Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

проблем с рутер ТП-Линк

Започната от dokodoko, Февруари 02, 2017, 08:58:56 PM

« назад - напред »

dokodoko

здравейте,

проблемът ми е с рутер марка Тп-Линк, той е комбиниран лан и безжичен рутер.
проблемът е че моделът е без външна антена ,и в другата стая където приеммам безжично , с пак тп-линк безжичен ви фи адаптер, сигнала не може да достигне повече от 5 мегабита скорост , дори когато обменям файлове в домашната си мрежа имам слаба скорост ? има ли начин да се оправи да се засили силата на сигнал, какво ще ми препоръчате , мисля си че се получава слабият сигнал от това че рутера е в другата стая , и е долу на земята сложил съм го там да не пада защото по някога се откачат кабелите.трябва ли да е на едно ниво с безжичният приемник този рутер мерси ?

Чейн

ако рутера е в близост до ТВ може да се получи така, защото тв е като стена за wireless сигнала,
може да сложиш още рутери като повторител.
др което ми идва като идея и нещо с което съм се сблъсквал е прекаленото зашумяване на ефира или ако имаш адски много комшии и става преплитане със сигналите. най-добре сканираи ефира за да видиш как е положението и смени своя ефир тоест да смениш честотата която излъчваш.
ако е прекалено зле положението направи смени рутера със нещо доказано и със силни антени.
препоръчвам Ubiquiti  2.4 или dual band  задължително моделите
MIMO Access Point Long Range
http://www.reloadbg.com/category/49/
сега ще почнат едни спорове кое е по-добре, само препоръчвам и не споря с никого, просто съм доволен единствено от тези модели ето и пример.
На вилата която е на 4 етажа без абсолютно никаквъв зашумяващ ефир пъро пробвах да пръсна сигнала с тп-линк и успях със 7 рутера 841, но отвън сградата беше трудна работа, трябва да седиш на място и да не мърдаш много много. А с 3 Ubiquti сигнала е в пъти по-добре и на 100м извън сградата сигнала е много задоволителен.

dokodoko

реших проблема вдигнах на по-високо рутера , смених канала на който предава, както и има една опция 11bgnmix,така го настроих сега работи с пълна пара .

краси098

Махни го тоя mix. Пусни го само на G или на N. ;;650

Вирус

Защо да го маха mix-а ? Какво правим ако има устройства които не подържат N а има и устройства с N ? :s101

dokodoko

сега да не отварям нова тема, имам и проблем с чат програмата скайп.
на компютъра ми който е с лицензиран уиндоус 7 професионал не ми дава да се логна а в паролите нямам грешка, защото имам 2 други компютъра с линукс на техният скайп се логвам без проблем , от какво може да е това много странно ?

njor

Преименувай си темата "докубоку" и може да питаш по цялата палитра както ти е угодно.;;573
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

dokodoko

имаш някакви проблеми за които аз не мога да ти помогна, ако не можеш ти да помогнеш на мен , не ми пиши в темата , желая ти всичко хубаво.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания