Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

1 кабел - рутер + приемник. как?

Започната от Tихомир, 05-02-2017, 20:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Tихомир

Привет колеги,

Някой има ли идея как да свържа 2-ри рутер + приемника за телевизията (виваком)

В момента всички устройства стоят в спалнята (оптичен суич от който идва оптиката alkatel) + (суич tp link в който влиза сигнала от оптичния суич) + 1ви приемник (взима сигнал от tp link устройството) + 1ви рутер (който също взима сигнал от tp link устройството) + Кабел който отива в хола за 2рия приемник.  

Тъй като в хола сигнала от рутера е много слаб и интернет почти няма, ще трябва да сложа втори рутер.

Проблема е, че до хола отива само един кабел и приемкника няма LAN изход по който да пусна сигнал към втория рутер.

След като си нямам никаква идея какви сигнали минават по кабела и как аджеба се случват нещата, взех само един нов рутер TP link 740N в който мислех да вкарам кабела който идва от спалнята и от изхода на новия рутер да пусна кабел към приемника. Логика - супер, да ама не.

Рутера работи, но телевизия няма. Като пусна телевизора ми излиза грешка 108001, и явно рутера не пуска правилния сигнал към приемника.

Въпроса ми е, дали ако взема един обикновен суич и вкарам там кабела който ми идва от спалнята и от там изкарам два - един за 2рия приемник и един за 2рия рутер всичко ще е наред. Не съм взел суич още, за да не си го бия в главата после. И ако не става, как би могло да стане. От контакния център на виваком ми казаха да опъна още един кабел от спалнята, което не ми харесва, тъй като всичко е окабелено.

Извинявам се предварително за дългия пост, и се надявам да сте разбрали каква ми е дилемата.

Мерси
Тишо

pe6o1975

Използвай другите два чифта на UTP кабела най вероятно сините и кафявите са свободни.
Двa броя RJ 45 кримп клещи и си в играта , колега ;)
4 ръждиви булсатки & Ariva 152 combo DVB-T2,Sky sat master shd, Dm 500 s,://Stalker IPTV portal и медна тел за DVB-T

sleeper

Вокстер

Пробвай да включиш кабела от спалнята във някой от жълтите портове на 740N-ката.  След това включи приемника и тв бокса в другите свободни жълти портове и би трябвало да работи, освен ако не ползват vlan-и.
Golden Interstar XPEED LX1 powered by OpenVix v4.2; Cloud iBox III powered by OpenPli; Dish: Triax 78, 19.0E & 23.5E; Vivacom 65cm, 39E; Samsung UE40D6530

vasilstf

Цитат на: Вокстер;440592Пробвай да включиш кабела от спалнята във някой от жълтите портове на 740N-ката.  След това включи приемника и тв бокса в другите свободни жълти портове и би трябвало да работи, освен ако не ползват vlan-и.

Със сигурност ползват отделни влан-и за телевизия и интернет.

Вокстер

Ако е така единствения варянт , който му остава е да си купи Powerlan адаптори и да ползва ел. Мрежата за пренос на тв или данни.
Golden Interstar XPEED LX1 powered by OpenVix v4.2; Cloud iBox III powered by OpenPli; Dish: Triax 78, 19.0E & 23.5E; Vivacom 65cm, 39E; Samsung UE40D6530

floydogi

Руснаците имат официален фърм за 740 с който можеш да бриджнеш порт 3 или 4 или и двата за IP телевизия. Свързваш там приемника и си готов.

floydogi

Между другото какъв ти е първия рутер? Ако е вивакомския просто го сложи него там. Той автоматично си бриджва порта за телевизия като засече приемник. Ако е друг, виж дали поддържа IPTV. Ако поддържа - слагай него и включвай приемника в съответния порт. След настройка, разбира се.

jijo99

Сложи кабела директно във входа на рутера --той ще си взема настройки от 1 рутер. От изхода на рутера свържи приемника, звънни във виваком и кажи да ти променят MAC адреса на приемника и нещата ще ти се случат.
Без да им се обадиш обаче няма да стане.
Пробвано и работи.

MetaMan

Според мен най-лесно ще е да си вземеш 2 такива сплитера - https://www.amazon.com/HDE-RJ45-Ethernet-Splitter/dp/B003C2QS90
те ще ти разделят сигнала по кабела за тв и нет и няма да има за какво да се обаждаш на когото и да е.
А ако искаш само да си подобриш сигнала на wifi в хола, просот може да пуснеш 2-ят рутер в repeater mode

yavor1

Tихомир

Здравейте отново!

Благодаря на всички за съветите.

Успях да свърша работа само с ъпдейтване на версията на рутера. Оказа се, че братушките са по практични и за техния район са си сложили и IPTV настройка. Сега на 4тия порт от рутера излиза сигнала за приемника на виваком.

Всичко работи нормално.

Поздрави
Тишо

Вокстер

Я разясни малко по-подробно кое точно си ъпдейтнал и с какво?

лун2лан

Глупости... програми, настройки, купи това и онова...

Включваш всички кабели в lan портовете и си готов, единственото, което трябва да направиш е да спреш dhcp-то на допълнителния рутер и да си настроиш безжичната мрежа, като името трябва да е друго от на първата wifi мрежа ама както и да е щом си се оправил...

Tихомир

Цитат на: лун2лан;441371Глупости... програми, настройки, купи това и онова...

Включваш всички кабели в lan портовете и си готов, единственото, което трябва да направиш е да спреш dhcp-то на допълнителния рутер и да си настроиш безжичната мрежа, като името трябва да е друго от на първата wifi мрежа ама както и да е щом си се оправил...

Здравей,
Найстина не разбрам от dhcp-ta и настроики по рутера, но със съвета на floydogi стана:

Цитат на: floydogi;440612Руснаците имат официален фърм за 740 с който можеш да бриджнеш порт 3 или 4 или и двата за IP телевизия. Свързваш там приемника и си готов.

В официалният сайт на tp link за България последния фирм за моя рутер няма настройките и IPTV "мост"-а, който е наличен за руския пазар.

Може да погледнете за прикачените снимки.

Поздрави!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания