Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Пазаруване от китайски( и не само)онлайн магазини.

Започната от boboturboto, Октомври 15, 2016, 07:47:00 PM

« назад - напред »

БатеГойко

Цитат на: Дедал;431242Прегледай си пощата (ако не си изтрил вече писмата) - там би трябвало да са ти писали кое кога пращат, от banggood.сом обикновено имат навика при поръчани няколко неща да пращат каквото имат налично в момента и другите , когато има, но си пишат писма за това . Миналия месец поръчах разни дреболии - протектори и калъфи за телефони и ми дойдоха в три различни пратки с по няколко дни разлика, но както и писах - бяха ми съобщили в писмо кое кога пращат. ;;650

Две от нещата ми дойдоха днес,да се надявам,че и третото ще дойде.Поръчани са в един ден и трите:

Tracking information may not be immediately available. If you have questions about this shipment, please read Banggood Help Center about shipping.

Shipment Details
Product Name   Product ID   Unit Price   Quantity   Subtotal   Shipped Date   Tracking Number
MGEHR1212-2 External Grooving Tool Turning Tool Holder For 2mm Cut with 4pcs MGMN200 Inserts   1053298   US$12.55   1   US$12.55   

09/20/2016 05:00:02   
Shipping Free   US$0.00      
Insurance   US$0.00      
Total Price   US$12.55

gogyto

Цитат на: БатеГойко;431237Взимам си нещата директно от пощата,имам си пощенска кутия там.
Това означава ли,че в пощата знаят дали пратката е в митницата?

Да, разбира се че знаят...
[SIGPIC][/SIGPIC]Zgemma H9 Combo, Atemio Nemesis, Golden media 990, ZHD 200, SkySat 125 см. HH(90E-45W) + 160см. no name offset(36.0E)[/FONT][/COLOR]

астеф1

Когато пратката е изпратена в митницата по усмотрение на митническя служител на летището митницата ти изпраща митническо известие на адреса, който си дал. В това известие е написано къде трябва да отидеш. Ако пратката е на стойност над 300 лв плащаш мито и ддс и е голямо висене по гишетата. Ако е между 300 и 30 лв плащаш само ддс съгласно извлечение от платежното, приложена фактура и копие от цената на сайта.
Ако е под 30 лв и е изпратен случайно на митница плащаш само 3-4 лв за удоволствието да те разкарат до там.
TRIAX TD 110+мотор, Xtrend ET 9200

териминатор3

Колеги имам едно питане накратко,поръчах си стока от tinydeal на стойност 70 долара,спряна е на митница вчера получих бележка,проблема е че съм на работа и нямам време да се занимавам какво друго мога да направя някой запознат ли е с въпроса?и защо ми спират нещо което е 70 долара,между другото продавача е писал 46 долара на пакета и отметка подарък за какво и аз не знам???:s101

кокович

Намери телефон на митническата служба към вашата пощенска станция и се разберете по телефона. Можеш да сканираш плащането и поръчката и да им изпратиш по имеил. Пощата ще те представлява пред митница и ще заплати нужното ддс , ще я освободи от митница и ще ти изпрати пратката до пощенския клон който обслужва адреса. Там ще заплатиш налозите + 12 лева такса за освобождаване от митница +3,50 такса в пощата.
Митницата е орган който отговаря за вноса и има право да спира всичко, дори и 1$ да струва. Това , дали пратка е отбелязана като подарък или не и това което е написал китаеца като сума няма никакво значение.
Ето линк с информация, отдолу има линк с ексел фаил с ПС към митници, има и телефони.

TUISTERa

Цитат на: териминатор3;433524Колеги имам едно питане накратко,поръчах си стока от tinydeal на стойност 70 долара,спряна е на митница вчера получих бележка,проблема е че съм на работа и нямам време да се занимавам какво друго мога да направя някой запознат ли е с въпроса?и защо ми спират нещо което е 70 долара,между другото продавача е писал 46 долара на пакета и отметка подарък за какво и аз не знам???:s101

Колега, всеки иска да пазарува от всякъде по-евтино... Нали се сещаш защо е по-евтино ? По закон стоки извън евросъюза до 15 долара/евро (не знам дали не вдигнаха нивото до 20-25) идват у вас без да дължиш мито и ддс. Ако цената е между тази сума и 150 евро тогава дължиш 20 процента ДДС, което трябва да заплатиш на митничарите :) Ако сметката е над 150 евро тогава вече дължиш и мито. За в бъдеще, щом не искаш да се занимааш с митници първо прочети няколко съвета как се пазарва от китайски магазин. При поръчката от съществена важност е да напишеш в забележката, че искаш декларираната цена да е под 15 долара. Това не ти гарантира пропускане на митницата но вдига шансовете до 90 процента(на мен не ми се е случвало декларирана под 15 долара пратка да и плащам ддс)

Цитат на: кокович;433525Митницата е орган който отговаря за вноса и има право да спира всичко, дори и 1$ да струва. Това , дали пратка е отбелязана като подарък или не и това което е написал китаеца като сума няма никакво значение.
[
Това което си написал е вярно само и единствено в първото изречение. Това , че митницата има право да спре пратка, не означава че ще спира всяка една такава. Спират се пратки под 15 долара при съмнение от митничаря , че го ментиш. Това обаче съвсем не означава, че щом имат прави и китаеца няма значение какво пише. НАПРОТИВ - при декларирана стока под 15 долара шанса да ти спрат пратка на митницата е МИНИМАЛЕН!!! Освен ако не си декларирал гардероб или фритюрник за 15 долара :)

spaice

Колеги, и аз имам един казус, ако някой знае повече нека сподели каква е процедурата.
Пратката е пратена от китай на 24.08, според тракинга на китаеца е пристигнала на летище София на 01.09. От тогава ни вест ни кост. Стойноста е малко под 8 евро.
Естествено в моя пощенски клон не зная нищо и нищо не могат да кажат. Те даже не зная какво са зкусвали сутринта. Нямам известие от митница.
Възможно ли по някакъв начин да се разбере дали пратката е в митницата? По телефона или пък онлайн (май се размечтах)?

TUISTERa

Цитат на: spaice;433532Колеги, и аз имам един казус, ако някой знае повече нека сподели каква е процедурата.
Пратката е пратена от китай на 24.08, според тракинга на китаеца е пристигнала на летище София на 01.09. От тогава ни вест ни кост. Стойноста е малко под 8 евро.
Естествено в моя пощенски клон не зная нищо и нищо не могат да кажат. Те даже не зная какво са зкусвали сутринта. Нямам известие от митница.
Възможно ли по някакъв начин да се разбере дали пратката е в митницата? По телефона или пък онлайн (май се размечтах)?
Имаш тракинг номер? Щом имаш тракинг номер той показва, че не си получил стоката, търсиш си парите

spaice

Цитат на: TUISTERa;433533Имаш тракинг номер? Щом имаш тракинг номер той показва, че не си получил стоката, търсиш си парите
Да, имам тракинг номер но е само от цифри, сътветно в пощата не могат да го проследят.
Не е въпроса да си търся парите. Поисках extra buyer protection и срока ми беше удължен без проблеми. Наближава обаче да изтече и втория срок. За това исках да разбера ако е възможно къде по българските служби се намира.

TUISTERa

От 1 юли има спогодба между митницата и пощата - стоки до 1000 евра отиват в пощата и те те представляват пред митницата.
Търси си пратката в най-близката поща с митническо гише . Не си писал от къде си  .
ЦитатУважаеми граждани,
инфомация за пощенски пратки за София можете да получите от гише на Български пощи ЕАД (намиращо се в сградата на Митница Столична) и на телефон на Български пощи ЕАД
 02/8325195 и 02/8317036

аптекар

Цитат на: панорамна;430424Някой да е правил поръчка от този сайт?

http://www.tomtop.com/mini-projectors-1331/p-v1984us.html
Здрасти аз си поръчах от там  ip камера - за една седмица доиде но се маркира да е от европейския им магазин - мисля че е в Германия
DM 500HD

garanciq

За тези  China Post Ordinary Small Packet Plus   04172883414/примерно/ няма проследяване в БГ.Не са препоръчани и не сканират баркода с номера при получаването им в клоновете на бг пост.Няма подпис при получаване.Всичко е на доверие че пратката ще стигне до вас.От десет пратки от един и същ изпращач изпратил ги на два пъти по 5 отделни с разлика 3 дни първо получих една след което 6 а 3 ги няма никакви.

garanciq

Цитат на: TUISTERa;433558От 1 юли има спогодба между митницата и пощата - стоки до 1000 евра отиват в пощата и те те представляват пред митницата. .
Страхотна услуга.12лв.за за то дето духа.:s104

TUISTERa

Недей така :) На времето платих за 20 лв ддс 20 лв такси и 10 лв еори + 1 ден на митницата (и то защото си носих лично заявлението за еори до директора на пловдивската митница да ми го разпише, иначе искаха на другия ден пак да ходя.)

Цитат на: garanciq;433561За тези  China Post Ordinary Small Packet Plus   04172883414/примерно/ няма проследяване в БГ.Не са препоръчани и не сканират баркода с номера при получаването им в клоновете на бг пост.Няма подпис при получаване.Всичко е на доверие че пратката ще стигне до вас.От десет пратки от един и същ изпращач изпратил ги на два пъти по 5 отделни с разлика 3 дни първо получих една след което 6 а 3 ги няма никакви.
Имам между 100 и 200 поръчки от алиекспрес, няколко от dx.com, геарбест, банггуд... Досега не се е случвало да не дойде пратка, без значение тракинг номера (в повечето случаи тракинга работи по-бавно от доставката) . Веднъж една батерия за лаптоп дойде за 4 месеца и половина - но дойде :)
Често китайчетата си имат тракинг номер, но на теб не го дават, за да не ги лъжеш или пък за да си платиш повече за тракинга...

garanciq

Не знам кога е било така?До 1.07.2016 отивах на митницата с разпечатка от сайта с поръчката и разпечатка от ордера за плащане и икономисвах 12лв.за представянето ми от бг пост.Сега услугата е на 6.Пратка 31лв.ДДС 6.20ст.+12лв.представяне от бг пост+3.5лв.магазинаш.Общо 52.70лв.Оскъпяване с 1.7.;;basi;;basi;;basi;;basi;;basi;;basi;;basi;;basi;;basi;;basi;;basi;;basi;;basi;;basi

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания