Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Прекъснати писти на платка

Започната от скиптар, 29-11-2015, 11:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

дрим

Като цяло на снимката не виждам нищо кой знае какво станало.
Мой съвет за възстановяване е като се залепи платката с някакво моментно лепило (капчица, бизон и тем подобни) след което пистите при спуканото се изчистват от покритието и се запояват, на по-дебелите може да се впои мост от тънка жичка.
 След като всичко е запоено, лъскавите спойки може да ги намажеш с някакъв лак за да ги изолираш, но това е вече глезотия ;)

Аз така ги възстановявам ;)
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

yavor1

Трябва да споменеш,че освен споялник, ще му трябва флюс, тинол и още нещо ... ;;650

дрим

Аз му давам съвет как да го възстанови, не го уча как да запоява...

Това е като треньора по футбол например, учи ги на тактика, а не как да спират топката и шутират :D
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

АА

Мостчета с подходяща дебелина по скоро е заължително да се сложат на всички писти.

БатеГойко

Цитат на: скиптар;395413Харесах си едно на 40w до 500°C ,със сменяем накрайник,,,,много добро

Суперфин връх с керамично покритие, 0.70mm ,Плосък връх с керамично покритие, 2.00mm и други......

от олха ,евтинийка...;;573
В Конрад има всичко необходимо за ремонта - кеф ти любителски,кеф ти професионален поялник,тинол и т.н.
http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=7339

скиптар

Дайте идея за яко лепило ,както се казва на друго место се чупи ,лепеното не ,,,,подходящо за ......платката какъв материал беше

шото ако си лепне как си требе ,нема нужда от жици :s101
;;587

dzumba

Малей,малей,добре ,че колегата няма нужда от публично обезчестяване!:)

jack82

Цитат на: скиптар;395432Дайте идея за яко лепило ,както се казва на друго место се чупи ,лепеното не ,,,,подходящо за ......платката какъв материал беше

шото ако си лепне как си требе ,нема нужда от жици :s101
Закарай платката на някой тв техник и да ти е направи за някой лев
Нямам нищо само чета и си пиша :;803
http://www.speedtest.net/result/3797217844.png

скиптар

,не са излишни събеседниците ,така придобивам стремеж към изпълнение

на тази сложна задача :) отделно темата става поучителна за бъдещи аматьори,като мен...............техника е лесен,,,,,,номера е друг......
;;587

njor

Любител си на принципа с главъта  у стенъта!:lol15:
Няма лошо така се просперира. ;;573
Ще се радвам обаче ако успееш.:;810
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

скиптар

Цитат на: njor;395452Любител си на принципа с главъта  у стенъта!:lol15:
Няма лошо така се просперира. ;;573
Ще се радвам обаче ако успееш.:;810

изглеждаш ми убедително настроен ,:) още нещо полезно от мен ;;602

;;587

БатеГойко

Ти за 4-5 прекъснати писти цяла лаборатория ще си обзаведеш.Ако искаш ела във фирмата където работя,ще ти покажа баш професионално оборудване,а и колежките с тарлъци и бели престилки работят..;;675

jack82

Цитат на: БатеГойко;395471Ти за 4-5 прекъснати писти цяла лаборатория ще си обзаведеш.Ако искаш ела във фирмата където работя,ще ти покажа баш професионално оборудване,а и колежките с тарлъци и бели престилки работят..;;675
Аз да дойда само с колежките да ме запознаеш ставали ?? :)

Digital +

Ето ти weller-и колкото искаш:) Платката май е от гетинакс и не е многослойна, така че лесно ще ги възстановиш, въпроса е дали си заслужава труда и закупуването на инструментите.
www.satshop-bg.com - Магазин за сателитни системи и компоненти.
Приемници, Конвертори, Антени, DiSEqC ключове, Мултиключове
Hellas Estates - Продажба на недвижими имоти в Гърция

jack82

Този колега за едни писти ни направи шашави всеки телевизионен техник ще му ги направи за 5-10 лева за 4 минути най много :lol15:

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания