Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Избор на телевизор LG

Започната от Златанов, Юни 07, 2016, 05:23:15 PM

« назад - напред »

дрим

Онзи ден на тъста му взех lg 43UF6407 uhd webos 2.0 и да ви кажа първите ми впечатления от тази марка (сравнявам с няколко самсунга, които имам)
-много мудно меню
-каналите на близалките ги превключва ужасно бавно
-изключително времеемко е сортирането на каналите през менюто.
Това става само да се ползва за монитор, на мен ми скъса нервите докато сменя 3-4 канала един след друг :)
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

Златанов

Цитат на: dzumba;416449Не мога да се мъча!Леда го издържах половин година с много мъка!Отдавна съм приключил!

Предложи вариант;;650

dzumba

ROCCO

Цитат на: Стоян;416420Т.е. тв като някой от горните ще може да смени на позиция 42Е и да приеме и покаже некодирания 4К на ТРТ, както и ще може да смени на 4К канала на 30 запад, но ако той е кодиран, няма да може да го покаже?
Точно така е, ако имаш модул и карта се отварят канали, но за шер в момента не знам дали е възможно.
[SIGPIC][/SIGPIC]

yavor1

OLED е на принципа на плазмите, определено Дзумба за това ти говори, но ..... боли глава ;)

Цец0

И не само глава, и портфейла го боли :)
Гледам в момента са пуснали промо на някакъв модел 55 инча за 3 бона.
Полека лека май ще започнат цените и там да се нормализират.

dzumba

Цитат на: Цец0;416475Гледам в момента са пуснали промо на някакъв модел 55 инча за 3 бона.
Тоя е от миналата година ,не е 4к!Но си е екстра!
Иначе си заслужава,ама като няма конкуренция на олед,едва ли ще паднат скоро!Ама ние все чакаме да паднат!И купуваме по няколко пъти,даваме пак толкова пари,та даже и повече!
Който може да си позволи,това е телевизорът,сега е по 4 хилки и нещо на промоция,след месец ще го качат пак  на 6!До 2 години едва ли ще падне под 4,говориме за 55 инча,та аз се престраших и се кефя,удоволствието е фантастично и бързо забравяш болката на портфейла!;)

Златанов

Няма толкова пари момчето, таван 1300лв. Следобед ще го взимаме. Последно този модел остава, с 4К, така ли? До момента е гледал на плазма Панасоник, доста години, няма оплаквания, доколкото ми е известно.

Тоест LG 49 инча, 8-ма серия 1259лв. или Шарп /краен вариант/ 1199лв., като Шарп не е ли със същата матрица?

dzumba

Вземете един линукс приемник с твърд диск,запишете един мач за 30 минути,занесето го там и го пуснете на телевизора,с не много изпърчена цветност и стандартна  настройка,гледайте зеленото,като се движи камерата хоризонтално,да няма вертикални по тъмни ивици и петна,веднага си проличава на зелено,иначе главата почва да боли от преебавка и не гледаш мача изобщо,ако са налични подобни стандартни дефекти от подсветката!

Цец0

Цитат на: dzumba;416479Иначе си заслужава,ама като няма конкуренция на олед,едва ли ще паднат скоро!
Dzumba, доколкото разбрах тазгодишния флагман на Филипс също така ще бъде OLED. Но честно казано не съм се интересувал матрицата, която ще ползват дали ще е на LG или друга. Със сигурност ще е добре, ако е друга, защото това определено ще разбута нещата.

valbg

Преди новия OLED завод на LG да бъде завършен към края на 2017 цените ще са това което са. ;;650

В момента гледам и се навъртам около един E6V, но мисля да изчакам малко да им паднат цените. Вече се набутах един път с цената на токущо излязъл JS9000 и сега като видя за колко го продават и ме боли сърцето :D
55\'\' JS9000 | 28.2E, 13E, 39E | Sky Q | ET5000 | ZHD

uniqad

50lf652 - 1199лв На Пазарджишко има перфектни запечатки...
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!

yavor1

Цитат на: Златанов;416482Няма толкова пари момчето, таван 1300лв. Следобед ще го взимаме. Последно този модел остава, с 4К, така ли? До момента е гледал на плазма Панасоник, доста години, няма оплаквания, доколкото ми е известно.

Тоест LG 49 инча, 8-ма серия 1259лв. или Шарп /краен вариант/ 1199лв., като Шарп не е ли със същата матрица?
Шарп e  UltraHD 4К RGBW панел с четири основни цвята - червено, зелено, синьо и бяло. Цветовете в картината са подобрени и от прилагането на съвременни технологии за MSE алгоритми ;)

Резолюция на панела: 4K UHD 3840 x 2160 x 4 пиксели
и
       Видеопроцесор Advanced Color Engine PRO: 12bit

Златанов

Взехме това. Перфектен. Имаше 2 запечатки, тоест има още една и една мостра дошла от друг магазин, но одрана. Всички UF бяха с петна, без изключение.

Благодаря на всички писали в темата!!!

dodo_pv

Цитат на: dzumba;416485Вземете един линукс приемник с твърд диск,запишете един мач за 30 минути,занесето го там и го пуснете на телевизора,с не много изпърчена цветност и стандартна  настройка,гледайте зеленото,като се движи камерата хоризонтално,да няма вертикални по тъмни ивици и петна,веднага си проличава на зелено,иначе главата почва да боли от преебавка и не гледаш мача изобщо,ако са налични подобни стандартни дефекти от подсветката!

И задължително  още един запис на SD, за да се изясни дали (колко) маже картината. Приемникът настройте на 576i  или p при SD теста.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания