Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Как да настроя LG Magic Remote да управлява stb на Mtel

Започната от Димитър Чакъров, Ноември 25, 2016, 08:47:10 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Димитър Чакъров

Здравейте,

Имам телевизор LG LA660 с LG Magic Remote и дистанционното има функция на универсално такова с което може да се управлява stb и искам да го настроя за моето (от новите ZTE на Мтел, тези малките черните за ИП телевизия). При настройката обаче трябва да избера марката на set top box-a и след това ми дава няколко варианта за универсално дистанционно (предполагам различни варианти на кодове/честоти на различни модели stb от посочената марка). Проблемът при мен е, че няма ZTE в списъкът с марките, а има мноооого други марки. Знам, че за булсатком става като се избере марка BigSat или Homecast, но при Мтелското stb не става с тях. Някой да има идея коя марка може да ползва същите честоти като ЗТЕ-то на Мтел да пробвам с тях?
П.П. Пробвах на случаен принцип, но списъка с марки е много голям, след около половин час цъкане успях да вляза в сервизен режим на стб-то и почти се прецаках, защото не можах да изляза от там и стоя така около ден, докато не се оправи само (и изключване от тока не помогна тогава).

Веско

Аз имам същия Телевизор,но не съм си играл да ползват това дистанционно като универсално! Даже не знаех че става
Octagon SF 8008

Искайте и ще Ви се даде,търсете и ще намерите,хлопайте и ще Ви се отвори.

Димитър Чакъров

Принципно я нямаш опцията ако си настроиш телевизора нормално. Ако обаче го настроиш на държава Полша или Дания тогава в бързото меню се появява тази настройка. Не, че с magic remote-a мога да управлявам много неща на телевизията, но не ми и трябват, искам само да мога да сменям каналите от дистанционното на телевизора. Надявам се някой да е минал по този път и да може да ме упъти.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания