Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Легендарният кубински лидер Фидел Кастро почина на 90

Започната от БатеГойко, Ноември 26, 2016, 08:36:56 AM

« назад - напред »

sarivano

Преди да влезат Червените Чакали в Хавана, по улиците има даже....и реклами )))) Както се вижда от "епохалната фотография". Т.е. има какво да се продава и да се купува )))))

След, което следва ( на вниманието на Васил и на комунягите-любители):

През декември 1964 г. Че Гевара гръмогласно обявява в ООН: ,,Да, разбира се, ние екзекутираме. И ще продължим да екзекутираме, КОЛКОТО Е НЕОБХОДИМО".
,,Разсекретената" лична кореспонденция пази мил спомен за деянията Му с неговия почерк: ,,Скъпа моя, аз съм в кубинските планини, жив съм и съм жаден за кръв", гука той в писъмце до съпругата си Хилда Галдея през 1957 г.

В друго, съхранено за историята писъмце, този път до татко му в Буенос Айрес, блудният син си признава момчешката слабост: ,, Татко, искам да ти призная, че в този миг разбрах колко много обичам да убивам".

Изследване на Харвард доказва, че до началото на 70-те години на миналия век в Куба са разстреляни 14 000 души, което на глава от населението би означавало три милиона разстрела в САЩ. А ,,човекът", който нарежда екзекуциите и поема отговорността гордо пред ООН за това, е същият този ,,симпатяга" Ернесто Че Гевара, съратника на Фидел.

След като взима властта, Кастро създава революционна милиция и Комитет за защита на революцията през 1960 година. Задачата на този комитет е да следи сред населението за прояви на контрареволюционна дейност и да докладва на правителството. Обикновените хора са следени, подслушвани, създават се досиета за техния произход, образование, контакти с чужденци и всякакво подозрително поведение.
УБИВА КОМУНИЗМЪТ, СОЦИАЛИЗМЪТ НЕ УБИВА- ТОЙ МЪЧИ!

yavor1

garanciq

Либия
6,202 милиона
Сирия
17 831 милиона
Авганистан
30,55 милиона
Ирак
33,42 милиона
Куба
11,27 милиона
С тези последните Америка се бъзика 60 години.Някой ще ги вземем а другите ще ви ги върнем.А другите при които се НАСРАХА ни ги изпратиха.И ги взимаме всичките.;;basi

sarivano

Цец0

Още скърбящи кубинци :)

ЦитатФидел и Раул Кастро си купиха острова, а ние сме техните говеда

http://clubz.bg/47552-fidel_i_raul_kastro_si_kupiha_ostrova_a_nie_sme_tehnite_goveda

yavor1

Малко уточнение, нищо не са купили, заграбили са острова ;;basi

sarivano

Цец0

Докторе, първата ми асоциация с второто видео беше Семейство Флинстоун :) Тези аборигени в каменната ера ли живеят? :s101

111111

И каква стана тя, едните скърбят за Кастро,
а другите се радват за предшественика му Батиста който разпродал за жълти стинки всичко на великите Хамери.
(Я това звучи като познат сценарии от нашето скорошно минало)
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

ВалчоП

Цитат на: garanciq;433900Интересно ми е ако сега бутнат Раул и настане ДеМоКрАцИя като нищо Тръмп ще изпрати празнуващите от Маями и Флорида да  копаят тръстика  в Родината си.;;675

Не мисля... По-скоро разните му там партийци и правоимащите с привилегиите, ще си легнат вечерта комунисти, а ще се събудят сутринта капиталисти и ще овладеят икономиката и банките, самоназначавайки се за мениджъри и собственици, а народецът ще си кюта на ром, пури и бомбастични лозунги.
¡Viva la revolucion!
:a0335:
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

teolink

Цитатще си легнат вечерта комунисти, а ще се събудят сутринта капиталисти
Абсолютно точно!
Ако не знаят как става тази трансформация могат да получат мъдър съвет от този годподин и антуража му, а и последователите му тук може да са наясно.
...
И една препоръка към последните - моля не лепвайте клеймото "комунист" на всеки, който не одобрява вожда ви - едно че не е точно и второ - говори за безсилие и липса а аргументи.

Чък Норис

Фидел Кастро умрял и се запътил към Рая. Пред Райските врати го спрял Св. Петър и му казал:
- С този комунизъм и мизерия в Куба, не те пускам в рая. Мястото ти е долу, при колегата Луцифер.
- Моля те, пусни ме, не ща в ада - примолил се Кастро.
- Не става - казал Св. Петър и го натикал в асансьора за ада.
Слязъл долу Кастро при Луцифер. Рогатият го вкарал вътре в един казан и подпалил огъня.
- Чакай, недей - примолил се Кастро - пусни ме горе, поне куфарите да си прибера...
- Не се притеснявай за тях, ще си получиш куфарите - казал Луцифер и  моментално изпратил две дяволчета да приберат багажа на Кастро от Рая.
Отишли дяволчетата пред Райските врати, ама било вече 17.30 - работното време свършило и вратите били заключени.
- Дай да прескачаме, че ако не се върнем с куфарите, Луцифер ще ни  откъсне опашките - казали си дяволчетата и тръгнали да прескачат  вратата. По райската алея в това време се разхождал Св.Петър и като ги  видял да прескачат, си рекъл:
"Кога отиде брадатия Кастро в ада, кога емигранти започнаха да идват от там..."

register

Цитат на: 111111;433941И каква стана тя, едните скърбят за Кастро,
а другите се радват за предшественика му Батиста който разпродал за жълти стинки всичко на великите Хамери.
(Я това звучи като познат сценарии от нашето скорошно минало)
хахаха аз се чудя защо тая тема стана 5 страници а то защото някои разпознават себе си в нея:lol15:

111111

Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания