI Image-15.0.2);(VU+Duo4KSE-VTI Image-15.0.2)(Octagon SF8008(Single)-OpenPli 8.3); Антени-(Параклипс 1.80-Invacom(Single);Пасат 2.20-(Black Twin Inverto)(90E-34.5W);Пасат 2.20-(Invavom Single);TV-LG Oled77G51LW & Philips 50PUS6809/12

dzumba

Цитат на: Чък Норис;539040Не е никаква еволюция, той винаги хвали само това което си е купил.

Напротив,не съм си купувал,но съм впечатлен,а след като съм впечатлен,това е най доброто на пазара!Това е за тези, дето вдяват!

Светия Дух

Цитат на: dzumba;539892а след като съм впечатлен,това е най доброто на пазара!
Впечатли се с 2 години закъснение :worry:
Triax 88 (85cm x 95cm), VU+ Zero 4K (19E, 23,5Е, 28Е, 36Е, 39Е, 45/46Е)

dzumba

Напротив,модела е само един и е от 2 години,другите не стават,съобщих го понеже имаше чуденка,дали 55 или 65,а сонито е 65,един единствен модел!А понеже размерът,който е най точен е 55,там елгето няма конкуренция!

gogo102

Цитат на: dzumba;539897Напротив,модела е само един и е от 2 години,другите не стават,съобщих го понеже имаше чуденка,дали 55 или 65,а сонито е 65,един единствен модел!А понеже размерът,който е най точен е 55,там елгето няма конкуренция!

За кой точно модел на Сони става въпрос?И като е от преди 2 години,дали го има още?

oktay89

Iptv за плекс е много неудобно. Не може да си наредиш каналите и всичко е по предварително епг зададено от тях.
По темата лг/Сони - аз мисля да направя обратното от лг на сони. Имам lg oled b6 - картината наистина е хубава, НО webOS изобщо не ми харесва. Предпочитам андроид. HDR на Sky UHD вчера постоянно се включваше и изключваше през Gigablue-то. На RTL UHD нямам проблеми.
Освен това вече има burn in от ФИФА през xbox (логота долу и горе в ляво), които избиват на червено. На зелено и синьо се вижда вертикална черта на панела в дясната страна. Телевизора е на ~7000 часа гледане. Така че не бих го нарекъл издръжлив. До сега ЛЕД телевизори Самсунг/Сони не съм успявал да ги скапя така.
Доколкото виждам аg8/аg9 нямат Hdmi 2.1. За това мисля да изчакам новите модели или да взема XH90.
1. Някой има ли друга препоръка за 55/65 инча Oled/Qled или Full Array Led, който да става за гледане на спорт? По различни ревюта дават, че Сони се справя най-добре с бързи кадри.
2. Новите оледи имат ли по-добри защити на панела против burn in?
Maximum T85 - 0.8E+7E+13E+16E+19E+23.5E+39Е
Triax TDS88 - 30W <-> 52E
Gigablue UE 4K OpenATV 7.6 + IPTV

gogo102

Цитат на: oktay89;539899Iptv за плекс е много неудобно. Не може да си наредиш каналите и всичко е по предварително епг зададено от тях.
По темата лг/Сони - аз мисля да направя обратното от лг на сони. Имам lg oled b6 - картината наистина е хубава, НО webOS изобщо не ми харесва. Предпочитам андроид. HDR на Sky UHD вчера постоянно се включваше и изключваше през Gigablue-то. На RTL UHD нямам проблеми.
Освен това вече има burn in от ФИФА през xbox (логота долу и горе в ляво), които избиват на червено. На зелено и синьо се вижда вертикална черта на панела в дясната страна. Телевизора е на ~7000 часа гледане. Така че не бих го нарекъл издръжлив. До сега ЛЕД телевизори Самсунг/Сони не съм успявал да ги скапя така.
Доколкото виждам аg8/аg9 нямат Hdmi 2.1. За това мисля да изчакам новите модели или да взема XH90.
1. Някой има ли друга препоръка за 55/65 инча Oled/Qled или Full Array Led, който да става за гледане на спорт? По различни ревюта дават, че Сони се справя най-добре с бързи кадри.
2. Новите оледи имат ли по-добри защити на панела против burn in?

За бързите кадри,това което аз видях,е че LG C9,се справи много по добре от Сони което беше около 5000 лева.Не обърнах внимание точно кой модел беше.При положение,че LG беше 3000лева.

uniqad

И Сони може да отразява бързите кадри като LG, но проблема е, че не е включен по подразбиране плавния режим на моушън от разширените настройки, докато при LG е настроен предварително този аналогичен подобрител.
Проблемът при новите модели на Сони е друг, за когото не се говори открито. Явно е хардуерен... все по-често се регистрират оплаквания за внезапно изключващ се работещ телевизор. Не е по външното захранване дефекта, защото и със сменено от друг тв се повтаря отново. Няма закономерност на проява на дефекта, дори след хардуерен ресет пак се връща. Понякога след 15-20 мин, понякога след дни работа... Не е от софтуерен ъпдейт, защото го има и на телевизори, които никога не са връзвани към нета. Имам лични наблюдения и не е хейт! Споменавам го за да не почнат подозренията... Засега го лекуват със смяна на мейнборда. Явно е до партида.
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!

The Joker

Цитат на: oktay89;539899... HDR на Sky UHD вчера постоянно се включваше и изключваше през Gigablue-то. На RTL UHD нямам проблеми. ...
Сложи модула с картата в телевизора и ще видиш, че няма никакви проблеми! HDR-а работи и с не операторски приемник, но понякога се налага да се рестартира приемника.

В SkyQ също няма проблеми!

gogo102

Цитат на: uniqad;539915И Сони може да отразява бързите кадри като LG, но проблема е, че не е включен по подразбиране плавния режим на моушън от разширените настройки, докато при LG е настроен предварително този аналогичен подобрител.

Сравненията ги правехме в Технополис.Къде ли не ровеха в настройките на Сонито,но не можаха да го настроят така,както се справя  LG C9.Дори след като си тръгнах,ги оставих още да се ровят и да казват:Това не може да е истина.

gogo102

Случайно някой да е попадал на информация,каква е разликата между Процесора А9 от 2 поколение и от А9 от 3 поколение на моделите C9 i CX na LG.T.e какво повече прави А9 от трето поколение и дали си заслужава да се дават 400 лева повече?

Благодаря!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания