Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

BULGARIASAT-1

Започната от SERHI1970, Юни 21, 2017, 11:01:50 AM

« назад - напред »

register

изстрелването на площадката е в 14:10, флоридско време това е 21:10 българско време

от отделянето от земята до отделянето на първата степен на първия български телекомуникационен сателит е само 2-3 минути
това е достатъчно да се покаже по всички телевизии, които наричат себе си "български"

допълнително зрелище ще е кацането обратно на земята на първата степен 7 минути след излитането и по-нататък около 30-35 минути след излитането ще се отдели и втората част и сателитът ще заеме позиция

Эхьты

Цитат на: Дедал;454430Дано всичко е ОК и литне, че като гледам част от писанията по разните теми и томове :) българската завист и злоба са способни да взривяват ракети от разстояние ;;516

Способни са, но не и днес точно на националния празник на Люксембург, където са парите на Света.
Всичко ще мине по мед и масло.
Аз информирах европейците даже, на един франкофонски форум, да гледат и те.
Я да видим сега големите партироти, те на кой чужд сайт са пуснали тема за излитането на булсатския сателит, а ?
Или патриотите чужди езици не знаят.

Васил

Патриотите знаят български и учат децата си на български! Другите не са задължителни.
210см руска на мотор.145см офсет с кръгов конв.на 36Е

riki_e60

Нека пожелаем успешно изстрелване с Фалкон 9 от Кейп Канаверъл, Флорида, на първият български телекомуникационен сателит.
  Да бъде всичко по мед и масло с ракетата носител, извеждането, отделянето, и позициониране и работа на България Сат-1.
  С уважение към всички:)

Светия Дух

Има ли букмейкъри със залози дали спътника ще падне, че искам да изкарам едни бързи пари, или и на тях не им се рискува? ;;573

Иначе желая успех на първия сателит на българска телекомуникационна компания. Пожелавам му да достигне плануваната орбита и да го напълнят все с убави програми.

Тия дни бях набрал много на Булсат заради интернета им,  ама айде, от мен да мине, ще им стискам палци.
Triax 88 (85cm x 95cm), VU+ Zero 4K (19E, 23,5Е, 28Е, 36Е, 39Е, 45/46Е)

Момчил Минков

Цитат на: Дато;454460http://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/BulgariaSat-1-polita-tazi-vecher-Maksim-Zaiakov-bez-SpaceX-proektat_86615.html
В тази статия се казва: ...Прозорецът за изстрелване е 2 часа...
колеги, може ли някой да ме светне - къв е тоз прозорец - какво гонят - 1.9Е градуса ли - ми то по всяко време може да иде там, нито ще има среща със обект, нито сме се приближили само в тези 2 часа то точка 1.9Е
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

Юлиян

И от Франция единЩ БЪЛГАРИН ще им стиска палци нищо, че са с мазоли.🇧🇬:bs:

riki_e60

Цитат на: Момчил Минков;454461В тази статия се казва: ...Прозорецът за изстрелване е 2 часа...
колеги, може ли някой да ме светне - къв е тоз прозорец - какво гонят - 1.9Е градуса ли - ми то по всяко време може да иде там, нито ще има среща със обект, нито сме се приближили само в тези 2 часа то точка 1.9Е

С уважение към Вас, много интересна тема. Всички се въртим (планети, спътници, сателити). Трябва точно изчислена траектория от еди коя си точка на Земята (и не само) , за да се изведе без проблем с дадената траектория в орбита. Факторите са много за успешно изстрелване.
            С уважение:;)

Светия Дух

Просто руснаците са им дали толкова време. После свалят всяка ракета. :)
Triax 88 (85cm x 95cm), VU+ Zero 4K (19E, 23,5Е, 28Е, 36Е, 39Е, 45/46Е)

Верту

Falcon 9 and BulgariaSat-1 vertical on Pad 39A. Today's two-hour launch window opens at 2:10 p.m. EDT, 18:10 UTC. https://t.co/Dnkp3pgiLQ

tibuzdrev

sky2

Цитат на: Момчил Минков;454461В тази статия се казва: ...Прозорецът за изстрелване е 2 часа...
По време на този, двучасов прозорец крайната цел 1.9Е, е най-близо от мястото на изстрелването. Ако позицията е друга, тогава и прозореца, ще е по друго време. Целта е, сателита да бъде позициониран с възможно най-малко изразходвано гориво. Все пак, горивото което остане след позиционирането, определя продължителността на живот на сателита.

мирокостов

Цитат на: Светия Дух;454467Просто руснаците са им дали толкова време. После свалят всяка ракета. :)
Много точно казано.

riki_e60

Някой зумна ли снимката да види надписа ....  
    Благодаря

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания