Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Пазаруване от китайски( и не само)онлайн магазини.

Започната от boboturboto, Октомври 15, 2016, 07:47:00 PM

« назад - напред »

jack82

Според мен нещата под 150 евро ще си минава през пощата. Показваш на пощата извлечение от покупката и снимка от поръчката от али експрес примерно. Най вероятно ще се попълни някакъв формуляр и това е. Уж го водят по опростено но сега за 3 евро и за 120 евро трябва да се прави това.
Нямам нищо само чета и си пиша :;803
http://www.speedtest.net/result/3797217844.png

фокус

Цитат на: fortschrit;555595Когато влизаш под ограничението за ддс и мито няма проблем,но когато си над тях е тази МЪКА.

Може,все дреболий съм купувал до 20;евро!
На похлупака му намерих глупака!

milenjs

Някой намирал ли е начин при търсене да се приложи филтър да се показват стоки само от европейските им складове? Ровя и в барузера и в приложението им - без успех.

Боби М

Цитат на: milenjs;555678Някой намирал ли е начин при търсене да се приложи филтър да се показват стоки само от европейските им складове? Ровя и в барузера и в приложението им - без успех.
При Geekbuying може да избираш склад в ЕС.

111111

Цитат на: Боби М;555681При Geekbuying може да избираш склад в ЕС.

И фактурата като е от Китай пак поучаваш тиквен бонус.
И али-то имат в ЕС и пратката идва от там и пак те таксуват като от Китай.

Просто бюрократичната плява е в повече

Ако искат да го направят читаво,
трябва данъчния орган да искат от търговците API за онлайн справка,
която ще спести тоновете бюрокрация прати това прати онова.

Обаче как така хрантутника ще свърши сам работа,
като може някой да му я свърши.
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

Joro711

Цитат на: 111111;555342При първа пратка плащам тази "набъбнала" цена.
Но при следваща трябва ли да я плащам вече ми имат данните?

На 'къв ЧЕП отгоре, ми таксуват такса на транспорта към пратката,
който съм платил на китаеца да ми го изпрати???

Защото китайците хитруват и разделят цената на стоката на две части, като едната част е уж доставка. Пробвай да поръчаш няколко еднакви стоки и ще видиш, че за всяка ти начислява доставка.

milenjs

Цитат на: Joro711;555700Защото китайците хитруват и разделят цената на стоката на две части, като едната част е уж доставка.
И какво като я разделят - ДДС и мито се дължи върху цената на стоката + цената на доставката.
С разделянето по скоро целят да си представят стоката като евтина пред останалите конкуренти и за сметка на това надуват транспорта.

jack82

Реално при доставка на даден продукт пише крайната цена продук плюс доставка .

fortschrit

Цитат на: jack82;555733Реално при доставка на даден продукт пише крайната цена продук плюс доставка .
Абсолютно си прав за това.Една о поръчките ми беше  за 90$+ разноски за транспорт от 7$ като нямаше опция избор примерно с DHL ако ти трябва спешно.След направеното плащане мауймуните ми пишат ,че пратката може да бъде изпратена само с DHL за скромната сума от 50$ като даже бяха генерирали товарителница .Даже загрижено ми писаха,че предполагат ,че ще имам и допълнителни разходи на митницата -разбираш ли!!!

Съответно отказах поръчката парите не са ми възстановени и сега чакам да дойде май месец за да поискам възстановяване на сумата в алито.
p.s.

Въпросната поръчка е направена към завод производител в Китай чрез тяхна обява в алито.:s104

милстан

Цитат на: 111111;555693И али-то имат в ЕС и пратката идва от там и пак те таксуват като от Китай.
Това пък как го измисли? Тръгват си от европейската държава и никой не те закача. Даже идват с куриер, не по пощата.

TUISTERa

Цитат на: milenjs;555678Някой намирал ли е начин при търсене да се приложи филтър да се показват стоки само от европейските им складове? Ровя и в барузера и в приложението им - без успех.

Аз, смени адреса на полша, и ще имаш възможност за филтър

Боби М

Цитат на: 111111;555693И фактурата като е от Китай пак поучаваш тиквен бонус.
И али-то имат в ЕС и пратката идва от там и пак те таксуват като от Китай.

Просто бюрократичната плява е в повече

Ако искат да го направят читаво,
трябва данъчния орган да искат от търговците API за онлайн справка,
която ще спести тоновете бюрокрация прати това прати онова.

Обаче как така хрантутника ще свърши сам работа,
като може някой да му я свърши.

Поръчах си бокс от тях. Дойде с куриер за два дни и никакви грижи.  Може би защото склада и аз сме в една и съща страна.

fortschrit

Цитат на: Боби М;555759Поръчах си бокс от тях. Дойде с куриер за два дни и никакви грижи.  Може би защото склада и аз сме в една и съща страна.
Имаш номер за проследяване на пратката с него може да провериш движението и ,за пощенски пратки от тук:
https://www.bgpost.bg/IPSWebTracking/IPSWeb_item_events.asp
За други куриери в техните сайтове също има такива екстри за проследяване на пратката.Имаше някакво разминаване в информацията вече при пристигане в България,мисля,че UPS прехвърляха пратките на IN TIME,DHL освен самостоятелно работят и със Спиди.

fortschrit

Цитат на: TUISTERa;555756Аз, смени адреса на полша, и ще имаш възможност за филтър
Пак нищо не става и с VPN съм пробвал,просто след пандемията складовете в европейския съюз са празни.Преди пазарувах от тук:
 https://www.banggood.com/eu-warehouse-sale
но няма голям избор.

jack82

Гледам във темата всякой пише аз поръчах онова аз поръчах това. Никой не казва със по важни подробности. На пример от къде е поръчката от склад във Европа или от Китай. Ако е от Китай предполагам никой не гледа кво е написано на пакета :). Сравнявал съм еднакви стоки цените във Китай и от склад във Европа разликата е съвсем малка. За това че онези какво ДДС плащат те си знаят. Аз съм правил поръчка и са ми доставяли по Спиди до адрес без офис.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания