Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

iOS & iPhone дискусии

Започната от Веско, Септември 18, 2015, 04:42:50 AM

« назад - напред »

Ooo_Pepi

@mistor Благодаря за пожеланието.
Ти подхвана темата, че не съм тествал iPhone 15 Pro Max миналата година като излезе. Напротив, тествах го доволно. Но с твоя пост темата се изкриви.
Относно Моторолата, добър си е, но е по-евтин. Който го е купил, не е сбъркал.
Относно айфоните, ползвайте който модел си искате. Аз на хората мога да кажа, че има далеч по-добри телефони с по-добри камери. Ако някой търси добра камера, то неговия телефон не е айфон.

Sent from my HBN-LX9 using Tapatalk
TechniSat [SIGPIC]http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif[/SIGPIC] Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !

Veskop

Добре, че е темата за айфон и за цената на тунджата, та да се изокаш! ;;573
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

mistor

Цитат на: Ooo_Pepi;599005@mistor Благодаря за пожеланието.
Ти подхвана темата, че не съм тествал iPhone 15 Pro Max миналата година като излезе. Напротив, тествах го доволно. Но с твоя пост темата се изкриви.
Относно Моторолата, добър си е, но е по-евтин. Който го е купил, не е сбъркал.
Относно айфоните, ползвайте който модел си искате. Аз на хората мога да кажа, че има далеч по-добри телефони с по-добри камери. Ако някой търси добра камера, то неговия телефон не е айфон.

Не мислех да ти отговарям , но след като си се разхвихрил и в андроидската тема няма как да те пропусна . Наистина си водача на сектата анти айфон . Въобще не се усещаш , че това което изтъкваш като предимства за теб като функционалности , за други може да са безмислени , за трети да са излишни , за четвърти могат с тях и без тях , но нямат нищо против да ги има .
Та както се казва да я подкараме по домовата книга .
Да си купиш телефон и да го рутнеш/джйелбрейкнеш веднага е според мен най-голямата грешка - губиш гаранцията на всякакво ниво , печелиш ниво на достъп което в 90% от случаите не ти е нужно . Тези които знаят какво правят и защо го правят наистина са малцина , и техните устройства си работят правилно или , ако възникне проблем могат да се справят с него . Останалите го правят за да качат някой къстъм ром и после друг и така докато тотално го уморят , а и на тях им писне да си губят времето . Аз защо не бих го направил(вече съм минал през това) - освен гаранцията
не знам какво точно и къде е бутнато в къстъма , а на телефона ми са доста важни неща като портфейл , мейли , пароли ... всичко което искам да не е световно известно .
Това , че не ползваш айфон е твой личен избор . Други имат друго желание . Тук забележката е , че често казваш кое не е наред с телефона без да си го пипал . Сега забелязах , че и след като си го пипал пак не си разбрал основни възможности . Примерно персонализация на лентата с четирите основни линка - можеш да сложиш каквото си пожелаеш там , при мен са телефон , мейл , съобщения и една папка с неща които ползвам най-често , но може да е каквото си искаш .
Според написаното от теб за около 10 години си сменил 10-ина телефона . Много хубаво , че всеки 12-18 месеца сменяш устройство , но аз не виждам смисъл . Ако съм направил правилния избор според мен която и да е марка прави генерални промени през 3-4 години и по-честата смяна е наличието на друг проблем . Това ще ти го свържа и с цената . Та ако аз давам през 5 години около 2300-2800 лв за телефон(повечето марки държат сходни цени за най-добрите си модели) това прави 460-560 лв годишно . Което си е точно колкото твоята моторола да я сменяш всяка година . Мантрата , че това са много пари и не всеки може да си го позволи също не е много състоятелна - вземаш си телефон на изплащане за 20 месеца с 0% лихва (от магазина , без ангажименти с оператори) , което прави по 140лв/месечно и го плащаш почти до края на гаранцията от 24месеца . Ползваш го още година , две или три - докато започне батерията да не те държи , хардуера да не издържа на ъпдейтите (някой марки имат такива 6-8 години) и т.н. Гадното е , че много марки не поддържат толкова дълго ъпдейти , но и за това всеки си избира .Ако е запазен и след 3-4 години му вземеш 600-800лв направо си се избил .
Сигурността - това според мен е най-важното . Едва ли някой ще оспори , че ApplePay е най-защитената . Мейл и сърфиране , проверени приложения - друго не ми е нужно . Нали за това се прави избора дали да дадеш едни пари и колко дълго няма да се притесняваш , че ще останеш без подобна поддръжка . Ти тръгна да обясняваш как да си качат някой картите за да ги ползват . Ами то ставало ама през Curve , през приложението на банката , през билетния център на градската баня - сериозно ли ? Или това според теб е по-маловажно от камерата .
Та аз не си купувам устройство различно скъпо от останалите флагмани , не правя компромиси с непроверени приложения или да се надявам , че след 3-5 години може и да имам най-важните ъпдейти , а направо си ги получавам . Отделям малко време да разгледам някой нова функция която добавят и ако ми харесва е добре дошла , ако не ми харесва или ненужна ми е все тая . Не се ровичкам всеки ден да търся някакви си както ти казваш стотици неща . То ако всяко нещо от първата стотица ми отнема 1-2минута , трябва ли да си губя часове дневно в игра с телефона .Цитирам те - 24-та година на 21 век сме

Ooo_Pepi

@Veskop Спокойно баце, след 3 дни отивам в Гърция до края на месеца, другия месец още толкова, на плажа ще си охкам с Алфа в ръка. А тунджа винаги си трЕбе, как мислиш се минават 10,000км за три месеца, само събота и неделя по почивки... с тунджа... веднъж от евтината, веднъж от скъпата и те така.

TechniSat [SIGPIC]http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif[/SIGPIC] Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !

Veskop

през х*я ми е къде ще оХкаш! Ако мислиш, че впечатляваш някой  с Гърция ти напомням, че не е 1984г! А на мен като ми се доходи на море, си отивам на апартамента на Слънчака! Не ми се е случвало, но имам опция ! ;;573
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

mistor

После чакаме снимки с 300км/ч и си късаме ризите . Няма по-големи балъци от нас .

dolby

@mistor
Пепи ако се изживява като анти а ти като про, има ли смисъл? За всеки човек предимствата и недостатъците са различни в зависимост от нуждите както ти каза. Жена ми и дъщеря ми са с айфони, тяхно право си е да си избират какво харесват, но когато трябва нещо да направя на айфона леко ме хващат бесовете, нищо не е както очаквам и user friendly , поне за мен. В предишната работа имах айпад освен с батерията си не ме впечатли с нищо друго, само споделям мнение. Аз съм си зациклил на чист андроид и съм ок с това. Както каза повечето неща които ми трябват ги имам.

ПС
По въпроса за сигурността може доста да се поспори, както айфон така и андроида са пробити, данни има доста, само като пример да спомена Пегас ако ти говори нещо

mistor

Точно там е разликата . Всеки е свикнал с нещо с което работи няколко години . Въпреки сериозното желание да се уеднаквят нещата , не всичко се случва и то по-скоро е умишлено .
Каквото и да си говорим за сигурността (ясно ми е какво се опитваш да ми кажеш) при apple все още се разминават с антивирусни или с безброй рекламни банери в приложенията . Портфейла , плащанията , дори и лицевото разпознаване са все още далеч пред останалите . Просто apple не портват нищо непроверено в апстора , което спестява доста време на потребителя . За недостатъците е ясно , има си цяла секта която само с това се занимава и от никакъв недостатък прави хипер проблем . Като оня дето не знае кога щяла да му звънне алармата защото ползва am и pm . Аз ли да гледам вместо него ? Или защото не знаел кога текстовите съобщения са в зелен цвят или в син цвят . Толкова ли е трудно да му светне лампата , кога ползва смс или iMessage ? Според мен е супер наясно какво се случва , но с подобни клипове знаейки как реагира определена група от хора си трупа гледания и си изкарва пари
Ако си забелязал в тази тема един и същ се активира при всяко представяне на ново устройство или ос . Последно се пробва да обясни как нямало калкулатор . Калкулатори да искаш , но той прочел някъде и се почна . Написах от коя минута да гледа в презентацията , но естествено последва тишина . Разбирам като не ти харесва нещо да го споделиш . Ама без да си докосвал устройството да се изявяваш като първа инстанция разбирач ми идва в повече . И сега ме е яд , че се обяснявам вместо да коментирам новостите

dolby

Така де  , опитай да обясниш новостите отколкото да отговаряш на антитата.
ПС
То и Самсунга няма калкулатор, поне служебния ми нямаше
ПС1
Стана ми интересно, с какво лицевото разпознаване и уолета са по добри от другите? И защо махнаха пръстовия отпечатък?

digimp

Моето мнение с риск да ме разкъсат е , че едната операционна система е за хора стремящи се към вътрешна хармония и простота, като при японската култура. С каквато и цел да вземеш телефона в ръка - знаеш, че ще достигнеш до това от което имаш необходимост в момента.

При другата операционна система хората са нервни и стресирани и всеки път когато взимат телефона в ръката и правят нещо, се държат като тийнейджър, който е прочел първите няколко страници на книга за карате и сега демонстрира на себе си или околните какво е научил. Дори когато има висше техническо.

Ясно е , че човек на който кръвта му ври и кипи няма да успее да съхрани хармонията или щастието поради многото действия и емоции който бликат от него, така както и някой друг вече улегнал или на края на силите си - ще предпочетат алтернативата поради различна ценностна система.

За нас мъжете е много важно да имаме най-добрият инструмент: най-добрият кон, най-острият нож, най-добрият фотоапарат и т.н.

Е, добре - от около 6000 снимки с професионален апарат - имам една единствена която се получи красиво и още една която се харесваше от всички.
За справка - жена ми каквато и сапунерка да хване всичките и снимки са перфектни за разглеждане, дори и да не блестят с качество.

Така че споровете се свеждат до това кое е по-важно: инструментите с които работи майстора или майстора който работи с инструментите ...

Щастие и благоденствие на четящите това мнение.

;;650
:s101     :c040: ;;650

dolby

Божеее така като се изцепи някой, забравя че не във факбук та ти какво направи с камерите и впн-ите? Имаш ли ги най добрите или се оглеждаш зад всеки ъгъл? Или това спада в женската част? Последната камера която сложих виждам номерата на колите на 20-30 метра дори и нощно време , а ти с твойте? Ама ако са женски работи да не се обаждам а?

vasilstf

Днес излезе iOS 18 Public Beta. Който иска нека тества.

patzi

Някой намира ли фрии кодове за мюзика или тв

Sent from my iPhone using Tapatalk

ogibo

От скоро замених Iphone 7 с СЕ3 и се появи един проблем с приложението на Gmail. Когато е на мобилни данни не мога да проверя за нова поща. През Wi-Fi няма този проблем. Отварям си старите съобщения, но не мога да получа нови и излиза съобщение че няма връзка. Някакви насоки за решаване на проблема? :s101

spaice

Виж приложението Gmail дали има разрешение да използва мобилни данни.
Настройки -> Мобилна връзка . Там са разрешенията за всички приложения.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания