Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Насичане картина на bTV каналите..?

Започната от mitaka-bs, Септември 25, 2017, 10:02:03 AM

« назад - напред »

Златанов

Ти като отвори твоя, видя ли захранването за подути кондензатори? Там им е проблема. Имах такива 6 броя общо и след около 8 години вярна служба, през месец правеха тоя номер. Ремонтът е за 5мин. и струва 60ст.

mitaka-bs

Нямаше подути. Може би са били изсъхнали. Но аз се полъгах по напреженито на изхода и затова го смених - в крайна сметка се оказа че е другия който ми дадоха пак е с такова играещо напрежение и даже се чувствам "прецакан" защото чувам че s1002 е по-добър от тази делта дето ми дадоха ама какво да се прави..
Затова моля колеги,  ако някой има от тая приемници да замери какво напрежение дава н аизхода към сателитния конвертор..
 Ако напрежението е стабилно над 18 V да отивам и да връщам и този.
 Че както споменах на вилата да съм сигурен с работещ приемник.

oldman

18 волта е за хоризонталните честоти, 15 волта за вертикалните.
Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

mitaka-bs

Цитат на: oldman;46227318 волта е за хоризонталните честоти, 15 волта за вертикалните.

Аз на който и канал да превключа постоянно ми играе от 15 до 17-18V!
Но на HD приемника ми е точно 18.25V - от тея малките 210 модел ли е къв е.. Той кове 18.25V.

111111

Цитат на: oldman;46227318 волта е за хоризонталните честоти, 15 волта за вертикалните.

18H 13V ако е извън тези рамки +-10% отива на калпаво изпълнение.
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

Живко Стойнов

На тези приемници можеш да променяш напрежението на изхода от менюто.  Меню/инсталация/антена/настройка LNB/захранване.

Златанов

S1002 е най-добрият им приеник - факт. Факт е, обаче, че твоят е имал проблем със захранването и ако можеш си го вземи и си го отремонтирай. Струва стотинки!

mitaka-bs

Така..Проблема май се оказа със приемника.
 С тоя другия не ми насича.
Купих и един конвертор двоен и го смених и него , но го смених не защото е от него , а защото на моя Inverto RED се е пукнала капачката отпред и ще влиза вода. Вчера я видях.
Колеги, има ли начин да се смени тая капачка, че конвертора е 4-рен и не ми се хвърля. Може да измисля и някакво ТНТМ със залепване на няква кръгла пластмаса с епоксидна смола отпреде ама знам ли...:s101

Момчил Минков

Цитат на: mitaka-bs;463169Може да измисля и някакво ТНТМ със залепване на няква кръгла пластмаса с епоксидна смола отпреде ама знам ли...:s101
Колега, замисли се, че вътре има празно пространство и от температурите обема на въздуха ще мърда, не съм сигурен, дали капачката трябва да е херметична. Виждал сум как решат едно шише от 2-литрува лимонада и го налузват на конвертора, макар, че според мен, конвертора и сържи и без шише - май е всеобщо мнение ;;650
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

mitaka-bs

Ами въпроса е да не влиза вода си мисля като цяло. ...

вассил46

Не е херметично затворен и няма да е ,като си цапнеш малко силикон вода устойчив на пукнатините.Това за пластмасова бутилка става а е и за предпазване от натрупване на сняг през зимата.

yavor1

Цитат на: Момчил Минков;463175....Виждал сум как решат едно шише от 2-литрува лимонада и го налузват на конвертора, макар, че според мен, конвертора и сържи и без шише - май е всеобщо мнение ;;650
2 литрова бутилка от лимонада интересно колко пъти повече помага за херметизацията спрямо 0.5л бутилка от вода  ;)

P.S. Виждал съм изпълнение и с чашка от 0.1л ;;650

dodo_pv

Ми четири пъти повече, нали е 2 литра :s101

Момчил Минков

Цитат на: yavor1;4631802 литрова бутилка от лимонада интересно колко пъти повече помага за херметизацията спрямо 0.5л бутилка от вода  ;)

P.S. Виждал съм изпълнение и с чашка от 0.1л ;;650

Изрязано е така, че да пази отгоре, а е нахлузено на конвертора отпред на чинията, заедно с щеката дет държи конвертора, ако ма разбираш ко приказвам
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

yavor1

Цитат на: Момчил Минков;463192Изрязано е така, че да пази отгоре, а е нахлузено на конвертора отпред на чинията, заедно с щеката дет държи конвертора, ако ма разбираш ко приказвам
Не та разбирам ма, що не постнеш снимка и на щеката, ма ;;basi

P.S. Ако нямаш възможност да постнеш снимка, нарисувай как с 2л. шише от лимоната ще запушиш това . ако ма разбираш ко приказвам и показвам :worry:
Цитат на: mitaka-bs;463169Колеги, има ли начин да се смени тая капачка, че конвертора е 4-рен и не  ми се хвърля. Може да измисля и някакво ТНТМ със залепване на няква  кръгла пластмаса с епоксидна смола отпреде ама знам ли...:s101

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания