Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Настройка на mgcam/oscam на Enrgma 2

Започната от Петър Иванов Иванов, Август 16, 2016, 06:42:03 AM

« назад - напред »

Петър Иванов Иванов

Колеги, явно аз нещо бъркам още в началото.

1) Оригиналният софтуер на SkySat Mini:
    1. Влизам през ftp с юзер и парола root.
    2. Влизам в /var/keys и редактирам файла newcamd.list
    3. Файла изглежда така:
   CWS_KEEPALIVE = 300
    CWS = test.com 11111 user pass 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14

4. Отивам в плъгините и стартирам mgcam, като му задавам да се стартира автоматично.
    5. Ефект нулев

2) HDMU софтуер за SkySat Mini:
    2. Влизам в /var/keys и редактирам файла newcamd.list
    3. Файла изглежда така:
   CWS_KEEPALIVE = 300
    CWS = test.com 11111 user pass 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14

4. Автоматично ли се стартира mgcamd и как мога да разбера, че е инсталиран.

3) PKT софтуер за SkySat Mini:
    2. Влизам в /var/keys и там има само oscam файлове
    3. Предполагам, че няма инсталиран mgcam и за това го няма неговия конфигурационен файл.

gogotogo

Цитат на: Петър Иванов Иванов;424451SkySat Mini e приемника. Довечера ще пробвам с FTP да го достъпя да го настроя.

Колега сега поразрових из старите папки приемника ти съм го ползвал с оригинален софт от този саит: http://fortisclub.com/fortis-produces-model.html на твоя приемник може да се зареди софт от следните приемници: Skyway LIGHT;Octagon SF 918 SE+;Openbox S4;Optibox Gekko;Atemio AM 500;Fortis HS-7110.
В линка има и софта ,с енигма2 не се държи добре твоя приемник.
Емулаторите са Xcam и Оscam и Мgcamd 1.38, лично аз съм работил с xcam и Oscam.
Успех.;;650;;650;;650
1.60см парабола-75E-30W;Telesystem 100cм-36E;Vivacom 80cм-45Е-30W;Bulsatcom 80см-39Е;Офсет 1.30см-45Е-30W;Debian-8.7.1;Zgemma H7s 4К;Zgemma H9Twin 4k;Octagon SF4008 4К

N_1

CWS_KEEPALIVE = 300
CWS_INCOMING_PORT = 12000
CWS =test.com 11111 user pass  0102030405060708091011121314               Пробвай по този начин.

Онджичек

Колега, без телнет няма да стане работата. Пускаш мгкамд ръчно и следиш лога. Явно някъде бъркаш, но няма как да разбереш, без да гледаш.
TOR90 - 1,9E,9Е,13E,16E,19E,36E,39E,45Е;GS120 rotor; Zgemma H9 twin;RPI;

deepd

Става и без телнет.
Натискаш синия бутон на дистанционното продължително и излиза самото меню на ему прозореца. Там с наляво и надясно гледаш кои са инсталирани. Със зеления пускаш/рестартираш а с червения спираш.
ftp:
user: root
pass: pkteam

key файловете търсиш в /var/keys, а самите инсталирани emu в /var/emu
Успех.;;650

Онджичек

Аха! Казваш, че с зеленото копче става работата.

Под телнет се гледа лог. Той си показва всичко.

Sent from my m1 note using Tapatalk
TOR90 - 1,9E,9Е,13E,16E,19E,36E,39E,45Е;GS120 rotor; Zgemma H9 twin;RPI;

Петър Иванов Иванов

Без лога нямаше да стане. Проблема се оказа някак си във верисиите на плъгините. Нямаше място да кача новите и се наложи да изтрия всичко и да върна устройството в началния си вариант.

След това новите плъгини не успяваха да се стартират през "зеленото копче". Чрез телнет разбрах, че правата са грешни. Оправих ги тях и през лога след стартиране видях къде съм сбъркал. Не съм въвел порта...

В момента оскама работи супер. Благодаря на всички колеги за помощта и включили се в дискусията.

gogotogo

1.60см парабола-75E-30W;Telesystem 100cм-36E;Vivacom 80cм-45Е-30W;Bulsatcom 80см-39Е;Офсет 1.30см-45Е-30W;Debian-8.7.1;Zgemma H7s 4К;Zgemma H9Twin 4k;Octagon SF4008 4К

Sandokan

Аз се опитвам да си пусна шер на едно точно такова мини с Hyperion 4.5 на флашка. Но нито знам кой оскам да си сваля от многото, които ми излизат като опции от приемника, нито как да го настроя. Прави ми впечатление, че като кача произволен оскам през менюто, после в папката var/keys няма никакви файлове. Аз ли трябва да ги направя тези файлове? Искам да опитам една пробна линия, която ми даде някакъв бай китаец от alibaba, но тя мисля, че е до довечера, а не зная дали ще се справя въобще да го подкарам до тогава :lol15:Писал е, че Скай Германия се отваряли само с някакъв oscam icam, който обаче не намирам в менюто с плъгините, които може да се свалят през приемника. Намерих такъв файл и го дръпнах, сложих го както бяха описали в tmp папката с total commander, след това се опитах да го инсталирам през менюто на приемника, но се получи следната грешка:
installing enigma2 plugin-softcams -oscam(11718-emu-icam) to root ...
Sorry, your device do not have the opkg/dpkg folder :(
Къде бъркам?:hammer:

Момчил Минков

Цитат на: Sandokan;600911Аз се опитвам да си пусна шер на едно точно такова мини с Hyperion 4.5 на флашка. Но нито знам кой оскам да си сваля от многото, които ми излизат като опции от приемника, нито как да го настроя. Прави ми впечатление, че като кача произволен оскам през менюто, после в папката var/keys няма никакви файлове. Аз ли трябва да ги направя тези файлове? Искам да опитам една пробна линия, която ми даде някакъв бай китаец от alibaba, но тя мисля, че е до довечера, а не зная дали ще се справя въобще да го подкарам до тогава :lol15:Писал е, че Скай Германия се отваряли само с някакъв oscam icam, който обаче не намирам в менюто с плъгините, които може да се свалят през приемника. Намерих такъв файл и го дръпнах, сложих го както бяха описали в tmp папката с total commander, след това се опитах да го инсталирам през менюто на приемника, но се получи следната грешка:
installing enigma2 plugin-softcams -oscam(11718-emu-icam) to root ...
Sorry, your device do not have the opkg/dpkg folder :(
Къде бъркам?:hammer:

потърси из целия приемник за файлове, моите ги намирам в /etc/tuxbox/config, ама можеш да видиш, при стартиран оскам с ps | grep oscam къде ти е конфиг директорията
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

Sandokan

Сега имам стартиран oscam_11678-emu_798 и в папката var/keys имам само oscam ccache и oscam srvid2. В споменатата от теб etc/tuxbox/ не съществува последваща config папка. Има 4 иконки приличат на логото на edge и са с имена cables, satellites, terrestrial, timezone ;;basi

БАМБУЧА

Цитат на: Sandokan;600914Сега имам стартиран oscam_11678-emu_798 и в папката var/keys имам само oscam ccache и oscam srvid2. В споменатата от теб etc/tuxbox/ не съществува последваща config папка. Има 4 иконки приличат на логото на edge и са с имена cables, satellites, terrestrial, timezone ;;basi
Не влизате в менюто от лаптопите ами ровите из разни папки :s101:;803
Искам да се уча;)

Sandokan

Е от лаптопите, де. С total commander :s101 Иначе как?:s101

dzumba

Какви лаптопи търсите бре?А бамбук берете ли?
Цитат на: Sandokan;600911после в папката var/keys няма никакви файлове. Аз ли трябва да ги направя тези файлове?
Да ,друг няма как да ти ги направи!Китаецо не знае ,къде са!А са точно във var/keys при този софт!

БАМБУЧА

Цитат на: dzumba;600924Какви лаптопи търсите бре?А бамбук берете ли?

Да ,друг няма как да ти ги направи!Китаецо не знае ,къде са!А са точно във var/keys при този софт!

Уж спеЦ ама няма книжка ;;675:)
Искам да се уча;)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания